Διάκριση από την ΕΕΠΠ με τη σημαία του Ελληνικού Αειφόρου Σχολείου!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως το Νηπιαγωγείο μας, το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, βραβεύτηκε την 1η Νοεμβρίου 2023 από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού -σε μια εκδήλωση που συμμετείχαν πάνω από 500 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικής και ειδικής αγωγής) της χώρας μας – με τη σημαία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ .
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς αφορά τη δράση και το έργο ολόκληρης της σχολικής κοινότητας του νηπιαγωγείου μας (μαθητών , εκπαιδευτικών και γονέων) και αποτελεί επιβράβευση των έργων μιας πορείας πολλών ετών και όχι ενός και μόνο σχολικού έτους!
Όλοι μαζί λοιπόν, ως ισότιμα μέλη, καταφέραμε να βραβευτούμε ως ένα οραματικό σχολείο που λειτουργεί ως Κοινότητα. Ένα σχολείο που στην καθημερινή σχολική ζωή δίνει ευκαιρίες να ασχοληθούν όλοι (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοίκηση, γονείς, τοπική κοινότητα) με τα κοινά και τη διαχείρισή τους μέσα σε πνεύμα ομαδικό και συνεργασίας. Ένα σχολείο που υπηρετεί τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προάγει την αειφορία και τον πολιτισμό και που διαμορφώνει εκείνους τους ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες, που θα διαμορφώσουν με τη σειρά τους σε λίγα χρόνια το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε…🌈
Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά … ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

6ed4ed5c 61dc 4ca9 8287 5c612921e63c