10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Με κοινό σύνθημα η «Κίνηση δίνει Ζωή» γιορτάστηκε σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της χώρας μας η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023, στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Σήμερα λοιπόν η μέρα στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών είχε πολλά…!
Επίσκεψη του διακεκριμένου αθλητή κ.Ηλιαδη Ιωάννη, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Νηπιαγωγείου μας πριν κάποια χρόνια, πολλά οργανωμένα ψυχοκινητικά παιχνίδια στην πανέμορφη αυλή μας, συζήτηση για τη σημασία της κίνησης/άθλησης στην προαγωγή της υγείας του ανθρώπου αλλά και τη συμβολή της διατροφής…


Μετάβαση στο άρθρο»

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2023

“The European Day of Languages reminds us that learning a language is a step towards openness and respect for other cultures.” (Marija Pejčinović Burić, Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης)
Έτσι κι εμείς, σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2023, Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, γιορτάσαμε τις γλώσσες που εμπλουτίζουν τις τάξεις, τα σχολεία και τις κοινότητές μας!
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτηςΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι απεικόνιση 1 άτομο, μελετάει...  </div>
<p><a href=
Μετάβαση στο άρθρο»

Παιχνίδι στη σχολική αυλή!

Το παιχνίδι είναι επικοινωνία και έκφραση, συνδυάζει τη σκέψη και τη δράση και προσφέρει ικανοποίηση! Είναι ενστικτώδες, εθελοντικό και αυθόρμητο και βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά!
Το παιδί και το παιχνίδι είναι έννοιες αλληλένδετες και δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο…!
Ζήτω το παιχνίδι λοιπόν και …ευχαριστούμε τόσο πολύ το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, που με την έναρξη της νέας χρονιάς μάς δώρισε δύο καινούργια σπιτάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν στη σχολική μας αυλή!!
Ευχαριστούμε επίσης…


Μετάβαση στο άρθρο»

Ο σχολικός μας λαχανόκηπος

Η δημιουργία και ιδιαίτερα η συντήρηση ενός κήπου στο χώρο του σχολείου, θεωρείται όλο και περισσότερο αναγκαία, καθώς παρέχει αισθητική απόλαυση, προκαλεί την αλλαγή του μικροκλίματος, δίνει τη δυνατότητα για φυσική δραστηριότητα, συμβάλλει στην καλή υγεία, δίνει τη δυνατότητα για επαφή των παιδιών με τη φύση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία για την επίτευξη των στόχων, ενισχύει τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών για τα κοινά…

Μπορεί να είναι εικόνα σάλπιγγα των αγγέλωνΜπορεί να είναι εικόνα 1...  </p>
<p><a href=
Μετάβαση στο άρθρο»

National Quality Label για τους Number Hunters!

Eθνική ετικέτα ποιότητας για το etwinning έργο μας ” Number Hunters – Οι κυνηγοί των αριθμών” !!
Συγχαρητήρια σε όλη την μαθητική ομάδα του Νηπιαγωγείου μας του σχολικού έτους 2022-2023 και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γονείς για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους !

Αγαπημένοι έλληνες συνεργάτες είναι τιμή…


Μετάβαση στο άρθρο»