Μαρ 20 2021

Ανακοινώσεις

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2022-23, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

20 Φεβρουαρίου 2022

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023

 

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2022-2023, εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα.

Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική.

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στον σύνδεσμο:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Το 46ο Νηπιαγωγείο Αθήνας δέχεται μαθητές που η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τους εξής δρόμους:

Οδός Αθηνάς – Οδός Πανεπιστημίου – Πλατεία Συντάγματος – Οδός Φιλελλήνων – Λεωφόρος Αμαλίας – Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Οδός Θρασύλλου – Οδός Στράτωνος – Οδός Πρυτανείου – Οδός Θεωρίας – Οδός Διοσκούρων – Οδός Άρεως – Πλατεία Μοναστηράκι.

Η δ/νση κατοικίας τεκμηριώνεται  με πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο τα οποία πρέπει να αναρτηθούν σε ψηφιακή μορφή.

Επίσης δέχεται μαθητές που τα αδέρφια τους φοιτούν στο 74ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας με το οποίο συστεγάζεται (θα χρειαστεί βεβαίωση φοίτησης από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας).

 

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα πρέπει  να προσκομίσετε στο σχολείο εντός της προθεσμίας, 1 έως 20 Μαρτίου τα εξής δικαιολογητικά:

α) η αίτηση εγγραφής για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής, εφόσον  το έχετε αιτηθεί.

 

β) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από τον παιδίατρο (το έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://grafis.sch.gr/index.php/s/bbNXRvrkiA6eDSP

 

γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4 α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).

 

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Παρακαλούμε διαβάστε πιο κάτω  την σχετική εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Νηπιαγωγείο από Δευτέρα έως Παρασκευή  12:00- 12:45 στο τηλ. 210 3224084.

mail: mail@46nip-athin.att.sch.gr

Η Προϊσταμένη

Κάλη Καββαθά

 Λήψη αρχείου

 

 

10.09.2021 (Ανακοίνωση για τον Αγιασμό)

Το καλωσόρισμα των μαθητών μας  και η τελετή του Αγιασμού για το Νηπιαγωγείο θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.15π.μ.  στην αυλή του σχολείου.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19, oι μαθητές μας θα έρθουν με την συνοδεία ενός  μόνο γονέα, θα φοράμε όλοι τις μάσκες μας, μικροί και μεγάλοι, και θα φροντίσουμε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει από την είσοδο της οδού Αδριανού από τις 09:05 έως 9.15 π.μ.  με επίδειξη αρνητικού self test ή πιστοποιητικού νόσησης.

Μετά τον αγιασμό, τα νήπια θα μπούνε στην τάξη για μια πρώτη σύντομη γνωριμία με τις δασκάλες και τους συμμαθητές τους.

Θα σας περιμένουμε με χαρά κι ευχόμαστε να έχουμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Οι Νηπιαγωγοί

Κάλη Καββαθά   &   Νένα Σταυριανουδάκη

_________________________________________

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22

Οι εγγραφές στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2021-22 θα γίνονται από την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 μέχρι και  20 Μαρτίου 2021.

Στα νηπιαγωγεία, για το σχολικό́ έτος 2021-2022, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες  γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική .

Οι αιτήσεις εγγραφών  γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική́ Αίτηση Εγγραφής που υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική́ διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Το 46ο Νηπιαγωγείο Αθήνας δέχεται μαθητές που η μόνιμη κατοικία τους (τεκμηριώνεται  με πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο)βρίσκεται στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τους εξής δρόμους:

Οδός Αθηνάς – Οδός Πανεπιστημίου – Πλατεία Συντάγματος – Οδός Φιλελλήνων-Λεωφόρος Αμαλίας – Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Οδός Θρασύλλου – Οδός Στράτωνος-Οδός Πρυτανείου – Οδός Θεωρίας – Οδός Διοσκούρων – Οδός Άρεως – Πλατεία Μοναστηράκι.

Επίσης δέχεται μαθητές που τα αδέρφια τους φοιτούν στο 74ο Δημοτικό Σχολείο (θα χρειαστεί βεβαίωση φοίτησης από́ τον Διευθυντή́ της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας).

Μετά την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής θα χρειαστεί να προσκομίσετε στο σχολείο μέχρι τις 15 Απριλίου 2021:

1.Το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρωμένο από τον παιδίατρο (το έντυπο μπορείτε να το κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://grafis.sch.gr/index.php/s/bbNXRvrkiA6eDSPή να το αναζητήσετε στο σχολείο.

  1. Το βιβλιάριο εμβολίων του νηπίου.
  2. Σε περίπτωση παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Ο προϊστάμενος του Νηπιαγωγείου

Αθανάσιος Παπαδημητρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο:

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-2022

_________________________

 15.11.2020 Αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν νέα κυβερνητικά μέτρα πρόληψης  που αφορούν και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου.

Έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Παιδιά και εκπαιδευτικοί δυσκολευτήκαμε, αλλά μάθαμε να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα υγείας όσο καλύτερα μπορούσαμε. Τα παιδιά προσαρμόστηκαν πιο εύκολα από ότι φανταζόμασταν και τηρούσαν τους κανόνες με υπευθυνότητα.

Στο διάστημα αυτό γνωριστήκαμε, μάθαμε αρκετά ο ένας τον άλλον, άρχισαν να δημιουργούνται οι δεσμοί  μεταξύ μας και να συγκροτείται η ομάδα.

Δυστυχώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση δεν μας επέτρεψε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για το κλείσιμο του σχολείου. Δραστηριότητες, παιχνίδια και ιστορίες διακόπηκαν, αλλά θα βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε όταν με το καλό επιστρέψουμε.

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επικοινωνία με τους μαθητές μας θα γίνεται εξ’ αποστάσεως. Θα βλεπόμαστε από τις οθόνες μας, από τις 14:10 έως τις 16:20 μ.μ.

Θα σας στείλουμε σύντομα οδηγίες και πρόγραμμα.

Καλή δύναμη σε όλους μας!

τα πορτρέτα μας με μάσκα

___________________________________________

10.09.2020 Έναρξη σχολικής χρονιάς

Καλή Σχολική Χρονιά  με

Υγεία,

Αγάπη,

Δύναμη,

Έμπνευση,

 Δημιουργικότητα!

Το καλωσόρισμα των μαθητών μας και η τελετή του Αγιασμού για το Νηπιαγωγείο θα γίνει στην αυλή του σχολείου μας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19, oι μαθητές μας θα έρθουν με την συνοδεία ενός  μόνο γονέα και θα έχουμε φροντίσει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Θα φοράμε όλοι τις μάσκες μας, μικροί και μεγάλοι και θα χαμογελάμε με τα μάτια μας!

Θα σας περιμένουμε με χαρά!

Οι Νηπιαγωγοί

Θανάσης Παπαδημητρίου  &  Κάλη Καββαθά