Το 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας εύχεται σε όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας …

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!! – ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Πηγή εικόνας GIF: https://charlottedua.be/random/

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό SAFE WATER SPORTS. Ο διαγωνισμός αφορούσε στην δημιουργία ζωγραφικών έργων από μαθητές δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα, την παραλία και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Βασικός σκοπός και επιδίωξη του διαγωνισμού αυτού είναι, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να αντιληφθούν τα παιδιά τους κινδύνους στην παραλία και τη θάλασσα, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

 

Με μια λιτή συγκινητική εκδήλωση το σχολείο μας αποχαιρέτησε του μαθητές και τις μεθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης. Στην εκδήλωση παραβρεθηκαν (τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα) οι γονείς των μαθητών, μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αντιπροσωπεία μαθητών &  μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι μαθητές μας οργάνωσαν ένα όμορφο μουσικό δρώμενο με τίτλο “Άσπρα καράβια τα όνειρά μας” και με τη ζωντάνια και το κέφι τους χρωμάτισαν την εκδήλωση. Σε όλους και όλες μοιράστηκαν δώρα και αναμνηστικά από τον Σύλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων.

Εκ μέρους όλόκληρης της σχολικής κοινότητας τους ευχόμαστε να έχουν μια γόνιμη και αποδοτική φοίτηση στο Γυμνάσιο και τα ονειρά τους να είναι πάντα “ασπρα καλοτάξιδα καράβια”!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

    

 

«Από το παιδί και το Δημοτικό, στην εφηβεία και το Γυμνάσιο»

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας,

Σας προσκαλούμε στο  ενημερωτικό- επιμορφωτικό εργαστήρι για γονείς των μαθητών & μαθητριών Στ τάξης των Σχολείων μας με θέμα:

«Από το παιδί και το Δημοτικό, στην εφηβεία και το Γυμνάσιο».

Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί διαδικτυακά στην αίθουσα Webex, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30-20:00.  Στόχο του εργαστηρίου αποτελεί να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Ποιά είναι τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και των γονέων ολοκληρώνοντας τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο;
  • Ποιές αλλαγές συντελούνται όταν τα παιδιά περνούν το κατώφλι της εφηβείας;
  • Πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά στην διαδικασία αυτής της σημαντικής μετάβασης;
  • Τι χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας, ειδικότερα για τα παιδιά που βιώσαν τις συνθήκες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας;

Ευελπιστούμε και στην δική σας συμμετοχή.

O Διευθυντής  του  Σχολείου

ΣΧΩΡΤΣΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας

Κατερίνα Νικολακοπούλου

ΣΕΕ ΠΕ70

 

Ε