no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Διδακτική επίσκεψη στο φούρνο του Χατζηδιάκου

Συγγραφέας: | 17/02/2014
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διδακτική επίσκεψη στο φούρνο του Χατζηδιάκου |

ψωμιΌπως  κάθε χρόνο, έτσι και κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2013-2014 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας και ιδιαίτερα κατά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας της ενότητας της Διατροφής. Ο φετινός προορισμός μας ήταν η επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό αρτοποιείο, στο φούρνο του κ. Χατζηδιάκου στη Θήβα.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν αφενός η καλύτερη κατανόηση της ύλης του μαθήματος της ενότητας της Διατροφής και αφετέρου η επιτόπια έρευνα και παρακολούθηση από τους μαθητές  της λειτουργίας ενός φούρνου και της επεξεργασίας του ψωμιού και όλων των παραδοσιακών προϊόντων που φτάνουν κάθε μέρα στο πιάτο μας.

Οι ιδιοκτήτες του φούρνου μας υποδέχτηκαν με χαρά και μας ξενάγησαν σε ένα χώρο που λειτουργεί από το 1986 μέχρι και σήμερα. Μας έδειξαν τον τρόπο παρασκευής της αγαπημένης μας φραντζόλας, από το ζυμωτήρι όπου ζυμώνεται η πρώτη ύλη (αλεύρι, μαγιά, κτλ)  μέχρι τον τελικό προορισμό του ψωμιού που είναι ο φούρνος. Ενημερωθήκαμε ακόμη για τα διάφορα αλεύρια που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος φούρνος, καθώς και για τα υπόλοιπα προϊόντα που παρασκευάζονται, με ιδιαίτερη νοστιμιά του φούρνου, τα κουλουράκια και διάφορα άλλα γλυκά. Τέλος, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν για τον τρόπο συντήρησης του ψωμιού και για τα θρεπτικά συστατικά του.

Η επίσκεψη αυτή μας άρεσε επειδή είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το αγαπημένο μας ψωμάκι και να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτό.

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου

Η καθηγήτρια

Αλμπάνη Μαρία

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες