Ημέρα Εράσμους

Η 11η Οκτωβρίου είναι μια μέρα γιορτής για τα προγράμματα Εράσμους. Η ομάδα του προγράμματος «Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε Ίσοι» γιόρτασε αυτήν την ημέρα με ένα βίντεο με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες και τις συναντήσεις που είχε με τους συνεργάτες της από την Ιταλία και την Ισπανία. Επίσης, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη μαζί τους στην οποία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τους δουν και να τους ακούσουν.  Η τηλεδιάσκεψη έγινε στο ΕΕΕΕΚ Νάουσας που είχε την καλή διάθεση να μας φιλοξενήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σχολικό δίκτυο. Τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Μοιραστείτε τις εμπειρίες μας παρακολουθώντας το βίντεο: https://youtu.be/Oc5cZ9zW-GE

Δείτε, επίσης, το σύννεφο λέξεων που αναφέρεται στο πρόγραμμα: https://wordart.com/7c3gsp1vh90a/erasmus-day

Η δράση μας εμφανίζεται στη σελίδα της Erasmus Day: https://www.erasmusdays.eu/event/our-experiences-in-a-video/

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019

Η ομάδα του Erasmus+ του σχολείου μας συμμετέχει στο διαγωνισμό για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2019 με ένα βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα του προγράμματος με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του κ. Ζαφειρίου Απόστολου και της κας Τσίτση Ολυμπίας.

Ψηφίζουμε μέχρι τις 20 Οκτώβρη για το σχολείο μας!!!! 

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και Vote for event. 

Διαδώστε το και στους φίλους σας! Ο νικητής αναδεικνύεται από τις ψήφους του κοινού και μόνο.

 https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/20835/language/el-GR/Default.aspx

Καλή μας επιτυχία

Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων , μαθητές του σχολείου μας, μέλη της ομάδας ErasmusWe are European, We are Equal”, επισκέφθηκαν το χώρο συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως και προσέφεραν τη βοήθεια τους στην προετοιμασία του φαγητού και τη διανομή του στις οικίες ηλικιωμένων ατόμων της πόλης μας. Με τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές ένιωσαν τη χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς, ήρθαν σε επαφή και άκουσαν ιστορίες από τη νεαρή ηλικία των ηλικιωμένων ατόμων και αντιλήφθηκαν πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Ερευνητών

Στα πλαίσια του Προγράμματος Εράσμους+ «Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε Ίσοι» οι μαθητές του σχολείου μαςπαρακολούθησαν βίντεο για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Ερευνητών. Ακολούθησε συζήτηση για τη σπουδαιότητα και την προσφορά της έρευνας στην κοινωνία.

eco mobility και free mobility

22 Σεπτεμβρίου ήταν η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» και η ομάδα  του προγράμματος Εράσμους+ “We are European,We are Equal” προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του σχολείου στην  οικολογική μετακίνηση και στην ελεύθερη πρόσβαση των πεζών και των ΑμεΑ στους δρόμους, κάλεσε μαθητές του ΕΕΕΕΚ Νάουσας και τον καθηγητή τους Σωτήρη Μητσιάνη να παρουσιάσουν την βραβευμένη δουλειά τους στο πρόγραμμα free mobility. Στην παρουσίαση τους αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πεζός ή ένα άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι στους δρόμους της Νάουσας και στις λύσεις που πρότειναν για δρόμους με πιο ελεύθερη πρόσβαση.
    Επίσης, ζήτησαν από την καθηγήτρια του σχολείου Αλεξάνδρα Κώστα-Τούσια να προβάλει το υλικό που δημιούργησε μαζί με τους μαθητές της και τον κ. Κύρου στο πρόγραμμα eco mobility για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη. Η συγκεκριμένη συμμετοχή πήρε βραβείο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Οι μαθητές μέσα από ένα σκετσάκι και ένα δελτίο ειδήσεων παρουσίασαν όλες τις δράσεις τους όπως τις ζωγραφιές, ένα βιντεάκι, μια καλλιτεχνική δημιουργία από πλαστικά καπάκια, την ποδηλατοδρομία που οργάνωσαν, το πατίνι που κατασκεύασαν κλπ.
     Δεν ξεχνάμε να φροντίζουμε στους δρόμους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση πεζοί και ΑμεΑ. Επιλέγουμε οικολογικούς τρόπους μετακίνησης και δεν ξεχνάμε το κράνος όταν χρησιμοποιούμε το ποδήλατο!

 Λήψη αρχείου

Γεμίσαμε το κουτί «Disarming Box Project

Το κουτί «Disarming Box Project» γέμισε με παιδικά πλαστικά παιχνίδια βίας και στάλθηκε στο μουσείο παιχνιδιών στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός γλυπτού τεσσάρων μέτρων με θέμα τον αφοπλισμό και την παγκόσμια ειρήνη.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εράσμους+ «We are European, We are Equal» επισκέφτηκαν  τα γειτονικά σχολεία (το 8ο Δημοτικό, το 8ο Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο) την Παρασκευή 20-9-2019 για να παραλάβουν τα παιχνίδια από τους μικρούς φίλους που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν! Ας ελπίσουμε πως αυτή η μικρή κίνηση θα γίνει μια κραυγή για την ειρήνη.

Disarming Box Project

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους+ «We are European,We are Equal» που υλοποιεί φέτος για 2η χρονιά συμμετέχει στο «Disarming Box Project» που έχει στόχο τον αφοπλισμό και την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο σε συνεργασία με το 8ο Δημοτικό σχολείο, το 8ο Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΚ Νάουσας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Ζητάμε από τους μαθητές να φέρουν ένα πλαστικό παιχνίδι βίας που υπάρχει στο δωμάτιό τους. Πάνω στο παιχνίδι πρέπει να τοποθετήσουν αυτοκόλλητο με το μικρό τους όνομα, την ηλικία, την πόλη και τη χώρα τους γραμμένα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Αυτά τα παιχνίδια θα τα συγκεντρώσουμε σ’ ένα κουτί και θα τα στείλουμε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός γλυπτού 4 μέτρων που θα θυμίζει στον κόσμο πως τα παιδιά θέλουν να αφοπλίσουν τον πλανήτη και να σταματήσουν τους πολέμους.

Διαβάστε το γράμμα προς τους γονείς:Λήψη αρχείου

Ενημέρωση των μαθητών για το Πρόγραμμα Εράσμους+ «Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε Ίσοι»

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε δυναμικά στο 3ο Γυμνάσιο Νάουσας με την ενημέρωση των μαθητών για τη συνέχεια του Προγράμματος Εράσμους+ «We are European, We are Equal» για δεύτερη χρονιά. Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες που καλούνται να υλοποιήσουν οι μαθητές, οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους και τα κριτήρια επιλογής για το ταξίδι την άνοιξη στην Ιταλία. Να θυμίσουμε πως το θέμα του Προγράμματος αφορά στο σεβασμό στη διαφορετικότητα θρησκειών, εθνοτήτων, φύλου, ΑμεΑ, ηλικιωμένων, σεξουαλικού προσδιορισμού, μεταναστών και προσφύγων και είναι συνεργασία μαθητών από σχολεία της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Στους μαθητές που θέλουν να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα δόθηκε υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους δύο γονείς ή κηδεμόνες μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2019.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση:Λήψη αρχείου

 

Ξενάγηση στην Ήπειρο μέσω διαδραστικής εικόνας

Ο μαθητής Γιώργος Γιαννούλης δημιούργησε μια διαδραστική εικόνα με τα μέρη που επισκεφτήκαν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και στα σημεία με τα αστεράκια.

https://view.genial.ly/5cd412159d5aca0f71d0adaa/interactive-content-interactive-image

Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

1ης  ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Πέμπτη

30

Μαΐου

08.15 Α΄ Μαθηματικά Σ. Μπουνόβα
Β΄ Σ. Μπουνόβα, Π. Παλτίδου
10.30 Γ΄ Νεοελληνική Γλώσσα &

Λογοτεχνία

Α. Σαββατοπούλου , Α. Κουτσογιάννη, Ο. Κελεμουρίδου
Τρίτη

4

Ιουνίου

08.15 Α΄ Ιστορία Α. Σαββατοπούλου , Ο. Κελεμουρίδου
Β΄ Α. Κουτσογιάννη  Ο. Κελεμουρίδου
10.30 Γ΄ Μαθηματικά Π. Παλτίδου
Τετάρτη

5

Ιουνίου

08.15 Α΄ Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Α. Κώστα – Τούσια ,

Ο. Κελεμουρίδου

Β΄ Δ. Κάγκας
11.15 Γ΄ Φυσική Π. Παρίσης
Πέμπτη

6

Ιουνίου

08.15 Α΄ Φυσική Π. Παρίσης
Β΄ Π. Παρίσης
10.30 Γ΄ Ιστορία Α. Σαββατοπούλου

 

