no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΑΤΗΣ

Συγγραφέας: | 01/04/2013
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΑΤΗΣ |

Η Γ’ τάξη του του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΠΕ Υπάτης την Τρίτη 26 Μαρτίου. Με αφορμή τις εργασίες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με θέμα  ‘Το Δάσος μας’, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο δάσος της Καστανιάς και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ. Κατόπιν, επισκέφτηκαν τη Μονή Αγάθωνος και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας με εκθέματα της πανίδας της περιοχής. Eπίσης, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ όπου παρέλαβαν υλικό του Κέντρου για την ολοκλήρωση των εργασιών τους. Τους μαθητές συνόδευσαν η κα Βάλλιου, καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη του περιβαλλοντικός Προγρ/τος του σχολείου, η κα Βλάχβεη, Βιολόγος και η κα Λούκου, Φιλόλογος.

 Οι μαθητές της Γ’ τάξης έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους,  εφόσον τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση μέσα στο δασικό περιβάλλον, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βοηθηθούν στις εργασίες που ετοιμάζουν στη διάρκεια της χρονιάς, να συνεργαστούν με τους υπευθύνους του ΚΠΕ αλλά και μεταξύ τους μέσα στις ομάδες εργασίας. Επιπλέον, αξιολόγησαν και εκτίμησαν την παρουσία του δάσους και της φύσης γενικότερα στη ζωή μας.

Ευχόμαστε να μας δίνεται πάντα η ευκαιρία να πραγματοποιούμε αυτού του είδους τις επισκέψεις και να προβληματιζόμαστε σχετικά με τα θέματα του περιβάλλοντος.

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες