Εγγραφές μαθητών -τριών για την Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερομένους γονείς, ότι οι εγγραφές μαθητών-τριών που γεννήθηκαν το 2013, για την Πρώτη (Α΄) τάξη του Δημοτικού Σχολείου αρχίζουν την Δευτέρα 6 Μαΐου  2019 και τελειώνουν την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.

Για την εγγραφή απαιτούνται:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση του γονέα του μαθητή-τριας(θα σας δοθεί στο σχολείο).
  2. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του μαθητή στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

(Έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. μπορείτε να προμηθευτείτε από το Σχολείο.)

  1. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
  2. Αποδεικτικό στοιχείο για τη μόνιμη κατοικία των γονέων (έγγραφο που να αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας, π.χ. απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθωτήριο).

 

       Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές από το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς: Τέρμα Αγίου Παντελεήμονα, Καλαμάτας, Τρικόρφων  έως το σημείο τομής με Ζατούνης – Ζατούνης – Κανάρη έως σημείο τομής με 25η Μαρτίου – 25ης Μαρτίου Τέρμα έως σημείο τομής με Τρικόρφων – Χρονά – Θεμιστοκλέους. Ακόμη εγγράφονται από το συνοικισμό Φιλικών, την περιοχή της Κάρτσοβας και από τις τοπικές κοινότητες Μάκρης και Βαλτετσίου.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε να φροντίσετε την εγγραφή των παιδιών σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Οι εγγραφές θα γίνονται από 8.00 π.μ.  έως 9.30 π.μ.  και από 12.40 μ.μ.  έως  13.30 μ.μ.

Τρίπολη, 18  Απριλίου 2019

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης στο Σπήλαιο του Κάψια

Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 12 Απριλίου το πανέμορφο Σπήλαιο του χωριού Κάψια! Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα υπέροχο έργο της φύσης! Θαύμασαν τους υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες του σπηλαίου ενώ ενθουσιάστηκαν όταν είδαν ίχνη παλιάς πλημμύρας και ανθρώπινης ζωής μέσα σε αυτό!Αν και η μέρα ήταν βροχερή….το ενδιαφέρον την ώρα της περιήγησής τους μέσα στο σπήλαιο διατηρήθηκε αμείωτο!!!

 

Καράβια- Μεγάλες συλλογές

«Καράβια μεγάλα, καράβια μικρά, καράβια με πανιά, καράβια με φουγάρα……Αυτός είναι ο θησαυρός του θείου Παύλου. Από παιδί τα μαζεύει και έχει τώρα μια μεγάλη συλλογή».

Κι οι μαθητές της Α΄τάξης έχουν μεγάλες συλλογές!! Συλλογή από πεταλούδες χειροποίητες, συλλογή από κοχύλια, συλλογή από πέτρες όμορφα ζωγραφισμένες, συλλογή από τάπες, συλλογή από γραμματόσημα, συλλογή από αυτοκινητάκια!!Έχουν ακόμα καράβια με πανιά και με φουγάρα, έχουν ιστιοπλοϊκά αλλά και ταχύπλοα!!!Πολύ μας άρεσε αυτό το μάθημα!!! Μπράβο παιδιά!!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου 2019

Η Α΄ τάξη τίμησε την παγκόσμια ημέρα  παιδικού βιβλίου.  Κάθε μαθητής ζωγράφισε τον σελιδοδείχτη του. Έπειτα αφού τον πλαστικοποιήσαμε , τον κόψαμε και υποσχεθήκαμε πως θα τον έχουμε πάντα μέσα στο βιβλίο μας. Στη συνέχεια οι μαθητές σε ομάδες ξεκίνησαν να γράφουν το δικό τους βιβλίο…..μπαίνοντας έτσι στο ρόλο του συγγραφέα και του εικονογράφου!!Οι τίτλοι των ιστοριών ήταν πολύ όμορφοι!!Ήταν μια πολύ δημιουργική ημέρα!Περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωση των ιστοριών και ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε την αγάπη των μαθητών για το παιδικό βιβλίο!!!