3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου

Μαΐ 202213

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Σχολείου μας να αναπτύξουμε δράσεις όπου τα  παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στη φύση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν σχολικό λαχανόκηπο. Έτσι, οι μαθητές του Σχολείου μας φύτεψαν με τα χεράκι τους λαχανικά, βολβούς, αλλά και πολύχρωμα λουλούδια, προκειμένου  να  έχουν την εμπειρία της φροντίδας και ανάπτυξης ενός φυτού. Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

 

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος για το 2022-23

Μαΐ 20224

Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία δύναται να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με την προϋπόθεση ότι εγγράφονται τουλάχιστον δέκα (10) μαθητές/τριες (για εξαθέσια και άνω σχολεία). Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.
Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00’), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων. Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών, που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.

Για την εγγραφή του παιδιού/των παιδιών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα πρέπει να εκτυπώσετε και να αποστείλετε συμπληρωμένη ορθά και υπογεγραμμένη την παρακάτω αίτηση-δήλωση στο Σχολείο, μέχρι την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022:

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ»

Παρακαλούμε  να αποστείλετε έγκαιρα τις  Δηλώσεις-Αιτήσεις, καθώς μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 το Σχολείο θα πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τον αριθμό μαθητών/τριών στα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος της επόμενης χρονιάς. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μονάδες του δέκα προβάλλουν την ειρήνη

Απρ 202219

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 3oυ Δ. Σ. Διονύσου σας εύχονται χρόνια πολλά και καλό Πάσχα, με ειρήνη και αγάπη σε όλον τον κόσμο! Για αυτόν τον σκοπό, μοιραζόμαστε μαζί σας το έργο: «Οι μονάδες του δέκα ενώθηκαν και προβάλλουν την ειρήνη»,  με την ελπίδα να ενωθούν και οι μονάδες των ανθρώπων, σε μια ανθρωπότητα με συλλογική συνείδηση, με στόχο το κοινό καλό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και του πλανήτη μας!

Deka

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης τραγούδησαν και ζωγράφισαν για ένα παρόν που μας ενώνει, αξιωμένο με πράξεις καλοσύνης, για ένα μέλλον που κάθε αυγή θα φωτίζει χαμόγελα! Να είστε όλοι καλά, με τις θερμότερες ευχές μας!

Οι μονάδες του δέκα προβάλλουν την ειρήνη – YouTube

από κάτω από: Καινοτόμες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι μονάδες του δέκα προβάλλουν την ειρήνη    

Καλό Πάσχα!

Απρ 202217

20220415 082524

pasxalines eyxes 3D

από κάτω από: Γενικές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλό Πάσχα!    

Ευχές από τα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας της Ε’ τάξης

Απρ 202217

Joyeuses Pâques!!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχές από τα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας της Ε’ τάξης    

Γ2, «Το πιο γλυκό ψωμί»

Απρ 202217

Με τους μαθητές του Γ2 δουλεύοντας την ενότητα της Γλώσσας για το ψωμί αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Φέραμε στην τάξη τα υλικά μας και κάθε παιδί δημιούργησε με τα χεράκια του την κυρά Σαρακοστή από αλατοζύμη έτοιμη για ψήσιμο! Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και έφτιαξαν τις πιο υπέροχες «Σαρακοστές».

Στη συνέχεια της δράσης μας, τα παιδιά κλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να ζυμώσουν ψωμί με την οικογένειά τους και τη Δευτέρα στρώσαμε τραπεζομάντηλο και απολαύσαμε ένα υγιεινό πρωινό όλοι μαζί γεμάτο σπιτικά εδέσματα!

pasxalines eyxes 3D c

Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών μας θυμίζει τη σπουδαιότητα των απλών, μα σπουδαίων πραγμάτων της ζωής! Καμιά φορά η λύση είναι στα απλά…!

Λίγο αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο νερό, τα χεράκια ζύμωσαν, οι καρδιές ζεστάθηκαν, τα χαμόγελα μεγάλωσαν και έτσι αύριο όλοι θα είναι ορεξάτοι για νέες εμπειρίες!

Καλό Πάσχα!

από κάτω από: ΕΚπαιδευτικές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ2, «Το πιο γλυκό ψωμί»    

Γνωριμία με το άθλημα του Γκόλμπολ

Απρ 202217

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά το  «Γκόλμπολ», ένα ομαδικό παραολυμπιακό άθλημα που είναι σχεδιασμένο για αθλητές με ολική τύφλωση ή με μειωμένη όραση. Μετά  από μια θεωρητική ενημέρωση για  την ιστορία και τους κανονισμούς του  αθλήματος, τα παιδιά φόρεσαν μάσκες και μπήκαν στο γήπεδο. Ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία, καθώς τα παιδιά έπαιξαν έχοντας καλυμμένα τα μάτια, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ακοή και την αφή. Κατακλύστηκαν από ποικίλα συναισθήματα  και, το κυριότερο, έμαθαν να αγαπούν, να σέβονται και να αποδέχονται το διαφορετικό.

από κάτω από: Καινοτόμες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γνωριμία με το άθλημα του Γκόλμπολ    

Συμμετοχή σε δράση δενδροφύτευσης

Απρ 202211

Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο σε θέματα οικολογίας, δεν θα μπορούσε να λείψει από τη δεντροφύτευση που διοργάνωσε ο Δήμος μας. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν στο Ρέμα  επί της οδού Μητροπολίτου Κυδωνιών & Πλαταμώνος (Διόνυσος – Ροδόπολη)! Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας φύτεψαν δεντράκια ομορφαίνοντας τον τόπο μας, που ταλαιπωρήθηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες!

από κάτω από: Γενικές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή σε δράση δενδροφύτευσης    

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Απρ 202211

Την Παρασκευή 1/04/2022 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του 3ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ επισκέφθηκαν την αρχαία αγορά στο Θησείο. Τα παιδιά θαύμασαν από κοντά τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον ναό του Ηφαίστου, τον καλύτερα διατηρημένο ναό της αρχαιότητας, με τη δωρική κιονοστοιχία, το μουσείο στη στοά του Αττάλου. Εκεί εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα της γεωμετρικής, αρχαϊκής και κλασικής εποχής του Ελληνισμού. Στη συνέχεια έκαναν τον περίπατο στον περίγυρο της αρχαίας αγοράς από όπου ξεκινούσε η πομπή των Παναθηναίων, για να φτάσει στην Ακρόπολη. Περπατώντας είχαν την ευκαιρία να δουν το βουλευτήριο, όπου λειτούργησε η βουλή των 500 και γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η δημοκρατία και το ωδείο του Αγρίππα, που λειτούργησε στα ρωμαϊκά χρόνια, ήταν διώροφο και ήταν χωρητικότητας 1.000 ατόμων.

Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν τον θαυμασμό από όλα αυτά που δημιούργησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και που εμπνέουν και θα  συνεχίζουν να εμπνέουν όλους τους λαούς στο πέρασμα των αιώνων, για τις αξίες της αληθινής δημοκρατίας – ζητούμενο και ποθούμενο αλήθεια τόσο δυσεύρετο  στις μέρες μας.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!

από κάτω από: ΕΚπαιδευτικές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά    

Τρίποντα στα Σχολεία

Απρ 20227

Την προηγούμενη εβδομάδα υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία», που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Σχολείου, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών και βέβαια με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

triponto1 triponto2

Η δράση περιλάμβανε ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ), καθώς και ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και διασκέδασαν μαθαίνοντας παράλληλα τα βασικά της καλαθοσφαίρισης. Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους προπονητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την εμπειρία!

από κάτω από: Καινοτόμες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρίποντα στα Σχολεία    
« Παλιότερα άρθρα
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων