Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 9-2-2019

Μιας και πλέον οι μαθητές της Α΄τάξης ξέρουν την αλφαβήτα, σκεφτήκαμε να τιμήσουμε την ημέρα αυτή με μια όμορφη δράση. Κόψαμε πεταλούδες  με τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτας και από κάθε γράμμα σκεφτήκαμε όμορφες, θετικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας. Λέξεις που «χαμογελούν», λέξεις που «αγαπούν», λέξεις με «αξίες ζωής». Στο τέλος διακοσμήσαμε το ταμπλό του σχολείου.

 

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το μυστικό του πηγαδιού»

Τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό του πηγαδιού» παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄, της Β΄, της Γ΄και της Δ΄τάξης του σχολείου μας. Μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Εκόντες» με πολύ όμορφα μηνύματα. Άραγε η πρωτιά πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό; Ποια είναι τα όρια της φιλοδοξίας; Ποιος είναι ο αληθινός φίλος; Αυτά ήταν κάποια από τα θέματα που θίχτηκαν στην παράσταση αυτή.

 

Ενημέρωση

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Φ.7/16592/Δ1/4-2-2019 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα υλοποιηθεί η δράση ¨Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» (Υ.Α. 217785/Δ1/18-12-2019)

Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο, καθιερώνεται η παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα στο σχολείο.

Επομένως, τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών του σχολείου μας θα παραμένουν στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, έως την Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων.