no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Συγγραφέας: | 19/04/2013
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ |

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

«ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) ολοκληρώθηκε σήμερα η Ημέρα Σταδιοδρομίας που οργάνωσε το σχολείο μας, το 4ο Γυμνάσιο Θήβας, με θέμα «Ερευνώ και πληροφορούμαι για το μελλοντικό μου επάγγελμα», ύστερα από σχετική πρόταση των καθηγητριών του μαθήματος, της κ. Αλμπάνη Μαρίας (ΠΕ15) και της κ. Λούκα Δήμητρας (ΠΕ03). Η Ημερα Σταδιοδρομίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρες 9:30 π.μ.-12:30 μ.μ. με την υποστήριξη του ΚΕΣΥΠ Θήβας, δηλαδή του κ. Κονιόρδου Ιωάννη και της κ. Κυλάφη Νάνσυ. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η δικηγόρος, κ. Κόλλια Θεοδώρα, ο κ. Κέρβης Κωνσταντίνος, στρατιωτικός (λοχαγός) του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Πυροβολικού Θήβας, ο κ. Οικονομίδης Σάββας, μηχανολόγος μηχανικός και εκπαιδευτικός στο ΕΠΑΛ Θήβας, η κ. Μούλου Ελένη, φυσικοθεραπεύτρια και η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Μετά  το σύντομο χαιρετισμό της Διευθύντριας του σχολείου μας, την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Ιωάννης Κονιόρδος, υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ Θήβας. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι καλεσμένοι μας οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον, μίλησαν για το επάγγελμά τους, τις σπουδές που απαιτούνται, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας νέος που επιθυμεί να ακολουθήσει τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, καθώς και για διάφορες άλλες λεπτομέρειες που φάνηκαν χρήσιμες στους μαθητές μας. Εκείνοι, με τη σειρά τους, είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές μας και στους καλεσμένους της εκδήλωσης. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Ημέρας Σταδιοδρομίας οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά καθώς με δική τους πρωτοβουλία δημιούργησαν την Ομάδα Υποδοχής των καλεσμένων μας.

Από τη θέση αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στη σημερινή Ημέρα Σταδιοδρομίας και να ενημερώσουν με σαφή και ουσιαστικό τρόπο τα παιδιά για τα επαγγέλματα τους. Επιπρόσθετα, ευχαριστώ θερμά τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Μπενάκη Σωτηρία για τη συμπαράστασή της καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση μας σήμερα. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές του σχολείου μας που παρακολούθησαν την εκδήλωση με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και που βοήθησαν ενεργά στην προετοιμασία της Ημέρας Σταδιοδρομίας.

Εύχομαι να έχουμε και στο μέλλον τέτοιες ευκαιρίες για να αναδείξουμε το σπουδαίο ρόλο του Σχολικού Επαγγελματικού Πρσανατολισμού (ΣΕΠ) στα σχολεία, για να μπορούν οι μαθητές μας τώρα και στο μέλλον να ενημερώνονται όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν για τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν και τις ευκαιρίες που μπορεί να τους παρουσιαστούν στον εργασιακό χώρο.

 Αλμπάνη Μαρία, υπεύθυνη ΣΕΠ 4ου Γυμνασίου

κάτω από: Γενικά, Δράσεις, Μαθήματα Γ Τάξης
Ετικέτες:,

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες