Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Καλτεζών και στην τραινογέφυρα Μάναρη

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των Β, Γ και Δ τάξεων στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο την περίοδο της τουρκοκρατίας . Στις 26 Μαϊου 1821 στη Μονή  πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία.

downloadγεφυρα

ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στην υπηρεσία τους έθεσαν την τεχνολογία οι μαθητές της Β τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και της αντίστοιχης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης. Επικοινώνησαν μέσω skype. Συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το παιδικό βιβλίο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ενάντια στη σχολική βία και στον εκφοβισμό

Με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη ενάντια στη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό οι μαθητές του Β1 και Β2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης πραγματοποίησαν διάφορες δράσεις και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα γι΄ αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, τις συνέπειές του και τον τρόπο αντιμετώπισής του.

2015-04-08-18.38.57-300x1592015-04-08-18.39.52-300x204

Στο Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας

Το Λαογραφικό Μουσείο Τεγέας επισκέφτηκαν οι μαθητές  της Α και Β τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης για να γνωρίσουν από κοντά εργαλεία,  παραδοσιακές φορεσιές  και άλλα αντικείμενα παλιότερων εποχών. Οι μαθητές της Β τάξης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση, κατά την επίσκεψή τους στο λαογραφικό μουσείο, στα αντικείμενα που είχαν να κάνουν με τη χρήση του νερού στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, αναζητώντας σχετικές πληροφορίες  αφού τη χρονιά που διανύουμε συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ».DSCN1782DSCN1810