Μορφές επιθετικότητας (bullying) και οι επιπτώσεις των μορφών γονικότητας στην ανάπτυξη των εφήβων

https://open.spotify.com/episode/2MWTweKOaaH89svaqyBRws

Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης εξηγεί σε αυτό το podcast τι είναι η αναπτυξιακή ψυχολογία και τι εννοούμε με τον όρο “επιθετικότητα”. Τι συμβαίνει στις περιπτώσεις bullying, τόσο για τα θύματα όσο και τους θύτες. Μιλά, επίσης, για το πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί είτε βρίσκεται στην τάξη ή το σπίτι και πώς να το προσεγγίσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε για τα θύματα; Οι συμπεριφορές των γονιών πώς επηρεάζουν την αναπτυξιακή προσαρμογή των εφήβων;

Ο Παναγιώτης Σταυρινίδης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάτοχος διδακτορικού στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με βασικές σπουδές στην Ψυχολογία από το St Francis College της Νέας Υόρκης και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Ψυχολογικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Reading του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει τα ευρήματα των ερευνών του σε επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη και Η.Π.Α. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πέραν από τη διδασκαλία, μαζί με συνεργάτες του, ίδρυσε και διευθύνει το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας https://ucy.ac.cy/sdp/el/developmental-psychology-lab.

;


Τα σχόλια είναι κλειστά.

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση