ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ Erasmus+ 2021 -2027

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΔΗΓΟ ERASMUS ΕΚΔΟΣΗ 3.0

 Λήψη αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΔΕΔΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σπουδών: Πρόκληση και Καινοτομία στην εκπαίδευση» η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Erasmus Days 2021

ERASMUSDAYS_LOGO_2021_RGB.jpg

#ErasmusDays2021

Την 1η Ιουνίου 2021 ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πανευρωπαϊκή Δράση «Ημέρες Erasmus 2021», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2021.
Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για όλους τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης/ΙΚΥ υποστηρίζει και φέτος τους Ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον εορτασμό. Στόχος της Εθνικής Μονάδας αποτελεί η ανάδειξη των ελληνικών φορέων και η αποτύπωση των δραστηριοτήτων εορτασμού των ημερών Erasmus που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού.
Η διοργάνωση «Ημέρες Erasmus 2021» παρέχει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να προβληθούν τα αποτέλεσμα των σχεδίων Erasmus+, είτε αυτά προέκυψαν από σχέδια Κινητικότητας (ΚΑ1), είτε στο πλαίσιο συμπράξεων μεταξύ φορέων από όλη την Ευρώπη (ΚΑ2).

Μπορείτε να καταγράψετε και εσείς τις διαδικτυακές εκδηλώσεις ή μεικτού τύπου δραστηριότητές σας (διά ζώσης και διαδικτυακές) που προγραμματίζετε για τον εορτασμό των «Ημερών Erasmus 2021» στην πλατφόρμα: www.erasmusdays.eu. Ζητούμενο είναι να καταγραφούν οι εμπειρίες των δικαιούχων του Προγράμματος Erasmus+, να διοργανωθούν διαδικτυακές ή /και δια ζώσης εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις εμπνευσμένες από το Erasmus+, διαδικτυακοί διάλογοι, καθώς και να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό όπως σύντομα βίντεο με μαρτυρίες εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευομένων, καθώς και ωφελούμενων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ενδεικτικές θεματικές είναι οι εξής: Εrasmus Alumni, ο θεσμός της Μαθητείας, Πολιτισμός & Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία/βιωσιμότητα, Οικονομία, Υγεία, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή, κ.α.

Μπορείτε να ανατρέξετε ως πηγή έμπνευσης στον εορτασμό των Ημερών Erasmus 2020, στον οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με 165 εκδηλώσεις σε σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς – δικαιούχους του Προγράμματος, από τον Έβρο έως την Κρήτη, εκ των οποίων οι 120 ήταν μεικτού τύπου. Διαδικτυακά σεμινάρια και συναντήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, διαγωνισμοί, παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία, την ψηφιακή εκπαίδευση, αλλά και την συμπερίληψη κατέταξαν πανευρωπαϊκά την Ελλάδα στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες συμμετοχές και διάδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι «Ημέρες Erasmus 2020» γιορτάστηκαν σε 84 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό να αναδειχτούν όλα όσα προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+ στους πολίτες. Συνολικά, 5.024 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια κατά το τριήμερο της δράσης, συνδυάζοντας τη φυσική με τη διαδικτυακή παρουσία (μικτού τύπου) λόγω της πανδημίας COVID-19. Εστίαση επίσης δόθηκε και στην ευρωπαϊκή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκπαίδευση ενηλίκων Epale, καθώς φέτος το 2020 γιόρτασε τα πέντε έτη λειτουργίας της.
Για περισσότερες ιδέες αναφορικά με τις δραστηριότητες που μπορείτε να υλοποιήσετε κατά το τριήμερο των εορτασμών των ημερών Erasmus 2021, παρακαλούμε περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δράσης https://www.erasmusdays.eu/. Παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε το hashtag #ErasmusDays2021 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε κάθε προβολή των δραστηριοτήτων σας.

Πηγή – περισσότερα: https://www.iky.gr/el/anakoinoseis/item/3697-erasmus-days-2021

Διαδικτυακή Ημερίδα για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ226/227 2020

Foto.31-05-2021_2.jpg

Tη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα για τη διαχείριση και παρακολούθηση Σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2 226 και 227 που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων 2020-συμπληρωματική πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19. Tα σχέδια 226-ενίσχυση της ετοιμότητας παροχής ψηφιακής εκπαίδευσης αφορούν στους τομείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Σχολικής Εκπαίδευσης, ενώ τα σχέδια 227-ανάπτυξη της δημιουργικότητας αφορούν στους τομείς τις Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Σχολικής Εκπαίδευσης. Συνολικά 50 εκπρόσωποι των εγκεκριμένων σχεδίων παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των στελεχών της Εθνικής Μονάδας σχετικά με θέματα διαχείρισης και ποιοτικής υλοποίησης των σχεδίων και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις.

