Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων το Σχολείο μας πραγματοποίησε και φέτος ποικίλες δράσεις. Αναλυτικότερα:

  • Στηρίξαμε για άλλη μια φορά το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3-18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες. Το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» υλοποιείται για 20ή συνεχή χρονιά με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Με τη συνδρομή όλων των μαθητών και των γονέων καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 470 ευρώ, ενώ μαζί με τα αστέρια της ευχής, οι μαθητές μας παρέλαβαν ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους κι ένα υφασμάτινο βραχιολάκι. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που έγιναν μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας αγάπης και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η Ευχή ενός παιδιού.

  • Στις 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη.
  • Επιπλέον, η ΣΤ τάξη του Σχολείου μας, σε συνεργασία με την αντίστοιχη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν δράσεις προσέγγισης της διαφορετικότητας, με έμφαση στα Άτομα με Αναπηρία και στην Τρίτη Ηλικία.

Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο Σχολείων συναντήθηκαν την Τρίτη 11/12/2018 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας και ήλθαν σε επαφή με παραολυμπιακά αθλήματα (μπάσκετ καθιστών, σκυταλοδρομίες καθιστών και ορθών κλπ.),αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες, με έναν τρόπο φυσικό και αβίαστο. Στόχος των δράσεων ήταν η εξοικείωση με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας, η συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, η αλλαγή του τρόπου σκέψης της κοινωνίας και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της προσβασιμότητας για όλους.

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η ΣΤ τάξη των δύο Σχολείων, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας Θάλπη στον Άγιο Στέφανο. Εκεί οι μαθητές έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα και απολυτίκια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, πραγματοποίησαν μοντέρνες χορογραφίες, προσέφεραν στους γέροντες χειροποίητα γλυκά και ευχετήριες κάρτες (που είχαν κατασκευάσει με τις δασκάλες τους) και  τους αποχαιρέτησαν με το τραγούδι «Άστα τα μαλλάκια σου»!

Ο ενθουσιασμός όλων, μικρών και μεγάλων, ήταν τεράστιος, δόθηκε υπόσχεση για ανανέωση της συνάντησης, εκφράστηκαν με σαφήνεια από όλα τα παιδιά τα συναισθήματα τους, ενώ η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν οι μαθητές διάβαζαν στους γέροντες τις κάρτες-καρδιές που τους ετοίμασαν ( Παππού-γιαγιά, σας αγαπώ πολύ, θα σας θυμάμαι για όλη μου τη ζωή, σας ευχαριστώ για όσα μου έχετε χαρίσει!). Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων γι’ αυτήν την όμορφη, ευγενική και «διαφορετική» πρωτοβουλία τις ημέρες των γιορτών.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης:

Για το 3ο Δημ. Σχολείο  Διονύσου: Κιαχάκη Μαρία και Τσογγίδου Ελένη.

Για το 1ο Δημ. Σχολείο  Διονύσου: Τόνια Γιαννακοπούλου και Μαρία Παπαθωμά.

  • Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, μετά την επίδοση των ελέγχων Α’ τριμήνου 2018-19, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι». Μια παράσταση με πολλή μουσική, κίνηση, τραγούδι, χρώμα και μια πανέμορφη ερμηνεία από όλα τα παιδιά, μάγεψαν τους παρευρισκόμενους. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

  • Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα μαθημάτων για το 2018, το πρόγραμμα περιλάμβανε χριστουγεννιάτικη μουσική, κάλαντα, προβολή ταινίας, ανταλλαγές δώρων, παρασκευή γλυκισμάτων και κατασκευή χιονάνθρωπου με κάλτσες και ρύζι! Στις δύο τελευταίες δραστηριότητες καθοριστική ήταν η συμβολή και βοήθεια μητέρων του Σχολείου, τις οποίες ευχαριστούμε ολόψυχα!

Έτσι όμορφα έκλεισε το 2018 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου κι ευχόμαστε τη Νέα Χρονιά να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ακόμη περισσότερες δράσεις!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Κατηγορίες: Γενικές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.