no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Ανθρωπολόγος! Τι σημαίνει;

Συγγραφέας: | 17/12/2017
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανθρωπολόγος! Τι σημαίνει; |

Την Πρασκευή 15/12/2017 είχαμε τη χαρά να δεχθούμε  στο 4ο Γυμνάσιο Θήβας την κα Μίχου Κατερίνα, κοινωνική ανθρωπολόγο, απόφοιτο του Πάντειου πανεπιστήμιου μετά από πρόσκληση που της απεύθυνε η κα Βάλλιου Δήμητρα, καθηγήτρια αγγλικών, να μιλήσει στους μαθητές της Β’ Γυμνασίου.

Αφορμή για την πρόσκληση ήταν κείμενο στο βιβλίο αγγλικών (προχωρημένων) της Β’ Γυμνασίου που περιείχε τη συνέντευξη ανθρωπολόγου και άμεσα προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Για να απαντηθούν τα ερωτήματα τους, προσκλήθηκε η κα Μίχου η οποία αρχικά τους μίλησε θεωρητικά για την επιστήμη της κοινωνικής ανθρωπολογίας και κατόπιν τους πρόβαλε βίντεο με μελέτη εθίμου μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Επιπλέον, τόνισε το γεγονός της συμβίωσης των ανθρώπων μέσα από τη διαφορετικότητά τους, στοιχείο που τονίζεται και στο βιβλίο αγγλικών στη συγκεκριμένη ενότητα.  Ακολούθησε συζήτηση με απαντήσεις στις απορίες που υπήρχαν για το επάγγελμα του ανθρωπολόγου.

Ελπίζουμε να ικανοποιήσαμε την ανάγκη των μαθητών μας να προσθέσουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της γνώσης. Ευχαριστούμε την κα Μίχου για την ανταπόκριση και την παρουσία της στο σχολείο μας!

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες