Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας


Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στις εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας για την υπέροχη γιορτή που προετοίμασαν και παρουσίασαν στους  γονείς  αλλά και  στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου!! Χρόνια πολλά!
 

Λαογραφική έκθεση των μαθητών της Β΄ τάξης

Μια πολύ αξιόλογη  έκθεση από  παλαιά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν η γιαγιά και ο παππούς όταν ήταν παιδιά πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης. Με τη βοήθεια των οικογενειών τους  και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους συγκέντρωσαν τα παλιά αντικείμενα στο σχολείο έτσι ώστε να αντιληφθούν βιωματικά την εξέλιξη που έχει συμβεί στα αντικείμενα. Μπράβο παιδιά!!!!

6 Μαρτίου: Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Όλοι μαζί οι μαθητές της Β΄τάξης υποσχεθήκαμε πως: ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!

Δημιουργήσαμε και φορέσαμε τα βραχιολάκια της φιλίας.

Τέλος κατασκευάσαμε την αφίσα μας:

Η Β’ τάξη υποδέχτηκε την άνοιξη με τα «Χελιδονίσματα»

Οι μαθητές της Β΄ τάξης πήραν τα χελιδόνια τους και τραγούδησαν τα κάλαντα της άνοιξης στην κυρία Διευθύντρια του σχολείου μας καθώς και σε αρκετά από τα τμήματα του σχολείου. Και του χρόνου με υγεία!Καλή άνοιξη στις καρδιές όλων!!!Και μην ξεχνάμε….την άνοιξη αν δεν τη βρούμε , την φτιάχνουμε!!

Ακολουθώντας μια λιβελούλα

Εκδρομή της Β΄ τάξης στον Υγρότοπο του Μουστού (22-2-2018)

Ενώ ξεκινήσαμε από την Τρίπολη με βροχή… τελικά ο καιρός μας έκανε τη χάρη κι απολαύσαμε μαθητές κι εκπαιδευτικοί ένα πραγματικό κυνήγι παρατήρησης  φυτών και ζώων στον υγρότοπο του Μουστού. Η ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου μας υποδέχθηκε το πρωί στον Μουστό και μέσα από αρκετά ομαδικά παιχνίδια παρουσίασε στους μαθητές τη χλωρίδα και την πανίδα του συγκεκριμένου υγρότοπου.

Eκπαιδευτική επίσκεψη Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου-Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού

Οι τάξεις Γ΄, Δ΄ και Ε΄ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου που βρίσκεται στο Λεβίδι και στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού στο Δάρα.

Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου

 

 

 

 

Στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα

 

Εικαστικές δημιουργίες από τους μαθητές του σχολείου μας!!

Ε΄Τάξη: Πορτρέτα του Χάρυ Πότερ

Γ΄Τάξη: Πειράματα με περιγράμματα (Οι μαθητές έκαναν ο ένας το περίγραμμα του σώματός του πάνω στο περίγραμμα του σώματος του άλλου και χρωμάτισαν τα σχήματα που δημιουργήθηκαν)

 

Γ΄ Τάξη:Δημιουργία ονοματόλεξου 

Γ΄Τάξη: Οι μαθητές έστειλαν ένα τεράστιο γράμμα στον Άγιο Βασίλη , δημιουργώντας ο καθένας το δικό του γραμματόσημο.

 

Εξερευνώντας σχήματα με γραμμές και σχήματα – Αφηρημένα μοτίβα

 

Β΄Τάξη: Σαν τον Dubuffet κι εγώ! Σχεδιάζω πορτρέτα με χρώμα – γραμμές και σχήματα

 

Β΄Τάξη: Τα πορτρέτα μας

 

Α΄Τάξη: Δοκιμάζοντας τον Βαν Γκογκ

Στο Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και  Ε΄ τάξεων στo Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης “Γραμμή του Χρόνου” στην Κόρινθο και παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
«6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ» από την Αρχαία Δίολκο … στη Διώρυγα της Κορίνθου.