Παρουσίαση του προγράμματος eTwinning με τίτλο “Beasts of Myths”

Με το έργο “Beasts of Myths”, το σχολείο μας υλοποιεί για τέταρτη χρονιά  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning ως ιδρυτικό μέλος και με συνιδρυτή το σχολείο IC Don Lorenzo Milani στην Ιταλία.

Beasts of Myths

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές του Δ1 θα εξετάσουν μαζί με άλλους μαθητές από σχολεία της Αρμενίας, Κροατίας, Ιταλίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας και Τουρκίας τα μυθικά πλάσματα των χωρών τους υπό το πρίσμα της μυθολογίας, της ιστορίας και της επιστήμης. Παράλληλα, οι μαθητές θα εργαστούν σε διεθνικές ομάδες και θα καλλιεργήσουν επικοινωνιακές, συνεργατικές, ερευνητικές και ψηφιακές δεξιότητες, θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας και θα αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από καλλιτεχνική έκφραση, δημιουργική συγγραφή και θεατρικά δρώμενα.

Τα αποτελέσματα της εργασίας όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημοσιεύονται στην πλατφόρμα του eTwinning και προβάλλονται στην ομάδα Facebook “Beasts of Myths” στην οποία θα χαρούμε να γίνετε μέλη.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο, ετοιμάστηκε ένα padlet από κάθε σχολείο στο οποίο γίνεται παρουσίαση της χώρας, του σχολείου και των μαθητών. Οι μαθητές του Δ1 χρησιμοποίησαν την εφαρμογή chatterkids και παρουσιάστηκαν στους ευρωπαίους eTwinner συμμαθητές τους.  Μπορείτε να βρείτε το padlet του δικού μας σχολείου στον παρακάτω σύνδεσμο, να απολαύσετε τις πρωτότυπες παρουσιάσεις των μικρών μας μαθητών για το “Beasts of Myths” και να τους δώσετε χαρά αντιδρώντας θετικά  σε αυτές:

Padlet “Beasts of Myths”-3ο-Δημοτικό-Διονύσου

Επίσης, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά και κατάρτισαν netiquette, δηλαδή κώδικα δεοντολογίας για την επικοινωνία τους με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων στο διαδίκτυο.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε την εργασία των μαθητών:

Αφίσα netiquette

Βίντεο netiquette

Logo eTwinning

Κατηγορίες: ΕΚπαιδευτικές, Καινοτόμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.