no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TIPPING POINT ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Συγγραφέας: | 01/03/2021
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TIPPING POINT ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ |

Κάθε χρόνο στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (Γ’ Γυμνασίου), ύστερα από τη σχετική πρόταση της καθηγήτριας κας Αλμπάνη Μαρίας (ΠΕ80), οι μαθητές του σχολείου μας παρακολουθούν ένα Πρόγραμμα Σχολικού Επαγγελματικού προσανατολισμού, αφενός μεν για να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, αφετέρου δε για να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι, όταν θα ξεκινήσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο. Το πρόγραμμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο της 3ης Ενότητας του σχολικού βιβλίου «Κοινωνική Οργάνωση και Κοινωνική Μεταβολή».

Μέχρι και την προηγούμενη σχολική χρονιά οι μαθητές μας παρακολούθησαν τους επαγγελματίες δια ζώσης στον χώρο του σχολείου, σε ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί γι’ αυτό τον σκοπό. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της πανδημίας που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και τηρουμένων όλων των μέτρων ασφάλειας για τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό, το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται διαδικτυακά με τη χρήση της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος συνεργαζόμαστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό The Tipping Point, ο οποίος στόχο έχει να ενημερώσει τους μαθητές για τα επαγγέλματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και στην ουσία να φέρει πιο κοντά τα παιδιά με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από το διαδίκτυο. Μέντορες από όλο τον κόσμο συνδέονται διαδικτυακά και ενημερώνουν τους μαθητές μας για την αγορά εργασίας, τους επαγγελματικούς κλάδους, τις ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτούνται για κάθε επάγγελμα, τις σπουδές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που κάθε νέο παιδί θέλει να γνωρίζει, πριν κατασταλάξει ως προς το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.

Έτσι λοιπόν, μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου 2021 για τα τρία τμήματα των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Θήβας, έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω συναντήσεις με τους μέντορες:

  • 14 Δεκεμβρίου 2020, τμήμα Γ1, με την κυρία Σταυρούλα Σαμαρά, πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές για τη Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ).
  • 25 Ιανουαρίου 2021, τμήμα Γ1, με τον κύριο Στατήρη, δικηγόρο, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη Νομική και την Εγκληματολογία.
  • 25 Ιανουαρίου, τμήμα Γ3, με τον κύριο Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο, απόστρατο Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας και υπεύθυνο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη σχολή της Αστυνομίας.
  • 26 Ιανουαρίου, τμήμα Γ2, με τον κύριο Κώστα Κάκαρη, Marketing Manager, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για το Marketing.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με βάση το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των μαθητών μας, για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα και τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφάλειας για την πανδημία. Οι ομιλητές έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά για το κάθε επάγγελμα και ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικοί. Ευελπιστούμε στην οργάνωση και άλλων τέτοιων συναντήσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Μάιο 2021. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθήσουμε να κάνουν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα στην επιλογή της μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Γκιζίλη Σταυρούλα, η οποία στήριξε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και συνεχίζει να μας στηρίζει και να μας δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον της με κάθε τρόπο, καθώς και όλους τους μαθητές/τριές μας που συμμετέχουν σε αυτό το Πρόγραμμα.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλους τους μέντορες που δέχτηκαν να μας ενημερώσουν και να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για εμάς, καθώς και την Υπεύθυνη του Προγράμματος κα Ηλιάνα Αγκόρα, η οποία από την αρχή της προσπάθειας υπήρξε ο δικός μας καθοδηγητής.

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες