Την Παρασκευή, 26/05/23, πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους του Λιμεναρχείου Καλύμνου, ενημέρωση των μαθητών για την κολύμβηση στη θάλασσα, συμπεριφορά και ασφάλεια στα water sports , καθαριότητα στις παραλίες και ενημέρωση για το θεσμό του ναυαγοσώστη.

1h fvto kolaz

fvto kolaz 2 1

Τελευταία στάση της Ρούλας, της Σοφίας, του Νεκτάριου και της Ντόρας για σήμερα, το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου!

Το νερό σε όλον τον πλανήτη, έχει τεράστια και πολυδιάστατη αξία για τα νοικοκυριά, τη διατροφή, την κουλτούρα, την εκπαίδευση, την οικονομική δραστηριότητα του ανθρώπου αλλά και για την ακεραιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια σημαντική αξία, πέρα της τιμής του!

Γι’ αυτό η ομάδα του Water matters ,υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μαθητών είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να διαμορφώσει τους αυριανούς καταναλωτές του νερού στη λογική της ορθής διαχείρισης και εξοικονόμησης αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου.

WATER MATTERS

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποιήθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο : “”Κινηματογραφικές αναζητήσεις: Μαθαίνω-Συμμετέχω-Δημιουργώ””. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου  με την καθοδήγηση των δύο υπεύθυνων  εκπαιδευτικών (Καϊμακτσή ΕλένηΠΕ02  και Χατζηδάκη ΣοφίαΠΕ02).

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν έξι μήνες και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της ομάδας στο διαγωνισμό “”Cineμάθεια” στο 11ο Φεστιβάλ Δημιουργίας μαθητικών ταινιών μικρού μήκους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου. Οι μαθητές δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα : “Σπινιάλο,όλη η Κάλυμνος σε ένα μπουκάλι”” , με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του τοπικού αυτού προϊόντος.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τα εξής διαδικτυακά σεμινάρια:

1.

CINEμάθεια: η δημιουργία κινηματογραφικής ομάδας στο σχολείο και η συγγραφή σεναρίου. Παραδείγματα εφαρμογών
2.Προετοιμασια γυρισμάτων, γυρίσματα
3.Μοντάζ ταινίας
4.Δημιουργία αφίσας 
Έπειτα, έγινε η διάχυση όλων αυτών των πληροφοριών στους μαθητές στις συναντήσεις  που ακολούθησαν.
Τέλος, και οι ίδιοι μαθητές παρακολούθησαν τον Φεβρουάριο δύο διαδικτυακά συμβουλευτικά σεμινάρια για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ.

Οι μαθητές όλων των τάξεων έπαιξαν ψηφιακό παιχνίδι στο μάθημα των Αγγλικών για να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Τσέκη Χαρά

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας με θέμα ΄΄Ο θαυμαστός κόσμος της μέλισσας’’. Οι μαθητές μας γνώρισαν τα βασικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας των μελισσών, τα προϊόντα που μας δίνουν και γενικότερα  συνειδητοποίησαν την προσφορά τους στη φύση για τη διατήρηση της αυτοφυούς χλωρίδας και της βιοποικιλότητας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Χατζηδάκη Σοφία

Συμμετέχοντες Καθηγητές : Αθανασίου Μικές, Νοδαράκης Νικόλαος

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μια γενική εισαγωγή στις μαθησιακές δυσκολίες, τις συναισθηματικές, συμπεριφορικές, νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Παράλληλα, γνώρισαν πρακτικές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη της απομόνωσης και της διασπαστικής συμπεριφοράς ενισχύοντας την αλληλεπίδραση των μαθητών και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τέλος, έμαθαν αποτελεσματικές τεχνικές χαλάρωσης και δραστηριότητες που βασίζονται στην κίνηση οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές με ειδικές ανάγκες και την υπόλοιπη τάξη.

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί : Χαντσαρίδης Δημήτριος, Γεροστάθη Μαρία,  Αθανασίου Μικές, Νοδαράκης Νικόλαος,                         Χατζηδάκη Σοφία

erasmus

Oλοκληρώθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού My Career του Οργανισμού Junior Achivement. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες απέκτησαν χρήσιμες πληροφορίες για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Με το τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους ενώ παράλληλα τους δόθηκε και η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Γεροστάθη Μαρία, Χατζηδάκη Σοφία

Την Πέμπτη 11/05/23  υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, μαθητές του τμήματος Α5 του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου, οι οποίοι πραγματοποίησαν την  κοινή δράση «Εγώ και εσύ μαζί για την προσβασιμότητα» με τους μαθητές του τμήματος Β2, που αφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης. Το θέμα προσεγγίστηκε διαθεματικά με το αντικείμενο της Πληροφορικής και του προγραμματισμού.  Αρχικά έγινε προβολή βίντεο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών ατόμων για τον τρόπο που μπορούμε να τα συνοδεύσουμε.  Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο του σχολείου έγινε βιωματικό παιχνίδι ρόλων, όπου οι μαθητές του ΕΠΑΛ ανέλαβαν το ρόλο των συνοδών και οι μαθητές του Β2 των τυφλών ατόμων και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με την εμπειρία τους. Οι μαθητές των δυο σχολείων μέσω της άρτιας συνεργασίας τους έκαναν το δύσκολο να φανεί εύκολο. Δήλωσαν ενθουσιασμένοι και εξέφρασαν την επιθυμία τους για υλοποίηση κι άλλων μελλοντικών δράσεων. Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικοί τίτλοι συνεργασίας στους μαθητές του Α5 και στο σχολείο του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου.

 

https://www.dropbox.com/s/u1sht7kjqxxkf6e/%CE%9C%CE%AC%CE%B9%CE%BF%CF%82%2011%2C%202023.mp4?dl=0

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Σκλαβουνάκη Ιωάννα, Δανιά Βασιλική, Γούλα Βασιλική και Ρίζου Γεωργία-Ιωάννα.

Την Τετάρτη, 10/05/23, οι  μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, επισκέφτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου όπου τους έγινε παρουσίαση/ενημέρωση της διάρθρωσης των μαθημάτων του ΕΠΑΛ, των ειδικοτήτων και των εργαστηρίων που διαθέτει. Ευχαριστούμε πολύ για την θερμή υποδοχή και την αναλυτική ενημέρωση τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου.

16842537133331684253713274 1684253713290 1684253713318