Διδακτική επίσκεψη στο Νεόκαστρο Ναβαρίνου στην πανέμορφη Πύλο!!

Υπέροχη μέρα η σημερινή, ημέρα εκδρομής!!

Επίσκεψη στο Νεόκαστρο Ναβαρίνου στην Πύλο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα, με την εξαγωνική ακρόπολη, η οποία έχει την πιο ωραία θέα προς το νησάκι της Σφακτηρίας!

Ανεβήκαμε στην Ακρόπολη, μπήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο, όπως και στα μουσεία εναλιων αρχαιοτήτων, κάναμε πικνικ με θέα τον όρμο του Ναβαρίνου και στη συνέχεια κατεβήκαμε στην πανέμορφη πόλη της Πύλου!!

Εκεί, μετά από μικρή βόλτα επισκεφτηκαμε ακριβώς δίπλα από το Δημαρχείο, στο λιμάνι, την αναπαλαιωμένη οικία του Τσικλητήρα, του τοπικού ήρωα και συμβόλου της…


Μετάβαση στο άρθρο»

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών – Εισαγωγή στην Παιδαγωγική Φρενέ

Ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών παραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαϊου 2023 για τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου μας με θέμα: «Εισαγωγή στην παιδαγωγική Φρενέ».

Ο Celestin Freinet (1896-1966) οραματίστηκε ένα σχολείο με κοινοτική οργάνωση, όπου τα παιδιά αυτενεργούν και συνεργάζονται, επικοινωνούν κι εκφράζονται ελεύθερα, και μαθαίνουν με φυσικό τρόπο μέσα από την έρευνα και την εμπειρία. Το όραμα ενός δημοκρατικού σχολείου, ανοιχτού στην κοινότητα, παραμένει πάντα επίκαιρο και συσπειρώνει εκπαιδευτικούς σε όλον τον κόσμο.

Εισηγήτρια ήταν η κ. Τεριζάκη Γαρυφαλιά ΠΕ60, υπεύθυνη της…


Μετάβαση στο άρθρο»

Happy Mother’s Day αγαπημένες μας μανούλες!!!!

Γιορτάζουμε τις μανούλες κάθε μέρα , αλλά σήμερα λίγο παραπάνω!!!

Γι’αυτό, τις καλέσαμε στο Νηπιαγωγείο μας σε μια γιορτή αφιερωμένη σε αυτές, γεμάτη αγάπη, συγκίνηση, πολλές αγκαλιές, πολλά πολλά χαμόγελα και φυσικά …. παιχνίδι!!!!

Στην αρχή τις βάλαμε να ψάξουν το ….λουλούδι της, το δικό τους παιδάκι δηλαδή, μέσα στον όμορφο κήπο του σχολείου μας!

Στη συνέχεια, έπρεπε κάθε μανούλα, μέσα από μια μεγάλη έκθεση πορτραίτων, να ψάξει να βρει το δικό της και φυσικά, μαντευετε ποιου ζωγράφου είχε την υπογραφή το έργο !
Κατόπιν ήρθε η ώρα των…


Μετάβαση στο άρθρο»

Επίσκεψη στο 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Πλούτος του Αριστοφάνη στο 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη !!
Θέατρο και Παιδεία είναι έννοιες αδιάρρηκτα συνδεδεμένες, από την πρώτη σχεδόν στιγμή εμφάνισης και διαμόρφωσής τους στην αρχαία Ελλάδα. Ο παιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος του θεάτρου είναι και αυτός που μετέτρεπε τα αρχαιοελληνικά αμφιθέατρα σε χώρους μόρφωσης και καλλιέργειας των θεατών.
“10ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη” λοιπόν, και αν ζητάτε απάντηση στο γιατί ένα παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να βρίσκεται εκεί, τότε έχουμε να σας πούμε πολλά!
– Το…


Μετάβαση στο άρθρο»

Σεμινάριο γονέων – Ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ εκπιαδευτικών και μαθητών

Το 2ο σεμινάριο για γονείς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νηπιαγωγείο μας την Τετάρτη 10/05/2023 με θέμα «Ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ εκπιαδευτικών και μαθητών».

Εισηγήτριες ήταν η κ. Καραθανάση Άννα, ψυχολόγος και η κ. Κυριακοπούλου Μαρία,  κοινωνική λειτουργός , οι οποίες αποτελούν και μέλη της Ε.Δ.Υ. του Νηπιαγωγείου μας, ενώ το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν κρατήθηκε έντονο σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

2
Μετάβαση στο άρθρο»