Πρόγραμμα eTwinning με θέμα “Shakespeare on Stage”

Με το έργο «Shakespeare on Stage», το Σχολείο μας γίνεται φέτος μέλος της μεγάλης ηλεκτρονικής κοινότητας των ευρωπαϊκών σχολείων eTwinning για το έτος 2019-2020. Το eTwinning προσφέρει μία ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών  από χώρες της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρει τον τίτλο «Shakespeare on Stage» και θα υλοποιηθεί με συνιδρυτές την Ελλάδα και τη Γαλλία. Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές της Ε΄ τάξης θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση «Othello». Το έργο αυτό αποτελεί διασκευή του γνωστού έργου του Shakespeare και έχει συγγραφεί από την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας Δαφνή Αγγελική σε έμμετρο λόγο ειδικά για το συγκεκριμένο τμήμα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Collège Lubet Barbon της Γαλλίας. Αποσπάσματά του θα μεταφραστούν επίσης στα γαλλικά και θα παρουσιαστούν από το ίδιο σχολείο. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020, οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας του eTwinning ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες τους, τις δυσκολίες τους και τις ευχάριστες στιγμές τους.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο σχολείο μας και στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2020 θα συμμετάσχει κινηματογραφημένο στο FESTIVAL DE THÉÂTRE ANGLOPHONE, στο θέατρο Molière της πόλης Mont de Marsan, όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται 14 διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις από τις γαλλικές περιφέρειες Les Landes και Les Pyrénées Atlantiques. Τα έργα παρουσιάζονται μπροστά σε κοινό μαθητών, γονέων και κριτικής επιτροπής που βαθμολογεί διάφορες παραμέτρους της παράστασης και των μαθητών/τριών–ηθοποιών. Στην Ελλάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε το φεστιβάλ μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου θα υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών  από τις συμμετέχουσες χώρες μέσω δραστηριοτήτων οι οποίες αποσκοπούν:

  1. Στη βελτίωση και των τεσσάρων δεξιοτήτων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα (speaking, listening, reading, writing).
  2. Στην καλλιέργεια δεξιοτήτων αυτονομίας.
  3. Στην επέκταση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών.
  4. Στην ανταλλαγή κοινών εμπειριών με άλλους ευρωπαίους μαθητές.
  5. Στη συμμετοχή μαθητών διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες.
  6. Στη γνωριμία των μαθητών με το θέατρο του Shakespeare και του βρετανικού θεάτρου γενικότερα.
  7. Στην αξιοποίηση του θέατρου ως δραστηριότητα που οδηγεί σε αυτοβελτίωση και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας.
  8. Στη δημιουργία θετικών συναισθημάτων για το θέατρο ως μορφή τέχνης.
  9. Στην άσκηση θετικών επιδράσεων στους μαθητές από την πολυπολιτισμική επικοινωνία.
  10. Στην απόδοση σεβασμού σε διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα (βρετανικά, γαλλικά και ελληνικά).

Το έργο έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής eTwinning και των δύο χωρών.

Κατηγορίες: ΕΚπαιδευτικές, Καινοτόμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.