Μαΐ 15 2019

Yγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα
Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 28
Ιουνίου 2019.

σχετικό Δελτίο τύπου

 

15 Σχόλια

Μαΐ 04 2019

Τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Α, Β και Γ Λυκείου που θα ισχύσουν για το τρέχον σχολικό έτος

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα  της Α, Β και Γ Λυκείου, που  θα ισχύσουν   για το τρέχον σχολικό έτος, ενώ διευκρινίζεται με ανακοινωθέν  ότι, για λόγους απλοποίησης των διαδικασιών, θέματα αξιολόγησης Λυκείου ρυθμίζονται πλέον με Υπουργική Απόφαση, βάσει του υπό έκδοση νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 23η Απριλίου 2019., και ισχύουν όσα είχαν περιληφθεί στην υπ’ αριθμόν 169626/Δ2/11-10-2018 εγκύκλιο.

Ειδικότερα  για το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Ημερησίων και Εσπερινών, τα μαθήματα που ανήκουν στην Ομάδα Α (γραπτώς εξεταζόμενα) είναι τα εξής:

Α΄ Λυκείου:

1. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

3. Άλγεβρα

4. Γεωμετρία

5. Ιστορία

6. Φυσική

7. Χημεία

8. Πολιτική Παιδεία

Β΄ Ημερησίου και Γ΄ Εσπερινού Λυκείου:

1. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Ιστορία

3. Βιολογία

4. Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ή Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και
5 -6. Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού.

Γ΄ ημερησίου και Δ΄ Εσπερινού Λυκείου:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής

3. Ιστορία

4. Βιολογία.

15 Σχόλια

Μαΐ 04 2019

28 ερωτήσεις απαντήσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, μετά την ψήφιση του νέου νόμου

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Τι θα ισχύσει για την αξιολόγηση μαθητών Γενικών Λυκείων

15 Σχόλια

Απρ 18 2019

H εγκύκλιος Διαταγή για τις Στρατιωτικές σχολές

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα: ,

Εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εγκύκλιος Διαταγή  για την Επιλογή Σπουδαστών/τριών στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, ακαδημαϊκού έτους 2019-20.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Φέτος η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής που βρίσκεται στην τοποθεσία https://www.asei-assy.mil.gr, η οποία θα δέχεται αιτήσεις από 02 έως και 20 Μαΐου 2019.

Συνίσταται στους μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, που θα τους ζητήσουν τα εξεταστικά κέντρα.

15 Σχόλια

Απρ 11 2019

πληροφορίες για τις σχολές

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Στις ιστοσελίδες http://www.mysep.gr, http://www.mixanografiko.gr/ και http://sep4u.gr/ μπορείτε να δείτε επαγγελματικές μονογραφίες και αναλυτικότερες πληροφορίες για τις σχολές και τα διδασκόμενα μαθήματα.

Μηχανογραφικό 2019 (ΓΕΛ / Σχολές / Πεδία / Βάσεις / Πόλεις  (Υπό κατασκευή)

15 Σχόλια

Απρ 01 2019

Παράταση υποβολής Αίτησης – Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις παρατείνεται έως και την Τρίτη 2 Απριλίου 2019.

15 Σχόλια

Μαρ 19 2019

Δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2019

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η ΑΙΤΗΣΗ- Τι ισχύει για το 10% , ΕΠΑΛ. Στρατιωτικές,Αστυνομικές Σχολές, ΤΕΦΑΑ, Ακαδημίες, Πυροσβεστικής και Λιμενικού

Η προθεσμία για φέτος ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, με σημερινό ανακοινωθέν, από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

15 Σχόλια

Μαρ 14 2019

Οι νέοι να μάθουν ανθρωπιά: Το μόνο δημιούργημα που δεν σκοτώνει, δήλωσε η Ελένη Αρβελέρ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Την εκτίμηση ότι η παιδεία χρειάζεται «να μάθει στους νέους προσαρμογή και ευελιξία» σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι ραγδαίες, διατύπωσε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, Ελένη Αρβελέρ, κατά την ομιλία της στην επίσημη τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ.

«Το 4ο Φόρουμ, παρά την πολυφωνία του, έχει ένα θέμα: το μέλλον. Να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες του μέλλοντος. Οπότε, το σύνθημα της Silicon Valley, ότι αν θέλεις να δαμάσεις το μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος, είναι η ευθύνη όλων μας σήμερα, να δημιουργήσουμε δηλαδή το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά η 92 ετών σήμερα Ελένη Αρβελέρ και πρόσθεσε ότι το μέλλον αυτό χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, συνεχή αλλαγή και επιτάχυνση του χρόνου.

«Κανένας νέος από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμένα, κανένας δεν θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή και πρέπει να πω ότι και η ίδια δουλειά… δεν θα είναι πια ίδια. Και θα υπάρχουν ασφαλώς και καινούργια επαγγέλματα. Οπότε, τα παιδιά που έρχονται, θα ζήσουν σε μια εποχή που το άγνωστο πρέπει να γίνει γνωστό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν επίσης το μέτρο, την τάξη και την αρμονία.

Δεν υπάρχουν πια μονήρεις ευφυΐες, μόνο η ομαδικότητα μας προχωρά μπροστά

Κατά την κυρία Αρβελέρ «πρέπει να μάθουμε όλοι και να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια μονήρεις ευφυΐες, μόνο η ομαδική έρευνα και δουλειά μπορούν να μας κάνουν να προχωρήσουμε περισσότερο από το στάδιο που βρισκόμαστε κάθε φορά. Ομαδική δουλειά, συνεχής επιμόρφωση, ευελιξία και προσαρμογή στα καινούργια πράγματα». «Καιρός να μάθουμε στα παιδιά μας» κατέληξε «πάνω από όλα την ανθρωπιά, γιατί είναι το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που δεν σκοτώνει, οδηγεί επίσης προς την αρετή, που είναι ακριβώς μια δεύτερη φύση που μπορούν να μάθουν τα παιδιά, να ασκούν την αρετή χωρίς θεατές και ακροατές…».

15 Σχόλια

Φεβ 23 2019

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποιεί την πρότασή του για τα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δημοσιοποιεί την πρότασή του για τα Προγράμματα Σπουδών της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου

15 Σχόλια

Δεκ 19 2018

ΕΥΧΕΣ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

εύχεται το νέο έτος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα

και να χαρίσει σ’ αυτούς που αγωνίζονται την ζωή που τους αξίζει!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

15 Σχόλια

Δεκ 19 2018

Oδηγίες για την Εποχιακή Γρίπη 2018-2019 και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό

Συντάκτης: κάτω από ΓενικάΛήψη αρχείου

15 Σχόλια

Δεκ 14 2018

Σημαντική Ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2001

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ το ΕΤΟΣ 2001

 

15 Σχόλια

Δεκ 14 2018

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2018-2019 για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

07 06 18panelladikes12

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2018-2019 και των αποφοίτων –υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2019 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η εγκύκλιος σε μορφή pdf

15 Σχόλια

Νοέ 28 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Καλούνται οι γονείς την Τετάρτη 19/12/2018 να προσέλθουν στο σχολείο μας από 11:40 έως 14:00 για ενημέρωση της προόδου των παιδιών τους.

Την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες, θα γίνουν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή σας σ΄αυτές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα μπορούν να απευθυνθούν στον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ζάννη τηλ. 6909386258)

15 Σχόλια

Οκτ 30 2018

Λειτουργία ομάδας ρομποτικής

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

lego

Η ομάδα ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ των μαθητών μας, άρχισε και λειτουργεί κάθε Τετάρτη  και αποτελείται από τους μαθητές Αλέξανδρο Μπαρτσιώκα, Μάρτιν Μπρατάνοβ, Δημήτριο Σοφό, Φίλιππο Τσιώλη, Δημήτρη Φλυτζάνη από την Α΄ και Φώτη Καράκη  από τη Β’. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή δουλειά!

Ο υπεύθυνος για τη Ρομποτική καθηγητής

Αποστόλης Αμπαριώτης (μεταπτυχιακό)

15 Σχόλια

Οκτ 23 2018

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΥ  ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 11:20, η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών που υποβλήθηκαν για την 5νθήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης στη Μακεδονία, αποτελούμενη από τους κάτωθι υπογράφοντες, άνοιξε τις υποβληθείσες σχετικές προσφορές οι οποίες έχουν ως εξής:

1)KOTSIS TOURS (Θυσίας 1, Μεσολόγγι): 270 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4* και μία δωρεάν συμμετοχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: α)Προσφέρει και 250 ευρώ ανά μαθητή σε διώροφο πούλμαν. Αλλά η προκήρυξη αναφέρει ρητά ότι δεν επιθυμούμε διώροφο.

β)Για τις βραδινές μετακινήσεις κάθε μαθητής πρέπει να καταβάλει 3 ευρώ επιπλέον.

γ)οι καθηγητές του ίδιου φύλου θα διανυκτερεύσουν σε δίκλινα –  ενώ η προκήρυξή μας ανέφερε ότι όλοι οι καθηγητές επιθυμούμε να διανυκτερεύουν σε μονόκλινο.

2)VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES (Ματζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα): 1η προσφορά 265 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4*. 2η προσφορά 285 ευρώ (ΧΩΡΙΣ πρόσθετο δημοτικό φόρο ανά δωμάτιο) ανά μαθητή, ξενοδοχείο PORTO PALACE 5* και σε τρεις μαθητές έκπτωση 50%.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: α)Αναφέρει ρητά ότι «οι βραδινές μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με δεύτερο οδηγό ή με διαφορετικά πούλμαν για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών.»

