Χριστούγεννα στο 6ο Νηπιαγωγειο Θήβας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας μετά από έντονο προβληματισμό εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας αποφάσισε να μην στερήσει από τα παιδιά  τη μαγεία των Χριστουγέννων αλλά παράλληλα να τα ευαισθητοποιήσει, μέσα από δράσεις,  για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να τους δείξει διαφορετικούς τρόπους απόκτησης δώρων,μέσω της ανταλλακτικής οικονομίας. Οργάνωσε΄λοιπόν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων δράσεις αλληλεγγύης όπως η  συγκέντρωση χρημάτων , ρούχων αλλά και τροφίμων για μια οικογένεια του σχολείου μας,μάζεψε χρήματα για την καθαρίστρια η οποία είναι απλήρωτη από την αρχή της σχολικής χρονιάς και οργάνωσε ανταλλακτικό παζάρι παιχνιδιών.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την οικογένεια ήταν αρκετά καθώς τα ρούχα αλλά και τα τρόφιμα. Στο κουτί ΔΙΝΩ ΑΓΑΠΗ που συγκεντρώθηκαν χρήματα για την οικογένεια έριξαν τον οβολό τους και συνάνθρωποί μας εκτος νηπιαγωγείου όπως ένα τμήμα της τρίτης του 2ου Λυκείου Θήβας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν.

Τέλος το ανταλλακτικό παζάρι θεωρούμε ότι είχε επιτυχία επειδή σχεδόν το σύνολο των παιδιών μπήκε στη διαδικασία της ανταλλαγής και ένιωσε την ίδια χαρά με εκείνη που θα του προσέφερε ένα καινούριο παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *