Traditional game from Greece “The pumpkin” – Etwinning project – Number Hunters

Ποιος δεν αγαπά τα παραδοσιακά παιχνίδια με αριθμούς; Κάθε χώρα έχει τα δικά της παιχνίδι ή υπάρχουν και κοινά; Μήπως τα παιδιά ανά τον κόσμο, έχουν περισσότερες ομοιότητες από όσες νομίζουμε;

Σε αυτή την … αποστολή αρχικά έπρεπε να παρουσιάσουμε και να προτείνουμε ένα δικό μας ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι με αριθμούς. Στη συνέχεια θα διαλέγαμε παιχνίδια άλλων χωρών και θα τα παίζαμε στο σχολείο μας. Όπως φαντάζεστε σε αυτή τη δραστηριότητα υπήρχε πολύ παιχνίδι, πολλοί αριθμοί και ακόμη περισσότερη διασκέδαση!!

Εδώ θα δείτε την παρουσίαση του παραδοσιακου παιχνιδιού…


Μετάβαση στο άρθρο»

Χρόνια πολλά Ελλάδα!!! – 25η Μαρτίου 1821

Η επέτειος να γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό στις 25 Μαρτίου καθιερώθηκε στις 15 Μαρτίου 1838 από τον βασιλιά Όθωνα, προκειμένου να συνδεθεί με το εκκλησιαστικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ήταν και επιθυμία του Αλέξανδρου Υψηλάντη και της Φιλικής Εταιρείας να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

Στην πραγματικότητα, η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821, αλλά λίγες μέρες νωρίτερα στην Πελοπόννησο, μία περιοχή με συμπαγείς ελληνικούς…


Μετάβαση στο άρθρο»

Διάσημοι μαθηματικοί στολίζουν τα γράμματα του slogan των “Number Hunters”

Αφού ψηφίστηκε το αγαπημένο slogan “LET’S BE HUNTERS AND PLAY WITH NUMBERS”, ήρθε η στιγμή να κάνουμε την απαραίτητη …διακόσμηση!

Και τι καλύτερο από τη διακόσμηση με τα πορτραίτα διάσημων κλασικών μαθηματικών του κόσμου μας!!

Οι μαθητές λοιπόν κάθε σχολείου χρησιμοποιώντας  το ψηφιακό εργαλείοο Alphabet Collage Maker τοποθέτησαν το πορτραίτο ενός διάσημου μαθηματικού, σε 2 από τα γράμματα του slogan!  Εμείς διαλέξαμε τον Θαλή και ιδού το αποτέλεσμα στα γράμματα A και Y!

Letters
Μετάβαση στο άρθρο»

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας – Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

Σήμερα 21 Μαρτίου, η πρώτη επίσημη ημέρα της άνοιξης, είναι και η ημέρα που παγκόσμια γιορτάζει το κουκλοθέατρο!!
Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα κουκλοθέατρου Κοκου-Μουκλό και το Γουτού Γουπατού Project γι’ αυτό το υπέροχο εργαστήρι κατασκευής κούκλας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας????
Μετάβαση στο άρθρο»

Οι Number Hunters συναντούν διαδικτυακά τον κ. Onur Erol!

Με μεγάλη χαρά τη  Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στις 19.00 οι NUMBER HUNTERS μαθητές των 17 συνεργαζόμενων σχολείων του προγράμματος από Ελλάδα και εξωτερικό,  μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους ,συναντήθηκαν διαδικτυακά με το διάσημο στη χώρα του τραγουδιστή και δάσκαλο χορού κ.Onur Erol!!
Ήταν μια συνάντηση γεμάτη τραγούδι , χορό και πολύ διασκέδαση!! Στο τέλος οι μαθητές ευχαρίστηκαν με μηνύματα τον κ. Onur ο οποίος ανταπέδωσε φυσικά με τραγούδι!
Ακούστε τα αγαπημένα μας τραγούδια στους παρακάτω συνδέσμους:


Μετάβαση στο άρθρο»