«Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»

protathlites2Την Τρίτη, 2/5/2023, οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης καλωσόρισαν στο σχολείο μας τους συντελεστές του προγράμματος: «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση». Το πρόγραμμα αποτελεί μια δράση που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ). Την παρουσίαση έκανε ο διακεκριμένος Ολυμπιονίκης της εθνικής ομάδας πετοσφαίρισης   Βασίλης Κουρνέτας, ενώ παρόντες ήταν και στελέχη της γενικής γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος,  οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τον τρόπο διαλογής των απορριμμάτων, την ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών και συζήτησαν για τα πραγματικά οφέλη της ανακύκλωσης.  Ακόμη, συμμετείχαν σε βιωματικό παιχνίδι σχετικό με τη χρήση του κίτρινου και μπλε κάδου.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες δόθηκαν δωρεάν μπλε και κίτρινοι κάδοι για τους προαύλιους χώρους με τις αντίστοιχες αφίσες ανακύκλωσης, τσάντες ανακύκλωσης για όλες τις διδακτικές αίθουσες, εκπαιδευτικά παραμύθια για την ανακύκλωση και κονκάρδες «πρωταθλητή ανακύκλωσης».

Ενημερωθείτε και για τις δράσεις του Δ΄ 2 σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση…

vparaskevi

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/4123

2 σχόλια

  1. Ήταν η ομορφότερη μέρα του 2023!!!
    Μία μαθήτρια του Δ’2.

    1. Ναι δίκιο έχεις όντος ήταν η ομορφότερη μέρα.
      Απάντηση από έναν μαθητή του Δ΄2.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς