no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ

Συγγραφέας: | 09/02/2013
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΘΗΒΑΣ |

Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) το σχολείο μας, 4ο Γυμνάσιο Θήβας, πραγματοποίησε άλλη μια εκπαιδευτική επίσκεψη με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, αυτή τη φορά στο ΕΠΑΛ Θήβας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΠΑΛ έγινε σήμερα, Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, ύστερα από σχετική πρόταση των καθηγητριών που ασχολούνται με το ΣΕΠ, της κ. Αλμπάνη Μαρίας (ΠΕ15) και κ. Λούκα Δήμητρας (ΠΕ03).

Στόχος της δεύτερης αυτής επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές του σχολείου μας για τις επιλογές που έχουν στη διάθεση τους μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Γυμνασίου. Μια από αυτές τις επιλογές είναι και η φοίτηση στο ΕΠΑΛ της περιοχής μας. Κατά την άφιξη μας συναντήσαμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ειδικότερα τον υπεύθυνο της ξενάγησης μας στο χώρο του ΕΠΑΛ, κ. Χαρέμη Κώστα, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στο ΕΠΑΛ είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα και για τη δομή του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα. Ακόμη, ο κ. Χαρέμης μας ενημέρωσε για τους τομείς της Β’ τάξης στο ΕΠΑΛ Θήβας και τις ειδικότητες της Γ’ τάξης που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, μάθαμε ότι στο ΕΠΑΛ της περιοχής μας υπάρχουν οι εξής τομείς με τις ανάλογες ειδικότητες: Τομέας Μηχανολογίας, Τομέας Οχημάτων, Τομέας Ηλεκτρολογίας, Τομέας Ηλεκτρονικής, Τομέας Δομικών Έργων, Τομέας Πληροφορικής, Τομέας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Τομέας Υγείας και Πρόνοιας και Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντός.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές του σχολείου, μας ξενάγησαν στο χώρο του ΕΠΑΛ όπου είδαμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου και τα πολυάριθμα εργαστήρια. Οι καθηγητές μας ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας του κάθε εργαστηρίου ξεχωριστά. Εντύπωση μας έκανε το θερμοκήπιο που έχει δημιουργηθεί στο ΕΠΑΛ Θήβας για τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Τέλος, ο κ. Χαρέμης μας έδωσε ενημερωτικό υλικό σχετικό με το ΕΠΑΛ Θήβας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους καθηγητές του ΕΠΑΛ, τον κ. Χαρέμη Κώστα για την ξενάγηση στο χώρο του σχολείου και τέλος, τις υπεύθυνες καθηγήτριες μας του ΣΕΠ αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου μας, για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν κάθε φορά για την ενημέρωση μας σχετικά με τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό μας.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου

Οι καθηγήτριες

Αλμπάνη Μαρία

Λούκα Δήμητρα

κάτω από: Δράσεις
Ετικέτες:

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες