33 κορονοπαραμύθια

 Στα πλαίσια του μαθήματός μου για τη Λογοτεχνία στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι μαθητές της Α΄ τάξης  διδάχθηκαν το λαϊκό παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί». Μετά την ανάλυση του παραμυθιού, τους ζήτησα να γράψουν το δικό τους παραμύθι με θέμα την πανδημία του κορονοϊού, με σκοπό να τους βοηθήσω να ξορκίσουν τους φόβους τους. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έγραψαν τα δικά τους παραμύθια που με χαρά σας παρουσιάζουμε εδώ με τίτλο 33 κορονοπαραμύθια.

Η φιλόλογός τους  Άννα Σαββατοπούλου.

 

 

                                                                                         

                                                                                      Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Άννα Σαββατοπούλου

 

 

Καλά Χριστούγεννα στις καρδιές μας

2ηΤηλεσυνάντηση των μαθητών και μαθητριών του Erasmus+ ClimateChangeAgents

Την Πέμπτη 17-12-2020  μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος Erasmus+ ClimateChangeAgents συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη μαζί με άλλους μαθητές των εταιρικών σχολείων του προγράμματος με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας τους

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως λειτουργίας των σχολείων, δημιουργήθηκαν εννιά ομάδες εργασίας αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες και των έξι εταιρικών σχολείων. Τα παιδιά επικοινώνησαν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μηνύματα μέσω του twinmail καθώς και άλλων ψηφιακών εφαρμογών επικοινωνίας, συζήτησαν πάνω στα θέματα που τους είχαν ανατεθεί και χρησιμοποίησαν διάφορες ψηφιακές εφαρμογές για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους  όπως το googlepresentation ,googlesites, jamboard, padlet, canva, genially.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας κατάφεραν να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Μπορείτε να δείτε το video της τηλεδιάσκεψης στην διεύθυνση:

https://drive.google.com/file/d/1RZuvLX3ARVwxM8ETEKo-SkH6QqskHdMP/view?usp=sharing

 

“Back to school around Europe in 2020”

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ ClimateChangeAgents μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Νάουσας συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τα συνεργαζόμενα σχολεία , της Εσθονίας , της Ιταλίας, της Πολωνίας της Τσεχίας και της Ισπανίας. Στις νέες συνθήκεςπου όρισε η πανδημία, μαζί με τα θέματα του περιβάλλοντος που απασχολούν  το  πρόγραμμα , μοιραστήκαμε και τις νέες μας εμπειρίες , τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε μέσα στο σχολείο.

Με πρωτοβουλία και επιμέλεια των συντονιστών των συνεργαζόμενων σχολείων στην εκπαιδευτική πλατφόρμα SchoolEducationGateway δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο BacktoschoolaroundEuropein 2020”, όπου  περιγράφονται οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων στην περίοδο της πανδημίας.

Νοιώσαμε , για ακόμη μια φορά, ότι έχουμε πολλά κοινά με τους φίλους μας στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα , για όλους μας, η κανονικότητα θα επιστρέψει…

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:

 

https://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/latest/news/back-to-school-around-europe.htm

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Erasmus+ ClimateChangeAgents

Στο πλαίσιο του  προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «ClimateChangeAgents πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για το λογότυπο του προγράμματος στον οποίο έλαβαν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες από τα 6 συνεργαζόμενα σχολεία. Το νικητήριο λογότυπο σχεδιάστηκε από τη μαθήτριαMajaCupial του σχολείου SzkolaPodstawowa της Πολωνίας.

Συγχαρητήρια στο νικητή αλλά και σε όλα τα παιδιά για τις όμορφες δημιουργίες τους.

Δείτε  το νικητήριο λογότυπο και τις  ελληνικές συμμετοχές:

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

 

Happy Erasmus Day

Την εβδομάδα 12 με 16 Οκτωβρίου τα μέλη της ομάδας Climate Change Agents γιόρτασαν τις μέρες Erasmus συμμετέχοντας σε δύο τηλεδιασκέψεις με μαθητές των ομάδων Erasmus των εταιρικών σχολείων.

Την Τρίτη οι μαθητές μας γνωρίστηκαν με τους μαθητές του Εσθονικού , Τσέχικου και Ισπανικού σχολείου και την Παρασκευή με τους μαθητές του Πολωνικού και Ιταλικού σχολείου.

Οι μαθητές όλων των σχολείων συστήθηκαν, μίλησαν για τα ενδιαφέροντα τους και τις προσδοκίες τους από την επικείμενη συνεργασία τους στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

«Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Νάουσας προς τον κ. Νικόλαο Γρηγοριάδη»

Αγαπητέ κ. Γρηγοριάδη

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3ου Γυμνασίου Νάουσας σας ευχαριστούν θερμά για τη σημαντική δωρεά σας. Η προσφορά των πολυάριθμων βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη θα ενισχύσει το παιδευτικό έργο του σχολείου, ενώ η δωρεά του ιατρικού κρεβατιού εξέτασης θα αξιοποιηθεί για την οργάνωση του σχολικού ιατρείου.

