no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Eκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (Στείρι) και στο Μουσείο θυμάτων Ναζισμού (Δίστομο).

Συγγραφέας: | 08/04/2017
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (Στείρι) και στο Μουσείο θυμάτων Ναζισμού (Δίστομο). |

Την Τρίτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι και στο Μουσείο θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, με υπεύθυνες συνοδούς καθηγήτριες: Ζιώγου Καλλιόπη, ΠΕ 01,  Βάλλιου Δήμητρα, ΠΕ 06 και Ντίνου Άρτεμη, ΠΕ 02.

Η επίσκεψή μας ήταν μια ομολογουμένως αξέχαστη και συγκλονιστική εμπειρία. Στη Μονή του Οσίου Λουκά ξεναγηθήκαμε στο χώρο της, απολαύσαμε τη γαλήνη και την ηρεμία, έστω και για λίγο..της μοναχικής ζωής και στη συνέχεια κατηφορίσαμε στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, όπου παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο με την σφαγή στο χωριό από τους Γερμανούς εισβολείς.

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τι είδαμε και ακούσαμε..Ολάκερη η ιστορία από τα σχολικά βιβλία, εκεί μπροστά μας..ολοζώντανη..φτωχό το λεξιλόγιό μας για να περιγράψουμε τι νιώσαμε..Ευχή όλων μας, μα κυρίως των παιδιών μας..ποτέ μα ποτέ ξανά κανείς λαός να μην νιώσει τον απίστευτο πόνο που έζησε η τοπική κοινωνία και ακόμη τους συνοδεύει..

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά μας για την αξιοπρεπή παρουσία τους..και εις άλλα, με υγεία!P3280853ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

P3280850

P3280839

P3280846

κάτω από: Γενικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες