Ιαν 18 2021

Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων σχολικού έτους 2020-2021

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Η αίτηση για την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2020-2021

 Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιαν 08 2021

Η ύλη πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιαν 06 2021

Την Παρασκευή 8/1 συνεχίζονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως 

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Καλή χρονιά.

15 Σχόλια

Ιαν 04 2021

Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

http://www.iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida

 Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιαν 03 2021

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003)

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής δύναται να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr πατώντας εδώ, και προϋποθέτει οι στρατεύσιμοι να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και κωδικούς taxisnet. Σχετικές οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι διαθέσιμες εδώ.

Εναλλακτικά οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024, λαμβάνοντας υπόψη τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού Covid-19, μπορούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τους διαμένοντες στην Ελλάδα, ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό. Σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες εδώ.

15 Σχόλια

Δεκ 21 2020

ευχές

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

15 Σχόλια

Δεκ 04 2020

Η ψηφιακή μας τάξη

Συντάκτης: κάτω από ΕκπαίδευσηΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Νοέ 29 2020

παροχή υπηρεσιών  Συμβουλευτικής-Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

H υποβολή  αιτήματος για παροχή υπηρεσιών  Συμβουλευτικής-Επαγγελματικού Προσανατολισμού από γονείς θα πρέπει να γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 1ου  ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας   1kesydath@sch.gr, υπόψη Προϊσταμένου 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας Δρ Αποστολάκη Μανόλη.

Τα στοιχεία που απαιτούνται για ατομικό αίτημα είναι:

Ονοματεπώνυμο γονέων:

Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας:

 Έτος Γέννησης:

Σχολική μονάδα & Τάξη φοίτησης:

Διεύθυνση:

 Σταθερό & κινητό τηλέφωνο:

Για  να επικοινωνήσετε με το 1ο ΚΕΣΥ Δ΄ Αθήνας (Λ. Συγγρού 165   Νέα Σμύρνη) παρακαλούμε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2131617480, 2131617491

Για επικοινωνία με τον/την  υπεύθυνο/η σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού,  (Αιγέως 41-43 και Αγησιλάου,  Καλλιθέα, 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας) παρακαλούμε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2109426389 .

Οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Κορδονούρη Αικατερίνη

Κατωπόδη Αργυρώ

Σιάπαντα Κατερίνα

15 Σχόλια

Νοέ 26 2020

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Νοέ 23 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2024

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Νοέ 23 2020

Από 25 ως και 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις των μαθητών για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021

Συντάκτης: κάτω από Γενικά και με ετικέτα:

Αίτηση Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021 – ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ, από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Α-Δ_ΓΕΛ_1_σελίδα_για_υποβολή.doc

Α-Δ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΓΕΛ_για_υποβολή.doc

ΑΡΧΕΙΟ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΟΡΓΑΝΑ_ΓΕΛ__ΕΠΑΛ.doc

ΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΓΕΛ.doc

Αρχείο_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΓΕΛ_με_ΑΔΑ.pdf

ΠΙΝΑΚΑΣ_ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ_ΓΕΛ_2021.docx

Eιδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Με όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η  διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

1. Συνοψίζοντας, όλοι οι μαθητές (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα πρέπει 25 με 30 Νοεμβρίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό τους. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή).

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό, αργότερα και σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

4. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται αργότερα.  Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση. Αν ωστόσο κάποιος από τους μαθητές/ριες με σοβαρές παθήσεις δεν είναι σίγουρος για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να υποβάλει τώρα Αίτηση-Δήλωση και στην πορεία να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Απόφαση: Τέσσερις αλλαγές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

15 Σχόλια

Νοέ 22 2020

Παναθηναϊκό Στάδιο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας

Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας και το αρχαιότερο, εν λειτουργία, Στάδιο στον κόσμο.

 

15 Σχόλια

Νοέ 16 2020

Σχολική γιορτή Πολυτεχνείου

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Σκέψεις, σε μορφή κειμένου, για το Πολυτεχνείο και τη γιορτή τουΛήψη αρχείου

 

15 Σχόλια

Νοέ 10 2020

ΝΕΟ ωρολόγιο πρόγραμμα από 18/11 και η Πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα τηλεφωνίας.

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ από 18/11/2020

Διδακτική Ώρα Διάλειμμα
1η 8:15 – 8:55 8:55 – 9:05
2η 9:05 – 9:45 9:45 – 9:55
3η 9:55 – 10:35 10:35 – 10:50
4η 10:50 – 11:30 11:30 – 11:40
5η 11:40 – 12:20 12:20 – 12:30
6η 12:30 – 13:10 13:10 – 13:20
7η 13:20 – 14:00

15 Σχόλια

Νοέ 09 2020

Αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω webex

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα για την καλύτερη κατανομή των μαθημάτων που γίνονται από το σχολείο μέσω webex.Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Νοέ 07 2020

Λειτουργία της πλατφόρμας Webex

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

 

  1. Οι μαθητές ακολουθούν το σύνδεσμο της διαπιστευμένης εφαρμογής τηλεκπαίδευσης και ανακατευθύνονται στην πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων και στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας, ο σύνδεσμος της οποίας τους έχει κοινοποιηθεί κατά τα ανωτέρω από τον εκπαιδευτικό. Ο μαθητής/τρια μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη μέσω υπολογιστή, ταμπλέτας, κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου.
  2. Πριν την εκκίνηση της προγραμματισμένης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πραγματοποιείται προεπισκόπηση του ήχου ή/και της εικόνας, ώστε να επιβεβαιώσει ο εκπαιδευτικός ότι ο ήχος ή/και η εικόνα λειτουργούν σωστά. Στο σημείο αυτό, ο εκπαιδευτικός, όπως και ο κάθε μαθητής/τρια, έχει την επιλογή να απενεργοποιήσει τον ήχο ή/και την εικόνα του. Για τον έλεγχο πρόσβασης, οι τάξεις είναι κλειδωμένες και οι μαθητές/τριες περιμένουν στην αίθουσα αναμονής ώσπου να τους επιτραπεί η συμμετοχή. Ο εκπαιδευτικός καλείται να εγκρίνει την είσοδο κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά.
  3. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, εκπαιδευτικός και μαθητής/τρια έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν και να επανενεργοποιούν τη μετάδοση του ήχου ή/και της εικόνας τους. Ο εκπαιδευτικός έχει, κατά την κρίση του, τη δυνατότητα διακοπής μετάδοσης ήχου (σίγαση) από μαθητή/τρια, ή /και αποβολής του από την ψηφιακή τάξη. Στην τελευταία περίπτωση, είναι δυνατή η εκ νέου συμμετοχή του μαθητή/τρια στην ψηφιακή τάξη, κατά την κρίση του εκπαιδευτικού. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται ο εκπαιδευτικός να εγκρίνει σχετικό αίτημα του μαθητή/τριας εκ νέου.
  4. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των ανακυπτόντων τεχνικών ζητημάτων και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό «User Agent», γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σκοπούς ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν.
  5. Απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση ήχου ή/και εικόνας του ηλεκτρονικώς μεταδιδόμενου μαθήματος καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου που μεταδίδεται ηλεκτρονικώς, πέραν της ζωντανής μετάδοσης ήχου ή/και εικόνας σε πραγματικό χρόνο με αποκλειστικούς αποδέκτες τους μαθητές/τριες. Η πλατφόρμα από το σχεδιασμό της και την παραμετροποίηση που πραγματοποιήθηκε για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποκλείει τέτοιου είδους καταγραφή. Στην περίπτωση παράνομης καταγραφής επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρ. 38 του ν. 4624/2019.

15 Σχόλια

Νοέ 07 2020

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των διαδικτυακών μαθημάτων

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

 

15 Σχόλια

Οκτ 29 2020

Παραλαβή αριστείων – βραβείων των αποφοίτων του σχ. έτους 2019-2020

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Οι 45 αριστούχοι της Γ τάξης του σχ. έτους 2019-2020 να περάσουν για την  παραλαβή του βραβείου τους από τη Διεύθυνση του σχολείου.

15 Σχόλια

Οκτ 27 2020

Εξαιρετική διάκριση σε αθλητική διοργάνωση

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η μαθήτριά μας Βιολέτα Χατζηιωαννίδου του Β3 κέρδισε ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάι Τάι (ένα είδος Kick Boxing)  που πραγματοποιήθηκε 24-25/10/2020 στο κλειστό Γήπεδο της Αργυρούπολης.

15 Σχόλια

Οκτ 24 2020

Οι οδηγίες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την προστασία των πολιτών από το κακόβουλο αρχείο

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Συνημμένο κακόβουλο αρχείο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία «Δούρειος Ίππος», αποστέλλεται σε πολίτες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), η οποία εφιστά την προσοχή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, το θύμα λαμβάνει μήνυμα από άγνωστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο το εμφανιζόμενο όνομα αποστολέα είναι υπαρκτό και ανήκει στη λίστα επαφών του, το περιεχόμενο του μηνύματος αποτελεί απόσπασμα προηγούμενης συνομιλίας μεταξύ του εμφανιζόμενου αποστολέα και άλλης επαφής (ή και του ίδιου του θύματος), ενώ εχει επισυναφθεί αρχείο (συνήθως τύπου word), το οποίο εμπεριέχει κακόβουλο εκτελέσιμο κώδικα.

Όπως επισημαίνει η ΔΔΗΕ, αυτό το είδος του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για να ανοίξουν «κερκόπορτες» σε ένα σύστημα με σκοπό ο επιτιθέμενος να αποκτήσει τον έλεγχο της προσβληθείσας συσκευής, για να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για να κατεβάσει και να εκτελέσει άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Η ΔΔΗΕ συνιστά στους χρήστες του διαδικτύου τα εξής:

– Να παρατηρούν τη διεύθυνση του αποστολέα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιδιαίτερα τις διαφορές στο εμφανιζόμενο όνομα και το email του αποστολέα.

– Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να τα διατηρούν εκτός δικτύου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.

– Στις περιπτώσεις που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.

– Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενημερωμένα στην τελευταία έκδοσή τους, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

– Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματός τους.

– Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf.

– Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών συσκευών τους (tablet και έξυπνα κινητά τηλέφωνα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

15 Σχόλια

Οκτ 08 2020

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Οκτ 02 2020

το πρόγραμμα της Δευτέρας 5/10

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Από Δευτέρα ξαναρχίζει το σχολείο τη λειτουργία του.

 Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Οκτ 01 2020

πρόγραμμα της Παρασκευής 2/10

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Σεπ 29 2020

πρόγραμμα

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Σεπ 26 2020

το πρόγραμμα της Δευτέρας 28/9

Συντάκτης: κάτω από ΕκπαίδευσηΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Επόμενα »