Επίσκεψη σε ένα σύγχρονο οινοποιείο και στους αμπελώνες του στην περιοχή της Μαντινείας

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΑΞΗ Ε2

 

Επίσκεψη σε ένα σύγχρονο οινοποιείο και στους αμπελώνες του στην περιοχή της Μαντινείας

 ampelia

Μαθησιακοί στόχοι:

Να δουν στην πράξη οι μαθητές τη διαδικασία παραγωγής κρασιού σε όλες του τις φάσεις. Από τον τρύγο στον αμπελώνα έως την παραγωγή του κρασιού.

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές με την αγροτική παραγωγή, την επεξεργασία και την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων

Να οικοδομηθούν νέες γνώσεις πάνω στις υπάρχουσες

 

Συμμετέχοντες Μαθητές: Σ΄ αυτή τη δράση συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ1, ΣΤ2, Ε1 και Ε2

 

Πρωτοβουλίες μαθητών:

  • Οι μαθητές παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία της παραγωγής κρασιού, από τον αμπελώνα στο πατητήρι, τη ζύμωση στα μεγάλα βαρέλια, την τυποποίηση καθώς και την έκθεση με τα κρασιά.
  • Συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες του οινοποιείου για το κρασί «μοσχοφίλερο» που παράγεται στη Μαντινεία, για το πώς γίνεται η ζύμωση στα βαρέλια και πώς γίνεται στη συνέχεια η εμφιάλωση.
  • Επισκέφτηκαν τους αμπελώνες που βρίσκονται πέριξ του οινοποιείου και περιπάτησαν σε αυτούς παρακολουθώντας πώς ήταν οργανωμένη η παραγωγή.

 

Ημερομηνία επίσκεψης:

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 9-10-2014