no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ…ΜΕΛΙ!

Συγγραφέας: | 10/02/2018
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ…ΜΕΛΙ! |

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας, ένας εκλεκτός καλεσμένος από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Χαλκίδας, ο κ. Αηδόνης, για να μιλήσει στους μαθητές μας και να τους ενημερώσει για το μέλι, τα θρεπτικά συστατικά του και τις διάφορες χρήσεις του από τον άνθρωπο. Η ομιλία αφορούσε τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου κατά την τελευταία ώρα του ωρολογίου προγράμματος, ύστερα από σχετική πρόσκληση της καθηγήτριας κ. Αλμπάνη Μαρίας, στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας (Κεφάλαιο 3 Διατροφή).

Οι μαθητές μας είχαν ήδη ενημερωθεί για το μέλι και τη θρεπτική αξία του μέσα στο μάθημα, με φύλλα εργασίας και άλλο πληροφοριακό υλικό και περίμεναν με ανυπομονησία τον κ. Αηδόνη για να τους μιλήσει εκτενέστερα για την «τροφή των Θεών», όπως συχνά αποκαλούμε το γλυκό μας μελάκι! Η συμπεριφορά των μαθητών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν άψογη ενώ με τις διάφορες ερωτήσεις τους βοήθησαν τον υπεύθυνο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Χαλκίδας να ολοκληρώσει την ενημέρωσή του

. Ο κ. Αηδόνης μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την κοινωνία της μέλισσας και τον άψογο τρόπο οργάνωσής της. Επίσης, μας μίλησε για τις πολυάριθμες εργασίες που αναλαμβάνει κάθε μέλισσα, αλλά και για τα διάφορα μέλια που κυκλοφορούν στην αγορά. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στον τρόπο εξαγωγής του μελιού από τον μελισσοκόμο και στα θρεπτικά συστατικά του. Ακόμη, δεν παρέλειψε να μας δώσει πληροφορίες για τον βασιλικό πολτό και τη θρεπτική αξία του, καθώς και για το δηλητήριο της μέλισσας και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προστατευτούμε σε περίπτωση που αποδειχτεί πως είμαστε αλλεργικοί σε αυτό.

Η ομιλία του κ. Αηδόνη είχε πολλές χρήσιμες πληροφορίες και άρεσε πολύ στους μαθητές μας παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που είχαμε στην διάθεση μας ήταν αρκετά περιορισμένος λόγω του ωρολογίου προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Χαλκίδας, τον κ. Αηδόνη που αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους καθηγητές μας, τον κ. Νίκα Δημήτριο καθώς και τον κ. Θεοδοσίου Αθανάσιο, για την διδακτική ώρα που μας παραχώρησαν προκειμένου να διεξαχθεί η ομιλία για το μέλι. Ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες ενημέρωσης για θέματα διατροφής και υγείας. Προς το παρόν, από την ομιλία δεν μπορούσε παρά να μας μείνει μια γλυκιά γεύση στο στόμα από το αγαπημένο μας μέλι!

  

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες