Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2021- 2022

Η διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας, Γαλλικής ή Γερμανικής, πραγματοποιείται στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.
Για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας στην Ε’ τάξη, θα πρέπει οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου να συμπληρώσουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική), την οποία θα καταθέσουν στον Διευθυντή του Σχολείου
έως την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 (σε έντυπη μορφή μέσω των τέκνων τους, ή  σε ηλεκτρονική  μορφή, σκαναρισμένη με υπογραφή, με μέιλ).

Δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας.
α) Οι μαθητές/ήτριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη
γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών ή μαθητριών, λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους. Από φέτος δεν προβλέπεται επίσης η δημιουργία μικτών τμημάτων.

β) Αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης προτίμησης. Σε  περίπτωση που  δεν έχετε τη δυνατότητα εκτύπωσης, αναζητήστε τη δήλωση στο Σχολείο μέσω των παιδιών σας. Για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τη δήλωση, κάντε  κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα – β΄ ξένη γλώσσα  2021-22

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.