ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην κοινότητα του 3ου Γυμνασίου . Φέτος λόγω του covid-19 είχαμε κάποιες αλλαγές  τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σε θέματα διοίκησης. Έτσι  λοιπόν η εγγραφή των παιδιών σας γίνεται αυτόματα από την στιγμή που παραλάβαμε τα απολυτήρια, ενώ  η  υπεύθυνη δήλωση που προβλέπεται από τον νόμο και θα έπρεπε να την καταθέσετε στο σχολείο αποφασίσαμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να την καταθέσετε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας μία φόρμα της google:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8OZuz8ma87xbqZlD1PPET6Qo8enarQxK7EFR9veUG8XXhXA/viewform

Ακόμη, το δελτίο υγείας μαθητή που είναι διαθέσιμο παρακάτω σε μορφή pdf αρχείου μπορείτε να το εκτυπώσετε. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης μπορούν να περάσουν από το σχολείο κάθε Δευτέρα 08:30 -14:00 και να το παραλάβουν. 

Παρακαλούμε διαβάστε και το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου.

 Λήψη αρχείου

Τα «Σπήλαια της Νάουσας» στην ελληνική wikipedia

     Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας «Τα Σπήλαια της Νάουσας» δημιούργησε το ομώνυμο λήμμα στην ελληνική wikipedia. Οι μαθητές της ομάδας που συμμετείχαν στη συγγραφή του ήταν η Μαριάννα Σταμένου, ο Γιώργος  Γιαννούλης, ο Χρήστος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Σεραφείμ. Τη δημοσίευση στη wikipedia έκανε η υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας Μάρθα Καρβουνίδου. Οι καθηγήτριες του σχολείου Αλεξάνδρα Κώστα-Τούσια και Νανά Μπιτζιόγλη επιμελήθηκαν φιλολογικά το κείμενο, ο βιοσπηλαιολόγος Καλούστ Παραγκαμιάν από το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας έκανε τις επιστημονικές διορθώσεις και ο Γιώργος Καισαρίδης παραχώρησε τις φωτογραφίες του από το σπήλαιο «Σαράντα Κάμαρες». Τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθεια που μας προσέφεραν.
      Μπορείτε να μάθετε για τα σπήλαια της Νάουσας στον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://w.wiki/Tda

 

     Δείτε, επίσης, τη διαδραστική εικόνα με χάρτη της Νάουσας και τα σημεία που βρίσκονται κάποια από τα σπήλαια της Νάουσας.

https://view.genial.ly/5e553ae6c608bc7635ce20e9/interactive-image-interactive-image

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφέςΛήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

Μαθητές του προγράμματος «We are European, We are Equal» αρθρογραφούν στην εφημερίδα του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η εφημερίδα του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας με ενδιαφέρον και ποικίλο περιεχόμενο. Ανάμεσα στα άρθρα της εφημερίδας υπάρχουν δύο τα οποία έγραψαν η Μαριάννα και ο Πέτρος, μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εράσμους+ «We are European, We are Equal». Τα άρθρα αναφέρονται σε δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος. Της Μαριάννας έχει τίτλο «Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά» και του Πέτρου «Χτίζεται ένα μεγάλο άγαλμα κατά του πολέμου».

Συγχαρητήρια στους «ρεπόρτερ» του σχολείου μας, στους «μικρούς ρεπόρτερ» του 8ου Νηπιαγωγείου και στη νηπιαγωγό τους, Λίνα Βαλσαμίδου. Τους ευχαριστούμε για την ευκαιρία συμμετοχής στην εφημερίδα τους και για την καλή συνεργασία. Τους ευχόμαστε και σε ανώτερα!

Δείτε τα άρθρα εδώ: (τα έχω επισυνάψει)

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την εφημερίδα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://8nnaoussa.blogspot.com/p/8.html

Κατανομή μαθητών σε υποομάδεςΛήψη αρχείου

Υπεύθυνη δήλωση γονέα για απουσίες & Δήλωση προτίμησης για ΛύκειοΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Υπεύθυνη δήλωση γονέα για απουσίες (αρχείο doc)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ   (αρχείο doc)

 

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 11-5 εως 15-5Λήψη αρχείου

Covid-19_Tι πρέπει να γνωρiζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολεio μου

  

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 4-5-2020 εως 8-5-2020Λήψη αρχείου

 

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 27-4-2020 εως 30-4-2020Λήψη αρχείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας μετά την επιβράβευση εκπαιδευτικών του  με  την Εθνική και Ευρωπαική ετικέτα ποιότητας eTwinning  για το έργο «Είμαστε ευρωπαίοι είμαστε ίσοι» ήρθε και η επιβράβευση του ίδιου του σχολείου από την ομάδα eTwinning της Ευρωπαικής Ένωσης με την αναγνώρισή του ως «σχολείου eTwinning».  Μια αναγνώριση που υπογραμμίζει την «αφοσίωση και ενεργή δέσμευση» μαθητών και εκπαιδευτικών στην προώθηση της χρήσης της ασφαλούς εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας eTwinning, ως «παραδείγματα για τη βελτίωση της μάθησης των μαθητών και την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών».

Η κατάκτηση του τίτλου «Σχολείο eTwinning» βασίζεται στην ιδέα ότι συντελείται ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά για πρόοδο του σχολείου που μεταβαίνει από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Τα σχολεία που έχουν αποκτήσει αυτήν τη σφραγίδα αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης.  Χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα eTwinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και το ενημερωτικό τους υλικό. Αναγνωρίζονται  ως σχολεία που χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία, δημιουργικές προσεγγίσεις διδασκαλίας και συνεργατικές πρακτικές μάθησης, στην ασφάλεια που παρέχει η ψηφιακή πλατφόρμα του eTwinning. Επίσης προωθούν την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών τους,  ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν μέλη μιας Ομάδας eTwinning, πενήντα χιλιάδων εκπαιδευτικών απ΄ όλη την Ευρώπη, ώστε να κοινοποιούν και να λαμβάνουν καλές πρακτικές.

Το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας είναι ένα από τα 88 Ελληνικά σχολεία  που κατέκτησαν τον τίτλο του «σχολείου eTwinning» και ένα από τα επτά Γυμνάσια της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Βαρθολομαίος Ιωάννης

Δημοσίευση του άρθρου «Βασικές δεξιότητες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο»

Δημοσιεύτηκε στο «World Book Day» άρθρο, που έγραψαν οι συντονιστές του προγράμματος  Εράσμους+ «We are European, We are Equal» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος στο σχολείο μας, σε μια ειδική έκδοση του περιοδικού των εκπαιδευτικών της Κόρδοβα της Ισπανίας. Το άρθρο αφορά στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του προγράμματος.
Ο σύνδεσμος για το άρθρο:

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (από 6-4-20 έως 10-4-20)Λήψη αρχείου

 

Συμμετοχή σε μια συνάντηση Webex από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΛήψη αρχείου

Οδηγοί Εκπαιδευτικού και Μαθητή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσηΛήψη αρχείου

 Λήψη αρχείου

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων