ΣΤ΄-Η ζωή σε άλλους τόπους

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-10

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα δυο τμήματα της ΣΤ’ Τάξης αποφάσισαν από κοινού να ασχοληθούν με ένα ταξίδι σε πολιτισμούς και χώρες μακρινές.  Το ΣΤ’1 θα μελετούσε τους πολιτισμούς της Ασίας και το ΣΤ’2 τους γηγενείς πολιτισμούς της Αμερικής.

Συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το ταξίδι ήταν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου.  Το πρόγραμμα ¨δουλευόταν¨ παράλληλα στα  δυο σχολεία και στις συναντήσεις μας οι ομάδες των μαθητών αντάλασσαν πληροφορίες και έκαναν η καθεμία τη δική της παρουσίαση.

Το πρόγραμμα για την ΣΤ’ τάξη στηρίχτηκε σε σχέδιο εργασίας στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης το οποίο μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ:

ceb5cebacf80ceb1ceb9ceb4ceb5cf85cf84ceb9cebacf8c-cf83ceb5cebdceaccf81ceb9cebf

Τα παρακάτω βίντεο – τα οποία είναι προϊόν Windows Movie Maker- αποτέλεσαν υλικό προκειμένου να γνωρίσουν οι μαθητές διαφορετικές πλευρές του πολιτισμού των ινδιάνων.

“ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ”

“ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ”


“ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ”


“Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ”


Επίσης, οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σ’ έναν εννοιολογικό χάρτη στον οποίο έδωσαν την τελική μορφή και δημιούργησαν τους συνδέσμους με φωτογραφικό υλικό καθώς και με κείμενα και ιστοσελίδες. Για τη δραστηριότητα αυτή χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό “Inspiration”.


Έπειτα, μέσα από ένα σταυρόλεξο – στο οποίο χρησιμοποιήθηκε λογισμικό “Hot Potatoes” – τα παιδιά ανακάλεσαν τις γνώσεις τους και με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, αξιολογήθηκε το γνωστικό μέρος της εργασίας μας.


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/62

1 σχόλιο

  1. Ωραίο το τραγούδι σας μπράβο ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς