Αυγ 11 2022

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι

Το Ίδρυμα Ευγενίδου δημοσίευσε το άρθρο που είχε ετοιμάσει ο Διονύσης Σιμόπουλος λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή.33212757 0E36 4DFC 82F0 3B12873D3D4E

15 Σχόλια

Ιούλ 21 2022

Εγγραφή μαθητών στην επόμενη τάξη

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Μετά την οριστική τοποθέτηση  σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/-ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr   οφείλουν να αποστείλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο 7lykkall@sch.gr  ή να παρουσιαστούν κατόπιν συνεννόησης για ραντεβού για την οριστική εγγραφήανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή, προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

 • Φωτοαντίγραφο του δελτίου Αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή/τριας, ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, αν δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (μόνο οι μαθητές/τριες της Α΄ Τάξης) από Γενικό ιατρό ή Παιδίατρο (το βρίσκετε στο τέλος αυτής της δημοσίευσης)
 • εκτύπωση της οριστικής τοποθέτησης στο σχολείο μας (το pdf αρχείο που υπάρχει στις υποβληθείσες δηλώσεις της πλατφόρμας e-eggrafes)
 • Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του https://www.gov.gr/

Το κείμενο που θα αντιγράψετε στην Υπεύθυνη Δήλωση:

«Σύμφωνα με την παράγραφο Ε του άρθρου 9 περί Δικαιολογητικών Εγγραφής της με αριθμ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (Β΄ 2005) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την με αρ.πρωτ. 73111/ΓΔ4/12-06-2020 (Β΄ 2397/2020) Υ.Α., με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις* που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 (Α΄75), δηλώνω ότι:

 1. σύμφωνα με το άρθρο 13 της ανωτέρω Υ.Α. είμαι ο/η νόμιμος/η κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας   …..(το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας και την τάξη) 
 2. Η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (τέκνου μου) είναι: ΟΔΟΣ:…..ΑΡ.:….Τ.Κ.:…. ΔΗΜΟΣ:…. ΝΟΜΟΣ:……
 3. αποδέχομαι την ηλεκτρονική ενημέρωση για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και ο αριθμός του τηλεφώνου, στον οποίο θα αποστέλλονται τα σύντομα μηνύματα (SMS), είναι αυτά που έχω συμπληρώσει στα αντίστοιχα πεδία της παρούσας αίτησης.

(Στην περίπτωση διάσπασης της συμβίωσης, είτε αυτή έχει συντελεσθεί με γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης των κηδεμόνων θα πρέπει να υποβάλλονται δύο υπεύθυνες δηλώσεις με τα προσωπικά τους στοιχεία.)

4. ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση ή στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σύμφωνα με την παράγραφο ΙΕ του άρθρου 9 περί Διπλής Φοίτησης.

5.ο/η εγγραφόμενος/η μαθητής/τρια δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου Λυκείου.»

 

Όταν ολοκληρώσετε την Υπεύθυνη δήλωση  στο  www.gov.gr αποθηκεύετε το αρχείο σε μορφή PDF και το στέλνετε συνημμένο στο email 7lykkall@sch.gr μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Το ΑΔΥΜ (από Γενικό ιατρό ή Παιδίατρο) είναι απαραίτητο μόνο για τους μαθητές της Α΄ Τάξης.Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 11 2022

Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ 2022

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022. Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούλ 08 2022

Πανελλήνιες 2022: Οι Ελάχιστες Βάσεις για τα ΑΕΙ – Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών

https://www.liberal.gr/news/oi-elachistes-baseis-gia-ta-aei-xekina-i-upoboli-michanografikon/459840

Αναρτήθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα μηχανογραφικά

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ. και Π.Μ.Δ) έτους 2022 ξεκινούν από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και λήγουν την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr/ και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

15 Σχόλια

Ιούν 30 2022

Ημέρες λειτουργίας του σχολείου κατά τους θερινούς μήνες

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Το σχολείο μας θα λειτουργεί και θα εξυπηρετεί το κοινό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Πέμπτη από 8:15 έως 14:00.

15 Σχόλια

Ιούν 24 2022

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

 

https://www.esos.gr/arthra/78788/eggrafes-meteggrafes-mathiton-gel-epal-apo-simera-oi-aitiseis-mehri-kai-7-ioylioy

15 Σχόλια

Ιούν 21 2022

Μηχανογραφικό – κωδικός υποβολής

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειο τους μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου έτους 2022 θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

15 Σχόλια

Ιούν 17 2022

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS στο κινητό -Η διαδικασία

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

pan

15 Σχόλια

Ιούν 16 2022

Πως να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου;

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

mixanografiko employ

15 Σχόλια

Ιούν 08 2022

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Ιούν 01 2022

Πανελλήνιες 2022: 9 συμβουλές για να κερδίσετε τη «μάχη» της 3ωρης εξέτασης

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

panellinies roloi

https://www.alfavita.gr/panellinies/382515_panellinies-2022-9-symboyles-gia-na-kerdisete-ti-mahi-tis-3oris-exetasis 

15 Σχόλια

Μαΐ 20 2022

ΤΕΦΑΑ 2022-2023 οδηγίες δικαιολογητικά πρόγραμμα ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Μαΐ 18 2022

Πρωτοβουλίες μαθητών/-τριών μας που αφορούν την εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου μας

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τη μαθήτριά μου, Λυδία Λαδοπούλου του Β2 για την άψογη εργασία που εκπόνησε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μια εργασία που ανέλαβε με δική της πρωτοβουλία και την παρουσίασε -με την υποστήριξη ενός πολύ καλού power point που ετοίμασε μόνη της-, αρχικώς, στους συμμαθητές της και, στη συνέχεια, σε μαθητές της Α Λυκείου.

Την ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας μετέφερε αλλά, κυρίως, για την διάθεση και την πρωτοβουλία που επέδειξε. Περιμένουμε και  άλλες τέτοιες ενέργειες από την ίδια και ευχόμαστε να υπάρχουν  πολλοί μιμητές της από την επόμενη σχολική χρονιά.

Η καθηγήτριά της

Γ. Μπουζιάνη

φιλόλογος

15 Σχόλια

Μαΐ 18 2022

Ενημερωτική δράση από στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στους μαθητές της Α τάξης

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

17/5/2022

Το διαδίκτυο, αναμφίβολα, παρέχει πολλές δυνατότητες, ωστόσο, ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι στον «χώρο» του. Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν στο σχολείο μας αξιωματικοί και επιστήμονες της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να πληροφορήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α  Λυκείου για  τους  κινδύνους αλλά, κυρίως, για την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό, και πώς μπορεί να επιτευχθεί, πρακτικά.

Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής πληροφόρησης, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους αξιωματικούς που πρόθυμα απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών/-τριών.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τη δράση αυτή  επιτεύχθηκε η ευαισθητοποίηση των μαθητών τόσο ως προς τις παγίδες του Διαδικτύου, όσο και ως προς την αναγκαιότητα της ασφαλούς πλοήγησης.

15 Σχόλια

Μαΐ 16 2022

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Σας προσκαλούμε στη Διαδικτυακή Δράση με θέμα «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων», που πραγματοποιείται την Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 12:00 από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και τα ΚΕΠ Υγείας.

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος Σμαράγδα Χρηστάκη, η οποία θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα τεθούν.

Η δράση θα μεταδίδεται ζωντανά στο Zoom και στο Facebook του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή (https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias).

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Για να παρακολουθήσετε τη δράση μέσω Zoom πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με εκτίμηση,

Εκ του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Μαρούσι – Τ.Κ.: 151 24
T: 210-8067888
W: www.eddyppy.gr

E: info@eddyppy.gr

15 Σχόλια

Μαΐ 13 2022

προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2022 -2023 και προκήρυξη εξετάσεων με Ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Μαΐ 13 2022

Δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού των μαθητών της Α τάξης

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

koinpan koinpan1
13/5/2022 Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ. Ανδρέου διοργανώσαμε τη δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού για να δοθεί (ως δωρεά) στα Δημοτικά Ιατρεία της Καλλιθέας και προϊόντων (τροφίμων, απορρυπαντικών κ.ά.) για να δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο προμηθεύει με τέτοια αγαθά, δωρεάν, αρκετές φτωχές οικογένειες της πόλης μας. Τα 3 από τα 4 τμήματα της Α΄ συγκέντρωσαν αυτά τα υλικά μέσα σε μία ημέρα και μία ομάδα εκπροσώπων τους συνοδευόμενη από τον γυμναστή, κ. Βαλατσό και την οικονομολόγο κ. Ανδρέου που τους διδάσκει το μάθημα «πολιτική παιδεία», τα παρέδωσε αυθημερόν στα Δημοτικά Ιατρεία και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρουσία του  Προϊσταμένου του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ήρθε στο Παντοπωλείο για να συγχαρεί από κοντά τους μαθητές μας για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά τους στους έχοντες ανάγκη. Η εν λόγω ομάδα 8  μαθητών, είχε την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για την (πολυετή) λειτουργία του Παντοπωλείου και να συνειδητοποιήσουν ένα τμήμα της προνοιακής πολιτικής ενός μεγάλου Δήμου της χώρας και την οργάνωσή της.
Ως εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί, νιώθουμε για ακόμα μια φορά περήφανοι για τους/τις μαθητές/-τριές μας και για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά τους.

15 Σχόλια

Μαΐ 13 2022

πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Μαΐ 11 2022

υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Μαΐ 05 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συντάκτης: κάτω από Αθλητισμός

Φέτος το σχολείο μας είχε σημαντικές αθλητικές συμμετοχές, αλλά και διακρίσεις.

1)Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων με την ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών (18 άτομα). Α΄ ΦΑΣΗ. 28/03/22

2) Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων με την ομάδα μπάσκετ αγοριών (11 άτομα). Α΄ ΦΑΣΗ. 28/03/22

3) Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων στους αγώνες στίβου με (3) μαθητές. A΄ ΦΑΣΗ. 04/04/22

Διακρίσεις:

α) Παπαδημητρίου Ιωάννα 2η στο άλμα επί κοντώ, στη Δ΄ Δ/νση Δ/θμιας Αθήνας. Πρόκριση στη Β΄ ΦΑΣΗ.

β) Κλος Καρολίνα 1η στο άλμα σε ύψος, στη Δ΄ Δ/νση Δ/θμιας Αθήνας.

4) Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων στους αγώνες στίβου Β΄ ΦΑΣΗ. 08/04/22

Διακρίσεις:

Παπαδημητρίου Ιωάννα 1η στο άλμα επί κοντώ, στη Δ΄ Δ/νση Δ/θμιας Αθήνας + Δ/νση Εύβοιας + Δ/νση Βοιωτίας. Πρόκριση στη Γ΄ ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΗ.

5) Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων στους αγώνες στίβου Ελλάδος και Κύπρου. Τελικοί πανελλήνιοι. Γ΄ ΦΑΣΗ. 12,13/04/22. ΒΟΛΟΣ.

Διάκριση: Παπαδημητρίου Ιωάννα 7η στο άλμα επί κοντώ στην Ελλάδα και Κύπρο

6) Συμμετοχή στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων στους αγώνες Ταεκβοντό με δύο μαθητές. Kασώτης Μάνος, Πασχάλης Αλέξανδρος-Σαράντης. ΠΑΤΡΑ 14,15/04/22

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις αθλητικές επιδόσεις και τις διακρίσεις τους.

 

15 Σχόλια

Μαΐ 02 2022

Οδηγίες για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία την Τρίτη 3 Μαΐου

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Διαχείριση μεμονωμένων περιστατικών COVID-19 το ΦΕΚ

Στα σχολεία:

 • Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λπ.
 • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. (Ειδικά, για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.)

Τι ισχύει σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου

 • Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου

 • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
 • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν rapid test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
 • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν rapid test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

 • Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
 • Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
 • Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
  Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα. Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. συνεχίζουν να κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία βάση για τον τακτικό εργαστηριακό τους έλεγχο 1 φορά την εβδομάδα και, παράλληλα, υποχρεούνται να κάνουν δήλωση για τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούν ως στενές επαφές κρούσματος εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.  ΕΡΤ news

15 Σχόλια

Απρ 21 2022

Πρόσκληση – Επιλογή – Κατανομή Στρατιωτικού Προσωπικού (Συστήματα -Τρόποι Επιλογής)

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Οι στρατευσίμους που γεννήθηκαν το έτος 2004 και δεν απογράφηκαν, υποχρεούνται έστω και εκπρόθεσμα να καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν δελτίο απογραφής.Λήψη αρχείου

15 Σχόλια

Απρ 14 2022

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Συντάκτης: κάτω από ΣΕΠ

Σας ενημερώνουμε πως έχουν ανέβει στο κανάλι του Δήμου Καλλιθέας στο youtube οι μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις:

1)      https://www.youtube.com/watch?v=zyDAQFbJRbo

2)      https://www.youtube.com/watch?v=jxBAIwY8dEI

3)      https://www.youtube.com/watch?v=YtF6NwCzQ0k

15 Σχόλια

Μαρ 28 2022

προκήρυξη ημερήσιας σχολικής εκδρομής

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Φεβ 19 2022

«Θεωρίες συνωμοσίας και επιστημονική αλήθεια» — Απαντήσεις σε 12 θεωρίες συνωμοσίας

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

 

«Θεωρίες συνωμοσίας και επιστημονική αλήθεια» — Απαντήσεις σε 12 θεωρίες συνωμοσίας

kolaz

15 Σχόλια

Επόμενα »