β)Η προσφορά αναφέρει ότι προβλέπει και γιατρό που θα είναι στη διάθεση της αποστολής των εκδρομέων.

γ)Η προσφορά περιλαμβάνει και ένα «δώρο ένα 3ήμερο ταξίδι στα Ιωάννινα για τη λαχειοφόρο αγορά του σχολείου».

δ)Προσφέρεται ως «δώρο στο σχολείο η μεταφορά μαθητών με 2 πούλμαν 50 θέσεων σε προορισμό εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας (π.χ. Θησείο, ίδρυμα Νιάρχος ή Γλυφάδα).»

3)ΑΤ ΗΟLIDAYS (Απόλλωνος 4, Σύνταγμα-Αθήνα): 265 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο PILIPPION 4*

4)SARONIC TOURS (Αθηνών Σουνίου 68, Κερατέα): 310 ευρώ ανά μαθητή, ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE 5* και μία δωρεάν συμμετοχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πούλμαν που διατίθενται, ΔΕΝ καλύπτουν τις βραδινές μετακινήσεις, όπως αναφέρεται ρητά στην προσφορά.

5)SMILE ACADIMOS (Πανεπιστημίου 57, Αθήνα): 285 ευρώ ανά μαθητή ξενοδοχείο PILIPPION 4*

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις βραδινές μετακινήσεις κάθε μαθητής πρέπει να καταβάλει 3 ευρώ επιπλέον.

Η Επιτροπή, αφού άνοιξε και ανέγνωσε όλες τις προσφορές, τις σύγκρινε μεταξύ τους και επέλεξε αυτή του VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES, κυρίως λόγω όσων αναφέρονται στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ της προσφορά τους (βλ. προσφορά «2»).

 

Τέλος, το αν θα επιλεγεί το ξενοδοχείο PILIPPION 4* ή το ξενοδοχείο PORTO PALACE 5*, αποφασίστηκε να το αποφασίσουν οι γονείς των συμμετεχόντων στην εκδρομή μαθητών, μέσω μίας σχετικής «ψηφοφορίας» τους η οποία θα γίνει με τον πιο αδιάβλητο και δόκιμο τρόπο, κατά την κρίση του δ/ντή του σχολείου.

 

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών

Προεδρεύων στη συνεδρίαση: Βαλατσός Γ. (αρχηγός της εκδρομής)

Μέλη: Άννα Παρίση (συνοδός)

Αθανασία Παπαδοπούλου (συνοδός)

Για τον Σύλλογο Γονέων: Ζάννης Σταύρος (αντιπρόεδρος)

Τα μέλη της μαθητικής κοινότητας: Καμπέρογλου Στέλιος, Παναγόπουλος Γιώργος, Ιωσηφίδης Παύλος

15 Σχόλια

Οκτ 17 2018

ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας, η επονομαζόμενη και ΡΟΚ (Ρητορικός Όμιλος Καλλιθέας), είναι ο μοναδικός Όμιλος Ρητορικής που λειτουργεί σε σχολείο της Καλλιθέας. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017, με πρωτοβουλία του δ/ντή και καθηγητή του σχολείου, Γ. Μπίκου. Αρχικά, αποτελείτο από 6 μαθητές. Σήμερα όμως, αποτελείται από 13 μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου μας και από μία μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ, οι οποίοι εκπαιδεύονται, κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο χώρο του σχολείου μας, στη ρητορική τέχνη από τη Μαρσώ Μαρκεσίνη εκπαιδεύτρια ρητορικής, υπό την επίβλεψη, την επιστημονική εποπτεία και την οργανωτική ευθύνη του Γ.Μπικού. Ο Ρητορικός μας Όμιλος είναι πάντα ανοιχτός στο να δεχτεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, και μαθητές/-τριες από γειτονικά Λύκεια.

Η δε ομάδα του Ομίλου μας συμμετέχει σε αγώνες Λόγου, Αντιλογίας και Ρητορικής που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας ή άλλοι φορείς και διάφορα μεγάλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Επίσης, τον Ιούνιο του 2018 έλαβε μέρος στη «2η κατασκήνωση ρητορικής και δημοκρατικής παιδείας» που διοργανώθηκε από την Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Για την παιδαγωγική αξία της συμμετοχής κάθε παιδιού στον ΡΟΚ, σημειώνουμε τα εξής: Οι μαθητές μέσω της ρητορικής εξασκούνται σε ποικίλες δεξιότητες προφορικού λόγου και δημιουργικής σκέψης και ταυτόχρονα καλλιεργούν ολόπλευρα την κριτική τους σκέψη και τη δημιουργικότητά τους. Καλούνται να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να συνεργαστούν ενώ αντιπαραθέτουν απόψεις και επιχειρήματα. Στο πλαίσιο αυτό οξύνεται το γλωσσικό ένστικτό τους ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με ποικίλα είδη γραπτού λόγου(στοχαστικό και διδακτικό δοκίμιο,ποίηση,μυθιστορία) από τα οποία αντλούν ιδέες και επιχειρήματα. Ο Ρητορικός Όμιλος συνιστά μια ιδιαίτερη εμπειρία που συνδιάζει τη γνώση με την ευχαρίστηση δημιουργία και τον πνευματικό μόχθο με την σταδιακή επιβράβευση. Ο μαθητής προοδευτικά αναπτύσσεται,καλλιεργείται και καθίσταται ικανός να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεματολογία.

Έτσι, καλούμε όλους τους μαθητές μας, που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον λόγο και την εκφραστική τους ικανότητα, να γίνουν μέλη του ΡΟΚ Καλλιθέας!

 

Ο Δ/ντής του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας
Δρ Γ. Μπίκος

15 Σχόλια

Οκτ 15 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΓEΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας

Η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων του 7ου ΓΕΛ σας προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10/18 στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για μία συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας

  1. ο δ/ντής του σχολείου θα σας ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, για τις απουσίες των μαθητών, για τις αλλαγές στη νομοθεσία ως προς τα εξεταζόμενα τον Ιούνιο μαθήματα και για τις δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου και

2. θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων. Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι επειδή λήγει η θητεία του υφιστάμενου ΔΣ του Συλλόγου και πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου ΔΣ, όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρεστε να θέσετε υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ, πρέπει να το δηλώσετε ενυπόγραφα σε ΑΥΤΗ τη συνάντηση.

Ο Δ/ντής του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

15 Σχόλια

Οκτ 08 2018

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων και στο Νομισματικό Μουσείο που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη ακυρώνεται λόγω μη επαρκούς συμμετοχής των μαθητών. Τα χρήματα που είχαν δώσει οι μαθητές για τη μετακίνηση, επεστράφησαν σήμερα Δευτέρα.

15 Σχόλια

Οκτ 07 2018

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

1)      Σας συνιστούμε και σας παρακαλούμε να έρχεστε τακτικά στο σχολείο για να ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών σας. Εξάλλου, μόνο μέσω της ενημέρωσης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα η μεταξύ τους συνεργασία και το μορφωτικό όφελος που μπορεί να προσφέρει το σχολείο στα παιδιά τους.

2)      Μπορείτε να επικοινωνείτε με τους καθηγητές των παιδιών σας καθημερινά. Αλλά –για να μην ταλαιπωρείστε λόγω του ότι μπορεί να είναι απασχολημένοι σε διδασκαλία-, να επικοινωνείτε, κατά προτίμηση, τις ημέρες και ώρες που έχετε πληροφορηθεί από την ιστοσελίδα του σχολείου ή από έντυπο που θα σας έχουμε στείλει μέσω των παιδιών σας, πως οι καθηγητές που σας ενδιαφέρουν δέχονται γονείς.

3)      Συνιστούμε σε όσους γονείς έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να ενημερώνονται για τη λειτουργία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες του σχολείου μας, μέσω της ιστοσελίδας του.

 

 

15 Σχόλια

Σεπ 27 2018

Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση

ΑΠΟΦΑΣΗ

Έχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΚΕΦ.Ε΄ άρθρο 186) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Το άρθρο 4 του Π.Δ.79/2017 (ΦΕΚ 109/τ.Α΄/1-08-2017)
Την με αρ. 37419/13479/08-05-2018 (ΦΕΚ 1661/τ.Β΄/11-05-2018) απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία εγκρίνει τη με αρ. 121/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής με την οποία τροποποιείται – επικαιροποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής.
Τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολείων Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Νότιου Τομέα εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ

 

15 Σχόλια

Σεπ 26 2018

Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία

Συντάκτης: κάτω από Εκπαίδευση και με ετικέτα:

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019

mixanografiko 2016

15 Σχόλια

Σεπ 05 2018

ώρα αγιασμού

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

Ο αγιασμός θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 10:00 π.μ.

Επίσης θα δοθούν τα βιβλία.

Καλή χρονιά!

15 Σχόλια

Σεπ 04 2018

Οδηγίες για τις εγγραφές περιόδου Σεπτεμβρίου 2018

Συντάκτης: κάτω από Γενικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

15 Σχόλια

Αυγ 28 2018

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής συγχαίρουν όλους τους μαθητές για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τους εύχονται καλή δύναμη και σταδιοδρομία στη ζωή τους.

επιτυχόντες 2017-2018

επιτυχόντες απόφοιτοι 2017 (10%)

επιτυχόντες απόφοιτοι 2016 (10%)

15 Σχόλια

Επόμενα »