«ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2020-21 eCreativity – eLearning» με θέμα: «Ζητείται ελπίς στην μετά Covid-19 εποχή»

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021»:2600 μαθητές, 222 εκπαιδευτικοί από 148 τάξεις και 112 δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο! Ανάμεσα σε αυτές τις τάξεις το Ε2 και το ΣΤ1 του σχολείου μας!

Ένα πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για την ενθάρρυνση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών/τριών μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών. Το τμήμα Ε2 είχε τη χαρά να συνεργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με το Ε1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. Ένα πρωτόγνωρο για τους μαθητές/τριες  πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν πάνω σε συγκεκριμένα θέματα , διεύρυναν τις γνώσεις τους στη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Σε πείσμα των συνθηκών οι μαθητές/τριες δημιούργησαν παρουσιάσεις για την τάξη τους, την πόλη τους, το σχολείο τους, ψηφιακές αφηγήσεις σχετικά με τα θετικά της καραντίνας, τα αρνητικά της καραντίνας , τα μέτρα προστασίας από τον covid, την ελπίδα στην μετά- covid εποχή, ψηφιακές αφίσες, εννοιολογικούς χάρτες σχετικά με την πανδημία, ζωγράφισαν , κατέγραψαν τις απόψεις τους σε padlet , γνώρισαν το έργο του Αντώνη Σαμαράκη.

 

 

Ακολουθούν τα ψηφιακά βιβλία που δημιούργησαν οι μαθητές /τριες του Ε2 :

  • Αρνητικά της καραντίνας:

https://read.bookcreator.com/h0tusoDzz7Vy0HnoGsP1GL9AFnS2/Hf_CoI3NSUKqRqEhp3zgzA

  •  Ελπίδα την επομένη ημέρα:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/Chbt9_H5QIKDukieXdiu7w

 

  • Θετικά της καραντίνας:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/rERQDXcXRreEcIvweABVCQ

  •  Κανόνες υγιεινής:

https://read.bookcreator.com/odsOnTvJSNQnsovLYNFHogMHCpH2/MQpvDWvjSdeuzbdHswDQow

 

Η εμπειρία των τηλεδιασκέψεων ήταν για όλους μας  ένα ανοιχτό παράθυρο στον έξω κόσμο κατά τη διάρκεια της καραντίνας  με πολύ όμορφη θέα. Ταξιδέψαμε νοερά, ανασάναμε δημιουργικότητα, γελάσαμε, εκφραστήκαμε, ξεχαστήκαμε.
«…….Τα παράθυρα βρίσκονται εκεί για να ταξιδεύουν τη ματιά.
Για ν’ αποκαλύπτουν ορίζοντες.
Για να υπόσχονται το «παραπέρα».
Για να λούζουν στο αληθινό φως τ’ άδεια δωμάτια.
Για να φτιάχνουν σκιές με χρώμα πάνω στους λευκούς τοίχους…»

Οδυσσέας Ελύτης

 

Να ευχηθούμε στους μαθητές/τριές μας να έχουν πολλά όμορφα, ευλογημένα, συναρπαστικά ταξίδια στο μεγάλο καράβι που λέγεται ΖΩΗ!