no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συγγραφέας: | 14/11/2013
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ |

ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Κάθε Νοέμβρη, αυτή τη μέρα, η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας

Το Πολυτεχνείο υπήρξε η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του ελληνικού λαού και της νεολαίας.

Το Πολυτεχνείο του ’73, όπως και τα κινήματα στην Ευρώπη, απέδειξαν ότι οι φοιτητές και η νεολαία γενικότερα οφείλουν να αντιτάσσονται σε κάθε αντιδραστική συγκυρία, ότι τα αιτήματά τους βρίσκονται στην ίδια πλευρά με αυτά του λαού που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον, για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.
Ο αγώνας για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, είναι μονόδρομος όταν οι αποφάσεις και οι ενέργειες των κραταιών στρέφονται ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στα χρόνια που πέρασαν από το 1973 έως σήμερα πολλά άλλαξαν. Δεδομένα και αξίες ανατράπηκαν. Το χρέος, όμως, προς την πατρίδα παραμένει το ίδιο. Το χρέος αυτό πρέπει να μην έχει ιδιοτέλεια, να μην προσβλέπει σε ανταπόδοση.

Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία και την ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό.

Το Πολυτεχνείο ζει στη σκέψη μας και στη ψυχή μας. Και πρέπει να ζει γιατί ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Ας σταθούμε λοιπόν κι εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου κι ας αναλογιστούμε το πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας ώστε να δυναμώσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος να λειτουργεί επ’ ωφελεία του πολίτη.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Βοιωτίας

 Ηλίας  Τζαμτζής

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες