no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς

Συγγραφέας: | 04/07/2019
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς |

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η τελετή λήξης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς άκρως δημιουργικής και επιτυχημένης σε όλα τα επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε η διευθύντρια κ. Γκιζίλη Σταυρούλα σε όλους τους παρευρισκόμενους, γονείς, μαθητές/τριες και φίλους του σχολείου και αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος της γιορτής μας. Ξεκινήσαμε με την παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος : « Η Θεσσαλονίκη θυμάται: Ταξιδεύοντας με μία πένα κι ένα..ποντίκι! » που υλοποιήθηκε απευθυνόμενο στους μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου,  με συντονίστριά του την εκπαιδευτικό κ. Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01 και με τη συμμετοχή της κ. Γκιζίλη Σταυρούλας, ΠΕ 11 και της κ. Τούτουζα Βασιλικής, ΠΕ 03.

Το Πρόγραμμα επικεντρώθηκε στην μακραίωνη Ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης και το πλαίσιο αυτό δόθηκαν στα παιδιά ανάλογες εργασίες για τις οποίες τα παιδιά εργάστηκαν τόσο στο σχολείο, όσο και ομαδικά αλλά και ατομικά, αξιοποιώντας κάθε είδους μέσο, όπως διαδίκτυο, σχολική βιβλιοθήκη, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος κτλ. Όλες οι εργασίες τους εμπεδώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, διότι πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ( 04/04/19 – 06/04/19 ), όπου επισκεφτήκαμε, μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και την ιστορική Μονή Βλατάδων, όπου τα παιδιά είδαν, άκουσαν και άγγιξαν την Ιστορία της περιοχής.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου Κατσέλης Γεώργιος και Κρέτσου Έντι μας παρουσίασαν ένα απόσπασμα από μια ταινία με τον γνωστό σε όλους μας, Mr Bean και αφορούσε στο διάλογο ενός διευθυντή και ενός γονέα, σχετικά με την επίδοση του γιου του στο σχολείο,  με ένα τέλος έκπληξη! Το απέδωσαν όπως ακούγεται και στην  ταινία, με μικρές παρεμβάσεις για καλύτερη κατανόηση από το κοινό. Έκαναν αρκετές πρόβες μόνοι τους  και με τη βοήθεια της κ. Βάλλιου Δήμητρας ΠΕ 06 προσπάθησαν να αποδώσουν το κυνικό και φλεγματικό χιούμορ των Βρετανών.

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου που συμμετείχαν στο άλλο Πολιτιστικό Πρόγραμμα του σχολείου μας: « Υπάρχουν στ’ αλήθεια μαύρες γάτες; », βασισμένο στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά: « η τελευταία μαύρη γάτα », με συντονίστρια του Προγράμματος την κα. Γκιζίλη Σταυρούλα, ΠΕ 11 και με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών κ. Πελώνη Γεωργίου, ΠΕ 02 και Βάλλιου Δήμητρας, ΠΕ 06.  Τα παιδιά μας δούλεψαν πολύ πάνω στους στόχους τους Προγράμματος, εμπνεύστηκαν και βοηθήθηκαν ιδιαιτέρως από την επίσκεψή μας στην Ανώτερη δραματική σχολή « Ανδρέας Βουτσινάς », όπου συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή Σπουδών κ. Δανελάτο και παρακολουθήσαμε μαθήματα υποκριτικής, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου μιλήσαμε με την καθηγήτρια κ. Κατσαρίδου. Εκεί τα παιδιά μας συμμετείχαν ενεργά σε πρόβες αυτοσχέδιας θεατρικής παράστασης, κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη ( 04/04/19 – 06/04/19 ). Με μεγάλη επιτυχία λοιπόν, μας παρουσίασαν δύο ( 2 ) θεατρικά αποσπάσματα του βιβλίου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του μουσικού αφιερώματος στην Ιταλία από τον ενδοσχολικό Όμιλο Ιταλικής Κουλτούρας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Χατζηκυριάκου Μαρία και τη χορωδία του σχολείου μας, η οποία με τη μουσική επένδυση στο αρμόνιο από τον καθηγητή Μουσικής του σχολείου μας κ. Μελά Άγγελο και με την υποστήριξη της κ. Ντίνου Άρτεμης ΠΕ 02 και Θεοδοσίου Αθανασίου μας ταξίδεψαν στην Ιταλία με υπέροχες διαχρονικές μελωδίες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παρίστατο ο κ. Πάντας Χρήστος, μαέστρος του Δήμου Θηβαίων και της UNESCO, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από το τελικό αποτέλεσμα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το συνολικό εγχείρημα.

Και φυσικά από ένα τέτοιο ταξίδι δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι ιταλικές γεύσεις, τις οποίες απολαύσαμε από το Τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS ( Παράρτημα Χαλκίδας ), τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας και τις υπέροχες μαγειρικές δημιουργίες τους.

Ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλων του ενδοσχολικού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.  Η βραδιά έκλεισε σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα με την απονομή τιμητικής πλακέτας, στην αγαπημένη συνάδελφο Μαθηματικό κ. Λούκα Δήμητρα, η οποία πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Αυτή η τιμητική πλακέτα είναι το λιγότερο που μπορεί να δοθεί στην αγαπητή από όλους μας, μαθητές/τριες και συναδέλφους, Δήμητρα..την οποία και ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για την πολυετή και έμπρακτη στήριξή της, όχι μόνο στο σχολείο μας, το οποία υπηρέτησε με αφοσίωση, εκ της ιδρύσεώς του αλλά και σε όλους μας… παιδιά, γονείς, συναδέλφους. Της ευχόμαστε να είναι υγιής και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων της. Η απονομή έγινε από τον Δήμαρχο κ. Νικολάου Σπύρο, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του, στην γιορτή μας.

Τέλος έγινε και η απονομή των αναμνηστικών στα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου που αποφοίτησαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Τσιατσιμά Γεώργιο. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Συλλόγου για την καλή συνεργασία μας και την σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε και ευελπιστούμε τα καλύτερα και για την επόμενη. Αναμνηστικά επίσης έλαβαν και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο μας , τα τελευταία δύο ( 2 ) σχολικά έτη.

Τα παιδιά μας διασκέδασαν, και αποχαιρετούμε εκείνα και τους γονείς και κηδεμόνες τους,  με τις καλύτερες ευχές μας για καλό καλοκαίρι , καλή ξεκούραση και ..εις το επανιδείν!

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες