Καλά Χριστούγεννα από την Α΄τάξη του σχολείου μας

«Το ρόδι της Πρωτοχρονιάς κι η γούρικη κρεμμύδα

ν΄ αλλάξουν την τύχη σου στου χρόνου τη σελίδα.

Να έχεις μες στο σπίτι σου πλούτη κι ευτυχία

μα προπαντός μες στην καρδιά γαλήνη κι ηρεμία».

Κάποιες από τις κατασκευές που κάναμε λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων:

 

Τέλος τραγουδήσαμε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

Καλές γιορτές σε όλους!!! Ευχές για μια πολύ όμορφη , δημιουργική κι αισιόδοξη νέα χρονιά!!Καλή πρόοδο στους μικρούς μας μαθητές μα και σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας!!

 

 

 

Παρακολούθηση παράστασης του θεάτρου Σκιών «Το μαγικό μπαούλο»

Οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας και οι μικροί μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης παρακολούθησαν στο χώρο του Νηπιαγωγείου παράσταση του θεάτρου Σκιών με τίτλο: «Το μαγικό μπαούλο». Διασκέδασαν πάρα πολύ, αφού γέλασαν με την ψυχή τους. Στο τέλος της παράστασης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λίγα λόγια για κάθε φιγούρα του θεάτρου Σκιών.

 

Τις ακόλουθες ημέρες οι μαθητές της Α΄τάξης ζωγράφισαν κι έφτιαξαν τη φιγούρα του Καραγκιόζη και τη φιγούρα του Μορφονιού. Όλες τις φιγούρες τις κρεμάσαμε στην τάξη μας.Συγχαρητήρια παιδιά για την προσπάθειά σας!!!

«Η ώρα της ελιάς». Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄και Β΄τάξης στο Μουσείο «ΛΙΝΟΣ»

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν  στη Λαογραφική Συλλογή στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες (χωριάτικο σπίτι, κελάρι, παλιά επαγγέλματα, σχολική τάξη). Στο τέλος,  τα ίδια τα παιδιά πήραν μέρος στην έκθλιψη του ελαιοκάρπου με τη  χρήση ξύλινων γουδιών στον περίβολο του μουσείου ενώ  δοκίμασαν και φρέσκο ελαιόλαδο .