Ηλεκτρονικές εγγραφέςΛήψη αρχείου

 

 

Παρουσίαση σχολικών προγραμμάτων

Ο επίλογος του προγράμματος ΠΕ «Τα βότανα στη ζωή και στην πόλη μας»

Ένα ακόμα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έφτασε στο τέλος του. Η ομάδα μας έχοντας για φέτος ως θέμα «Τα βότανα στη ζωή και στην πόλη μας» ανέπτυξε ποικίλες δράσεις και ασχολήθηκε με αρκετές πτυχές του θέματος. Επίσης, ήρθε σε επαφή με φορείς (ΚΠΕ, σχολεία) και ειδικούς πάνω στο θέμα των βοτάνων προκειμένου να εμπλουτίσει τις εμπειρίες των μελών της.

Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι από τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του προγράμματος επιτεύχθηκαν καθώς τα μέλη της ομάδας απέκτησαν γνώσεις πάνω στις ιδιότητες, την καλλιέργεια και τη χρήση των βοτάνων, ευαισθητοποιήθηκαν οικολογικά και συνειδητοποίησαν την ανάγκη να δείχνουν σεβασμό και να προστατεύουν το περιβάλλον, εξασκήθηκαν στην εκπόνηση εργασιών, έκαναν φίλους και έμαθαν να δουλεύουν ομαδικά και γενικότερα εμπλούτισαν τις εμπειρίες τους.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εξαιρετική· έδειξαν προθυμία, ενθουσιασμό, ερευνητικό και ομαδικό πνεύμα. Πολλά από αυτά αφιέρωσαν στο πρόγραμμα κομμάτια του προσωπικού τους χρόνου και – παρά τις πιεστικές υποχρεώσεις τους- υπήρξαν συνεπή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ομάδας που είχαμε μια τόσο δημιουργική και ευχάριστη χρονιά στο πρόγραμμα της περιβαλλοντικής μας εκπαίδευσης.

 

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος

 

Κώστα-Τούσια Αλεξάνδρα

Κάγκας Δημήτρης

 

Οι καρποί των κόπων μας… τα βοτανοδώρα μας

Τι καλύτερο για το κλείσιμο της φετινής περιβαλλοντικής αγωγής από το να γευτούμε τους καρπούς των κόπων μας; Αφού, λοιπόν, τρίψαμε την αποξηραμένη λεβάντα, φυτέψαμε μοσχεύματα αρωματικών φυτών και βοτάνων στο σχολικό θερμοκήπιο, μαζέψαμε φύλλα δάφνης από τον σχολικό μας κήπο και τα αποξηράναμε, ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε τα «βοτανοδώρα» μας. Η λεβάντα μπήκε σε πουγκιά οργάντζας για να αρωματίσει και να προφυλάξει από το σκώρο τις ντουλάπες μας. Τα νέα φυτά που δημιουργήθηκαν από τα μοσχεύματα των βοτάνων -χάρη στην αμέριστη βοήθεια του κ. Μητσιάνη Σωτήρη, γεωπόνου του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.- μεταφυτεύτηκαν σε γλαστράκια για να σχηματίσουμε τον προσωπικό μας βοτανόκηπο. Τα αποξηραμένα δαφνόφυλλα  τοποθετήθηκαν σε χάρτινα σακουλάκια για να νοστιμίσουν τα φαγητά μας.

Η φύση μάς πρόσφερε απλόχερα τα δώρα της και εμείς -ίσως για πρώτη φορά- είδαμε όλα αυτά τα μικρά βότανα-θαύματα που βρίσκονται γύρω μας (και μέχρι χτες τα προσπερνούσαμε αδιάφορα θεωρώντας τα δεδομένα) να έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Γίναμε, λοιπόν, για λίγο τροφοσυλλέκτες, καταβάλλαμε και μια σχετική προσπάθεια και … ιδού τα αποτελέσματα!

Έκθεση του μαθήματος τεχνολογίας

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Νάουσας θα λειτουργήσει έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας. Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Τετάρτη 22-5-19 στις 10.00 π.μ όπου οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρουσιάσουν με διάφορους τρόπους τη δουλειά τους. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 23/5/19. Μην τη χάσετε!

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων