Μαρ 19 2020

Ανακοινώσεις

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, οι εγγραφές
μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

 

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22

Οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2021-22 θα γίνονται από την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 μέχρι και  20 Μαρτίου 2021.

Στα νηπιαγωγεία, για το σχολικό́ έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες  γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική .

Οι αιτήσεις εγγραφών  γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική́ Αίτηση Εγγραφής που υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική́ διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Το 46ο Νηπιαγωγείο Αθήνας δέχεται μαθητές που η μόνιμη κατοικία τους (τεκμηριώνεται  με πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο)βρίσκεται στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τους εξής δρόμους:

Οδός Αθηνάς – Οδός Πανεπιστημίου – Πλατεία Συντάγματος – Οδός Φιλελλήνων-Λεωφόρος Αμαλίας – Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Οδός Θρασύλλου – Οδός Στράτωνος-Οδός Πρυτανείου – Οδός Θεωρίας – Οδός Διοσκούρων – Οδός Άρεως – Πλατεία Μοναστηράκι.

Επίσης δέχεται μαθητές που τα αδέρφια τους φοιτούν στο 74ο Δημοτικό Σχολείο (θα χρειαστεί βεβαίωση φοίτησης από́ τον Διευθυντή́ της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας).

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα χρειαστεί να προσκομίσετε στο σχολείο μέχρι τις 15 Απριλίου 2021:

1.Το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από τον παιδίατρο (το έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://grafis.sch.gr/index.php/s/bbNXRvrkiA6eDSPή να το αναζητήσετε στο σχολείο.

  1. Το βιβλιάριο εμβολίων του νηπίου.
  2. Σε περίπτωση παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Ο προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου

Αθανάσιος Παπαδημητρίου

 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο:

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022

 

 

 15.11.2020 Αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν νέα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης  που αφορούν και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παιδιά και εκπαιδευτικοί δυσκολευτήκαμε, αλλά μάθαμε να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα υγείας όσο καλύτερα μπορούσαμε. Τα παιδιά προσαρμόστηκαν πιο εύκολα από ότι φανταζόμασταν και τηρούσαν τους κανόνες με υπευθυνότητα.

Στο διάστημα αυτό γνωριστήκαμε, μάθαμε αρκετά ο ένας τον άλλον, άρχισαν να δημιουργούνται οι δεσμοί  μεταξύ μας και να συγκροτείται η ομάδα.

Δυστυχώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση δεν μας επέτρεψε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το κλείσιμο του σχολείου. Δραστηριότητες, παιχνίδια και ιστορίες διακόπηκαν, αλλά θα βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε όταν με το καλό επιστρέψουμε.

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επικοινωνία με τους μαθητές μας θα γίνεται εξ’ αποστάσεως. Θα βλεπόμαστε από τις οθόνες μας, από τις 14:10 έως τις 16:20 μ.μ.

Θα σας στείλουμε σύντομα οδηγίες και πρόγραμμα.

 

Καλή δύναμη σε όλους μας!

 

τα πορτρέτα μας με μάσκα

 

 

 

10.09.2020 Έναρξη σχολικής χρονιάς

Καλή Σχολική Χρονιά  με

Υγεία,

Αγάπη,

Δύναμη,

Έμπνευση,

 Δημιουργικότητα!

 

Το καλωσόρισμα των μαθητών μας και η τελετή του Αγιασμού για το Νηπιαγωγείο θα γίνει στην αυλή του σχολείου μας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19, oι μαθητές μας θα έρθουν με την συνοδεία ενός  μόνο γονέα και θα έχουμε φροντίσει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Θα φοράμε όλοι τις μάσκες μας, μικροί και μεγάλοι και θα χαμογελάμε με τα μάτια μας!

Θα σας περιμένουμε με χαρά!

Οι Νηπιαγωγοί

Θανάσης Παπαδημητρίου  &  Κάλη Καββαθά