Αρχεία για Μάρτιος, 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης

Μαρ 201921

Στις 20 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της Α τάξης επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης. Εκεί οι μικροί μαθητές αφού πρώτα ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του μουσείου στους χώρους του, είπαν τα ποιήματά τους και τραγουδάκια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο τέλος οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν μια πολύ όμορφη κατασκευή. […]

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας στα Σπήλαια Κάψια

Μαρ 201918

Εκπαιδευτική επίσκεψη των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας στα Σπήλαια Κάψια, τα οποία κατατάσσονται  στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Ένα  μοναδικό θέαμα φυσικής τέχνης!

«Η κυρά – Σαρακοστή» – Καλές απόκριες!!!

Μαρ 201918

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή αλλιώς η Σαρακοστή που σημαίνει «Μεγάλες 40 Ημέρες», είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας στο εκκλησιαστικό ημερολόγιο των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία προετοιμάζει τους Χριστιανούς για τη εορτή του Πάσχα. Eπειδή παλιά δεν είχαν τα σημερινά ημερολόγια για να μετρούν το πέρασμα της νηστείας, έφτιαχναν ένα μετρητάρι. Έπαιρναν δηλαδή ένα χαρτί και ζωγράφιζαν τη Σαρακοστή σαν μια […]

« Καλό μήνα, φίλοι μας!»

Μαρ 201918

Στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning, Συνεργασία Σχολείων της Ευρώπης, οι φίλοι μας, μαθητές από το σχολείο Scoala Gimnaziala Nr. 2, Videle  της Ρουμανίας, μας έστειλαν τις διαδικτυακές ευχές τους για τον ερχομό της άνοιξης με ένα «Μάρτη»:

«Γνωρίζοντας τα έθιμα της Αποκριάς»

Μαρ 201918

Καταγράψαμε και παρουσιάσαμε έθιμα και παραδόσεις της Αποκριάς από διάφορες περιοχές της χώρας μας:

« Απόκριες και παράδοση!»

Μαρ 201918

Την Τσικνοπέμπτη γιορτάσαμε στο προαύλιό μας τις Απόκριες, χορέψαμε  γαϊτανάκια και παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς, τραγουδήσαμε αποκριάτικα τραγούδια, γευτήκαμε αλμυρά κεράσματα από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας.

«Οι λέξεις ταξιδεύουν!»

Μαρ 201918

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας,  γλώσσας  που έχει ιδιαίτερη θέση στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, με μια ομαδική εργασία σύνθεσης λέξεων στο μάθημα των αγγλικών.  Γιατί εμείς, που μιλάμε ελληνικά, μπορούμε να αναγνωρίζουμε ελληνικές ρίζες και λέξεις σε λέξεις άλλων γλωσσών:

Ο μικρός αναγνώστης

Ο μικρός αναγνώστης

H μουσική

H μουσική

H προπαίδεια

H προπαίδεια

Τραγουδάκια

Λεξικά

Λεξικά

Παιχνίδια για τη Β τάξη

Παιχνίδια για τη Β τάξη

Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη

Τα νέα μας



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων