Ας γεμίσουμε την κουζίνα με πασχαλινές μυρωδιές και γεύσεις
Το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά και μπορεί φέτος να το περάσουμε κλεισμένοι στο σπίτι ,αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε και να το απολαύσουμε.
Υπάρχουν απλές πασχαλινές συνταγές που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά. Δυο από αυτές είναι τα Λαζαράκια και τα πασχαλινά κουλουράκια. Πριν από την εκτέλεση των συνταγών μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά να αντιγράψουν τη συνταγή, να ζωγραφίσουν δίπλα σε κάθε υλικό την εικόνα του ή ακόμη αν έχουμε χρόνο να βρούμε τις εικόνες των υλικών στο διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά και να τις εκτυπώσουμε ώστε στη συνέχεια να τις κολλήσουμε δίπλα στη συνταγή μας.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά:
• 100 γρ. άχνη
• 200 γρ. βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο
• 1 αυγό
• 300 γρ. αλεύρι
• 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
• 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων. Απλώνουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Πηγές:
https://www.kindykids.gr/teachers-material/easter/485-pasxalines-syntages.html
https://www.lurpak.com/el-gr/sintages-me-lurpak/paskhalina-koulourakia_2020/