Το πανηγύρι των Φυσικών Επιστημών

Με το πανηγύρι Φυσικών Επιστημών που διοργανώθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας από τους μαθητές/τριες του Ε1 και του Ε2 τμήματος του σχολείου μας αποχαιρετούμε το φετινό σχολικό έτος, το οποίο πάρα τις αντιξοότητες ήταν γεμάτο από Ζωή!!! Οι μαθητές/τριες μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Ε1 και Ε2 τμήματος  έκαναν επίδειξη πειραμάτων από τις ενότητες που διδάχτηκαν φέτος στο μάθημα της φυσικής στους μαθητές του Δ1 και Δ2 τμήματος αντίστοιχα, προκειμένου οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το μάθημα της φυσικής που θα διδαχθούν στην Ε τάξη. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους αγαπημένους μας μαθητές και στις αγαπημένες μας μαθήτριες. Να έχουν καλή πρόοδο και πάντα να στοχεύουν στις  ψηλές  κορυφές!!!

 

Φιλία-Ομαδικότητα- Διαχείριση του άγχους

Οι μαθητές/τριες του Ε2 στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021  με τίτλο :  «Φιλία- Ομαδικότητα- Διαχείριση του άγχους» δημιούργησαν ομαδικά στο bookcreator ψηφιακές αφηγήσεις. Στις ψηφιακές τους αφηγήσεις οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν με δικό τους τρόπο μια κατάσταση που τους προκαλεί αναστάτωση, ανησυχία, άγχος και προτείνουν τρόπους διαχείρισης της κατάστασης που νιώθουν πως δεν μπορούν να ελέγξουν. Μια ευκαιρία για τους μαθητές/τριες να εκφράσουν τις ανησυχίες τους  και να διαχειριστούν την αναστάτωση που τους προκαλούν οι ανησυχίες αυτές.

Τα ψηφιακά βιβλία των μαθητών/τριών είναι τα ακόλουθα:

Book Creator – To άγχος των μαθητών

Book Creator – Ένα τεστ στην ιστορία

Book Creator – Άγχος

Book Creator – Σχολική παράσταση

Book Creator – Το άγχος μας βλάπτει

Επίσης δημιούργησαν το ακόλουθο power point:

άγχος

 

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2020-21 eCreativity – eLearning» με θέμα: «Ζητείται ελπίς στην μετά Covid-19 εποχή»

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021»:2600 μαθητές, 222 εκπαιδευτικοί από 148 τάξεις και 112 δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο! Ανάμεσα σε αυτές τις τάξεις το Ε2 και το ΣΤ1 του σχολείου μας!

Ένα πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για την ενθάρρυνση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριών μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών. Το τμήμα Ε2 είχε τη χαρά να συνεργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με το Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Ένα πρωτόγνωρο για τους μαθητές/τριες  πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα , διεύρυναν τις γνώσεις τους στη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Σε πείσμα των συνθηκών οι μαθητές/τριες δημιούργησαν παρουσιάσεις για την τάξη τους, την πόλη τους, το σχολείο τους, ψηφιακές αφηγήσεις σχετικά με τα θετικά της καραντίνας, τα αρνητικά της καραντίνας , τα μέτρα προστασίας από τον covid, την ελπίδα στην μετά- covid εποχή, ψηφιακές αφίσες, εννοιολογικούς χάρτες σχετικά με την πανδημία, ζωγράφισαν , κατέγραψαν τις απόψεις τους σε padlet , γνώρισαν το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.

 

 

Ακολουθούν τα ψηφιακά βιβλία που δημιούργησαν οι μαθητές /τριες του Ε2 :

  • Αρνητικά της καραντίνας:

https://read.bookcreator.com/h0tusoDzz7Vy0HnoGsP1GL9AFnS2/Hf_CoI3NSUKqRqEhp3zgzA

  •  Ελπίδα την επομένη ημέρα:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/Chbt9_H5QIKDukieXdiu7w

 

  • Θετικά της καραντίνας:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/rERQDXcXRreEcIvweABVCQ

  •  Κανόνες υγιεινής:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/MQpvDWvjSdeuzbdHswDQow

 

Η εμπειρία των τηλεδιασκέψεων ήταν για όλους μας  ένα ανοιχτό παράθυρο στον έξω κόσμο κατά τη διάρκεια της καραντίνας  με πολύ όμορφη θέα. Ταξιδέψαμε νοερά, ανασάναμε δημιουργικότητα, γελάσαμε, εκφραστήκαμε, ξεχαστήκαμε.
«…….Τα παράθυρα βρίσκονται εκεί για να ταξιδεύουν τη ματιά.
Για ν’ αποκαλύπτουν ορίζοντες.
Για να υπόσχονται το «παραπέρα».
Για να λούζουν στο αληθινό φως τ’ άδεια δωμάτια.
Για να φτιάχνουν σκιές με χρώμα πάνω στους λευκούς τοίχους…»

Οδυσσέας Ελύτης

 

Να ευχηθούμε στους μαθητές/τριές μας να έχουν πολλά όμορφα, ευλογημένα, συναρπαστικά ταξίδια στο μεγάλο καράβι που λέγεται ΖΩΗ!

Διαφημίσεις

Η φαντασία των μαθητών/τριών του Ε2 έκανε θαύματα! Οι ομάδες δημιούργησαν υπέροχες διαφημίσεις, Άλλες ομάδες τις παρουσίασαν σε χαρτόνι, άλλες ομάδες τις δραματοποίησαν κι άλλες δημιούργησαν τις διαφημίσεις τους σε μορφή βίντεο. Μπράβο παιδιά!!Υπέροχη η προσπάθειά σας!!

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι μαθητές /τριες της Ε τάξης με τη βοήθεια των μαθητών/τριών του Δ2 , αφού παρατήρησαν το οικοσύστημα του κήπου του σχολείου τους, ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και πρότειναν ιδέες για τον εμπλουτισμό του οικοσυστήματος αυτού. Έτσι σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος οι μαθητές/τριες ανέλαβαν δράση με στόχο την αλλαγή του κήπου του σχολείου!!!