Πηγή – περισσότερα: https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3696-diadiktyaki-imerida-gia-ti-diaxeirisi-kai-parakoloythisi-sxedion-stratigikon-symprakseon-ka226-227-2020

Aνακοινώνεται ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ορίστηκε ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Aνακοινώνεται ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ορίστηκε ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

EU flag Erasmus vect POS

 

Aνακοινώνεται ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ορίστηκε ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. 28159/Η1, τ. Β’, Αρ.φ.1009, 16-03-2021).

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συνεχίζει τη μακρόχρονη πορεία ως Εθνική Μονάδα διαχείρισης Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν, μεταφέροντας το μήνυμα του Προγράμματος «Ανοίγει δρόμους, Αλλάζει ζωές».

Πηγή – περισσότερα: https://www.iky.gr/el/anakoinoseis/item/3664-anakoinonetai-oti-to-idryma-kratikon-ypotrofion-iky-oristike-os-ethniki-monada-syntonismoy-tou-evropai-kou-progra-mmatos-erasmus

NEO προγράμμα Εrasmus+ για τα έτη 2021-2027.

Το Πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027 φιλοδοξεί να προσφέρει ευκαιρίες συμμετοχής σε όλους, με έμφαση τα άτομα με λιγότερες ευκαιρίες και τους μικρότερους οργανισμούς, χωρίς πρότερη εμπειρία στο Πρόγραμμα. Έχει επίσης ως βασική προτεραιότητα να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των συμμετεχόντων και την περιβαλλοντική τους υπευθυνότητα, αλλά και να ενθαρρύνει την ιδιότητα του ενεργού πολίτη μεταξύ των νέων.

Η ευρωπαϊκή Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2021 έχει αναρτηθεί εδώ, σηματοδοτώντας τη νέα προγραμματική περίοδο.

Θα ακολουθήσει συμπληρωματική ανακοίνωση της Εθνικής Μονάδας/ΙΚΥ σχετικά με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, καθώς και ενημερωτικές διαδικτυακές εκδηλώσεις για τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του νέου Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες,  παρακαλούμε δείτε τον Οδηγό του Προγράμματος 2021

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/documents/erasmus-programme-guide-2021_en

Δείτε τις αιτήσειs εδώ: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/documents/applicants/forms_en

Iran: tablets to support remote education of refugee children during COVID-19

19/03/2021

When COVID-19 forced the schools to closer in Iran, millions of students were left without access to education, especially vulnerable Afghan refugees.

When COVID-19 forced the schools to closer in Iran, millions of students were left without access to education, especially vulnerable Afghan refugees.

Πηγή – περισσότερα: https://ec.europa.eu/echo/field-blogs/videos/iran-tablets-support-remote-education-refugee-children-during-covid-19_en

ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ KA1 2019 Erasmus+

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Έκδοση 1.4

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Erasmus+ 2014-2020 | Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και ...

Ο οδηγός υλοποίησης σχεδίων αποτελεί εργαλείο για οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ και συγκεκριμένα για τη Βασική Δράση 1 στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το παρόν έγγραφο απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να αποτελέσουν:

  •  συμμετέχοντες οργανισμούς: δηλαδή οργανισμούς και φορείς που διοργανώνουν δραστηριότητες υποστηριζόμενες από το πρόγραμμα
  • συμμετέχοντες: δηλαδή ιδιώτες (σπουδαστές, εκπαιδευόμενοι, μαθητευόμενοι, μαθητές, ενήλικοι εκπαιδευόμενοι, ή καθηγητές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτές, και επαγγελματίες στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης κ.λπ.), οι οποίοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διοργανώνονται από τους συμμετέχοντες οργανισμούς.

Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩΛήψη αρχείου

Aποτελέσματα Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευση Στρατηγικές Συμπράξεις ΚΑ227 για την Ενίσχυση της Δημιουργικότητας

Πηγή – περισσότερα: https://www.iky.gr/el/erasmusplus-vivliothiki/item/3662-apotelesmata-tomea-tis-sxolikis-ekpaidefsi-stratigikes-symprakseis-ka227-gia-tin-enisxysi-tis-dimiourgikotitas