ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους γονείς σύμφωνα με το Άρθρο 44/4777/17-02-2021, ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών που γεννήθηκαν το 2015, για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Δημοτικού Σχολείου αρχίζουν 1 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, και τελειώνουν  19 Μαρτίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

 

Για την εγγραφή απαιτούνται:

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση του γονέα του μαθητή/τριας

(θα σας δοθεί στο σχολείο).

  1. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας του μαθητή στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  2. Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ.).

(Σας προμηθεύει το σχολείο).

  1. Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
  2. Αποδεικτικό στοιχείο για τη μόνιμη κατοικία των γονέων (πχ μισθωτήριο, Δήλωση φόρου της ΑΑΔΕ (Εφορία), απόδειξη λογαριασμών, ΔΕΗ, COSMOTE, ΟΤΕ).

 

 

Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές/τριες από το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς:

Τα τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς: Τέρμα Αγίου Παντελεήμονα- Καλαμάτας-Τρικόρφων έως στο σημείο τομής με Ζατούνης-Ζατούνης-Κανάρη έως σημείο τομής με 25η Μαρτίου-25ης Μαρτίου τέρμα έως σημείο τομής με Τρικόρφων- Χρονά-Θεμιστοκλέους. Επίσης στη σχολική περιφέρεια του Σχολείου θα ανήκουν ο Συνοικισμός Φιλικών, η περιοχή της Κάρτσοβας, η Τοπική Κοινότητα Μάκρης & οι τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτησή σας σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να έρχεστε στο σχολείο για την εγγραφή του παιδιού σας από τις 10:30 μέχρι και 13:30 τηρώντας όσα προβλέπει ο ΕΟΔΥ (τήρηση απόστασης ασφαλείας ενάμιση, δύο μέτρων, χρήση μάσκας και γαντιών)

 

                                                                   Ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας 

 

Μεταξάς Σωκράτης

 

Μετεωρολογικές προγνώσεις- Δελτίο καιρού για την Τρίπολη (7 ημέρες)

Μια εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2 τμήματος (Φεβρουάριος 2021).  Μπράβο σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν!!

Χάρτες της Ελλάδας από πλαστελίνη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 παρουσιάζουν την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Γέμισαν την τάξη με χάρτες της Ελλάδας. Κάποιοι από αυτούς είναι φτιαγμένοι με πλαστελίνη! Μπράβο παιδιά!! 

Δημιουργία ηλεκτρικών κυκλωμάτων στην τάξη μας

Στόχος του κεφαλαίου «Ηλεκτρισμός» του μαθήματος «Ερευνώ και ανακαλύπτω» είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν γνώσεις για τα φαινόμενα τα σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα,  για τα απλά ηλεκτρικά κυκλώματα με μπαταρία, διακόπτη και λαμπτήρα και να ευαισθητοποιηθούν για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.  Έτσι , σήμερα  9 Φεβρουαρίου 2021, η τάξη μας έγινε ένα μικρό εργαστήριο προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Ε2 τμήματος να κατασκευάσουν το δικό τους ηλεκτρικό κύκλωμα και να πειραματιστούν!

Αν όλα τα παιδιά της Γης – Μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι Φεβρουάριος 2021

Ζωγραφιές από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2 τμήματος του σχολείου μας εμπνευσμένες από τα ποιήματα «Μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι» της Μ. Κριεζή και  «Αν όλα τα παιδιά της Γης» του Γ. Ρίτσου της 7ης ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας. Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια!! Οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να εικονογραφήσουν όποια στροφή από τα δύο ποιήματα τους  έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.

Μουσική- Δημιουργία έκθεσης μουσικών οργάνων Ιανουάριος 2021

Μιλώντας για τη μουσική στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές/τριες του Ε2 έφεραν  στο σχολείο διάφορα μουσικά όργανα : πνευστά, κρουστά, έγχορδα. Όλοι οι μαθητές/τριες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην ιδέα της δημιουργίας έκθεσης μουσικών οργάνων για μια εβδομάδα  στο χώρο του σχολείου. Μακάρι οι μαθητές  και οι μαθήτριες να συνεχίσουν να εργάζονται με τόσο κέφι και τόση όρεξη σε όλη τους τη ζωή!!!