Το παρόν ευχαριστήριο αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας και ευχόμαστε ολόψυχα να είστε υγιής και δημιουργικός.

 

Ο Διευθυντής

 

 Βαρθολομαίος Ιωάννης

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών , τα μέλη της ομάδας Erasmus “Climate Change Agents” συνεργάστηκαν με τους μαθητές των εταιρικών σχολείων του προγράμματος και δημιούργησαν σύννεφα λέξεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές έγραψαν τις λέξεις στα εσθονικά, ιταλικά, ισπανικά, τσέχικα, πολωνικά και αγγλικά που είναι η γλώσσα του επικοινωνίας του προγράμματος. Για τη δημιουργία των συννεφολέξεων χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή mentimeter.comΛήψη αρχείου

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

Ενημέρωση γονέωνΛήψη αρχείου

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ – ERASMUS+  KA229   Climate Change Agents

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ

ERASMUS+  KA229   Climate Change Agents

 

Έχετε ταλέντο στη ζωγραφική; Σας αρέσει να δημιουργείτε σκίτσα;        

Μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου της ομάδας Erasmus με τίτλο Climate Change Agents δημιουργώντας το δικό σας σκίτσο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Κάθε μαθητής ή μαθήτρια μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό χωρίς απαραίτητα να είναι μέλος της ομάδας Erasmus.
 2. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές.
 3. Στο πίσω μέρος του σχεδίου θα αναφέρεται το όνομα του μαθητή που το σχεδίασε ή τα ονόματα όλων των μαθητών αν πρόκειται για ομάδα. Επίσης θα αναφέρεται και η τάξη στην οποία ανήκουν οι μαθητές.
 4. Το σχέδιο πρέπει να είναι πρωτότυπο και όχι αντιγραφή από σχέδια που μπορεί να έχουμε δει στο διαδίκτυο.
 5. Το σχέδιο πρέπει να έχει άμεση σχέση και να αντικατοπτρίζει το όνομα του προγράμματος Climate Change Agents ( Πράκτορες της κλιματικής αλλαγής)
 6. Τα κριτήρια για την επιλογή του καλύτερου σχεδίου είναι:

Α) Η πρωτοτυπία

Β) Ο σχεδιασμός

Γ) Η ποιότητα

Δ)Αν είναι ελκυστικό οπτικά

Ε) Η ενσωμάτωση στοιχείων που έχουν σχέση με το θέμα του προγράμματος

 1. Τα σχέδια πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

 

 • Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαρκαδόρους και όχι ξυλομπογιές. Τα χρώματα πρέπει να φαίνονται έντονα και μετά το σκανάρισμα του σχεδίου.
 • Το σχέδιο σας να γίνει σε διαστάσεις κόλλας Α4
 • Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Εσθονία, Πολωνία και Τσεχία. Τα ονόματα των χωρών μπορεί να αναφέρονται στο σχέδιο χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητο.
 • Καλό είναι στο σχέδιο να υπάρχει ο τίτλος του προγράμματος Climate Change Agents.
 • Προτιμήστε το σχέδιο σας να είναι λιτό όπως αρμόζει για ένα λογότυπο.
 • Τα δύο καλύτερα σχέδια θα επιλεγούν για να αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στο διαγωνισμό μεταξύ και των 6 χωρών.

 

 Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!!

 

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

 

Διαγωνισμός για το λογότυπο του προγράμματος Erasmus, “Climate Change Agents”

Η ομάδα Erasmus «Climate Change Agents» διοργανώνει διαγωνισμό για τη δημιουργία του λογότυπου της.

Όσοι έχετε ταλέντο και σας αρέσει να σχεδιάζετε σας καλούμε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό δημιουργώντας ένα πρωτότυπο σχέδιο.

Τα δύο καλύτερα σχέδια θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στο διαγωνισμό με τα σχολεία των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το βραβείο για το καλύτερο λογότυπο είναι ένα ποδήλατο!!

Καλή επιτυχία!

 

Την ανάρτηση επιμελήθηκε η κ. Μπουνόβα Σαλώμη

Ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα Erasmus Climate Change Agents

Το απόγευμα της Τετάρτης 8-10-2020 έγινε ενημέρωση των γονέων των μαθητών του 3ου Γυμνασίου για την έναρξη του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Climate Change Agents». Η ενημέρωση έγινε με σύγχρονη εξ αποστάσεως επικοινωνία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε την παρουσίαση:

https://view.genial.ly/5f72364e871a410da77566bf/presentation-paroysiash-programmatos-erasmus

Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδεςΛήψη αρχείου

Εθνική ετικέτα ποιότητας στο έργο μας «The Heptagon of Equality»

Το πρόγραμμά μας στο e-twinning «The Heptagon of Equality»  που υλοποιήθηκε την περσινή χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, «We are European, We are Equal» σε συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας, βραβεύτηκε με την εθνική ετικέτα ποιότητας του e-twinning.  Συγχαρητήρια για την επιτυχία τους στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης σε ΦΕKΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων