Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄και ΣΤ΄τάξης στο Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι

Στο Μουσείο Παπαναστασίου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν τη μεγάλη  βιβλιοθήκη του Αλέξανδρου Παπαναστασίου με σπάνιους τόμους, τα επιστημονικά του συγγράμματα,σπάνιες προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, αποτυπωμένες στιγμές από τη στρατιωτική του ζωή και μια συλλογή από προσωπικά αντικείμενα όπως  την ομπρέλα του, ένα σακάκι, το κομπολόι του.

Λαογραφική έκθεση της Β΄τάξης

Η Β΄τάξη είχε μια υπέροχη ιδέα!Να δημιουργήσει μια λαογραφική έκθεση για όλους τους μαθητές του σχολείου. Οι μικροί λαογράφοι έψαξαν στο σπίτι κι έφεραν παλιά αντικείμενα της γιαγιάς και του παππού στην τάξη. Αφού πρώτα τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους , στη συνέχεια έστησαν την έκθεση με τα παλιά αντικείμενα σε έναν εσωτερικό διάδρομο του σχολείου. Μπράβο παιδιά!!

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε΄ τάξης στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό μουσείο του Άργους

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο του Άργους. Στο Αρχαιολογικό μουσείο μίλησαν για τις εποχές και τους μήνες του έτους μέσω των ψηφιδωτών των ύστερων Ρωμαϊκών και πρώιμων Βυζαντινών χρόνων. Στο Βυζαντινό Μουσείο διέτρεξαν όλη τη Βυζαντινή περίοδο από το 331 μ.Χ. μέχρι το 1453 μ.Χ. με έμφαση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων της περιόδου εκείνης. Επίσης ξεναγήθηκαν στο Καποδιστριακό κτίριο και αναφέρθηκαν στην ύστερη ιστορία του Άργους.

Επίσκεψη της συγγραφέως Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη στο σχολείο μας

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης και των Α΄και Β΄τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στις 18-12-2019. Στο χώρο του Νηπιαγωγείου ,όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές, η κυρία Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη έκανε μια υπέροχη βιβλιοπαρουσίαση! Παρουσίασε με τρόπο μοναδικό το βιβλίο της:» Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού». Οι μαθητές μας γέλασαν, διασκέδασαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον σε όλες τις δραστηριότητες.

 

 

 

.