Στις 8 Μαρτίου 2024, το σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση από το ΚΕΠΕΑ Θήβας -στα πλαίσια του προγράμματός του ‘’Βιώσιμη γαστρονομία… Από τη θεωρία στο πιάτο’’- με τίτλο ‘’Sustainable Street Food’’ στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του ΚΕΠΕΑ με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας, τον σεφ της εταιρείας Neilson, Κωστόπουλο Πάρη, το Δήμο Θηβαίων και με συμμετοχή του 3ου, 4ου και 5ου Γυμνασίου Θήβας.
Με την καθοδήγηση του σεφ που είχε την εποπτεία για την προετοιμασία και την παρασκευή των γευμάτων, οι μαθητές του σχολείου μας όπως και των υπόλοιπων σχολείων πειραματίστηκαν και έμαθαν να φτιάχνουν τορτίγιες με σιτηρά και λαχανικά τα οποία γεύτηκαν αργότερα. Έμαθαν επομένως να αναγνωρίζουν και να μαγειρεύουν τα υγιεινά υλικά που μπορούν να επιλέγουν για τα γρήγορα και όχι μόνο γεύματά τους, κάτι που σίγουρα θα τους ωφελήσει στο μέλλον. Η συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τον σεφ και όλο το βοηθητικό προσωπικό ήταν επίσης άψογη.
Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη συμμετοχή μας σε αυτήν! Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.