Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο 8ο Δ. Σ. Κορυδαλλού

Στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς δημιουργήθηκε στο σχολείο από ομάδα μαθητών διαφόρων τάξεων το τμήμα θεάτρου με υπεύθυνη τη δασκάλα ειδικής αγωγής και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πολίτου Άννα στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας.

Στα πρώτα μαθήματα ξεκινήσαμε δειλά να γνωριζόμαστε, παρ’ όλο που ξέραμε ο ένας τον άλλο καθώς βλεπόμασταν καθημερινά σχεδόν. Ήταν μια διαφορετική γνωριμία. Κάποιοι ήταν πιο ντροπαλοί και άλλοι πιο θαρραλέοι. Ο καθένας και η καθεμία έδωσε στην ομάδα τη δική του πινελιά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μέχρι το τέλος της χρονιάς και το αποτέλεσμα στο τέλος κάθε μαθήματος ήταν εκπληκτικό. Υπήρξε ενθουσιασμός, δεκτικότητα και θετική ενίσχυση από όλα τα παιδιά προς όποιον ήθελε να εκφραστεί με οποιοδήποτε τρόπο. Είχαμε και δυσκολίες καθώς δεν μας άρεσαν πάντα οι ασκήσεις, ωστόσο κάναμε υπομονή και βοηθούσαμε την ομάδα να λειτουργήσει σωστά.

Παίξαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, δημιουργήσαμε ιστορίες φανταστικές, χορέψαμε, φτιάξαμε κούκλες. Οι φωτογραφίες αποτελούν κάποιες από τις δημιουργίες των παιδιών που έγιναν στα τελευταία μαθήματα πριν κλείσουμε για το καλοκαίρι. Οι δυσκολίες ήταν αρκετές καθώς οι εργασίες που χρειάζονται καλή λεπτή κινητικότητα δεν είναι για όλους εύκολες, ωστόσο, τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους πολύ καλά και βοήθησαν το ένα το άλλο σε εξαιρετικό βαθμό. Χάρηκαν πολύ με αυτά που έφτιαξαν και έδωσαν το όνομα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της κούκλας τους.

Πολίτου Άννα
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, ΠΕ71
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2987

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς