Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – ΄” Η πράσινη συμφωνία της συσκευασίας”

Συμμετέχουμε  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), που υλοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, από τις 18 έως τις 26 Νοεμβρίου 2023, με σύνθημα “Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία”και κάνουμε την “Πράσινη συμφωνία της συσκευασίας”!

Δείτε το σχέδιο της δράσης μας στον παράκατω σύνδεσμο.

 

Interactive puppet show – Διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου με μαθητές Νηπιαγωγείου: “Η πράσινη συμφωνία της συσκευασίας”

Screenshot 2023 11 15 094109

Έτσι λοιπόν η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2023 – EWWR 2023 έγινε με μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου για τους μικρούς μας μαθητές με τίτλο “Η Πράσινη Συμφωνία της Συσκευασίας” !!

Στο σενάριό μας το πράσινο παπάκι έχει γενέθλια και αποφασίζει να τα γιορτάσει με τους 3 φίλους του στον κήπο του. Οι 3 φίλοι του, τα 3 παπάκια, του προσφέρουν για δώρα γενεθλίων 3 παιχνίδια συσκευασμένα σε μεγάλα χάρτινα κουτιά και με πολύ πλαστικό περιτύλιγμα. Με μεγάλη προσπάθεια το πράσινο παπάκι αφαιρεί τις συσκευασίες από τα 3 δώρα του. Όμως οι συσκευασίες των δώρων (χάρτινα κουτιά και πλαστικό περιτύλισμα) πέφτοντας στο έδαφος καταπλακώνουν και “πονάνε” τα 3 λουλούδια μαργαρίτες του κήπου… …τι θα ακολουθήσει; Τη λύση θα βρουν τα παιδιά !

Στη συνέχεια οι μαθητές μας δημιούργησαν δύο εικαστικά έργα φτιαγμένα από αδειες, άχρηστες συσκευασίες προϊόντων, τα οποία θα μας θυμίζουν καθημερινά την Πράσινη Συμφωνία.

 

Και κάτι ακόμη! Τι δεν ξεχνάμε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το super market;

  1. Χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες μεταφοράς, αντί να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες.
  2. Επιλέγουμε προϊόντα με λιγότερη συσκευασία.
  3. Επιλέγουμε προϊόντα με το σήμε της ανακύκλωσης στη συσκευασίας τους.
  4. Επιλέγουμε προϊόντα με συσκευασίες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν (για παράδειγμα γυλαλινα βαζάκια)
  5. Συμμετέχουμε στα προγράμματα ανακύκλωσης των καταστημάτων.