Σεμινάριο γονέων: «Ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών»

Το 1ο σεμινάριο για γονείς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Νηπιαγωγείο μας την Παρασκευή 30/01/2023 με θέμα «Ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ εκπιαδευτικών και μαθητών».

Εισηγήτριες ήταν η κ. Καραθανάση Άννα, ψυχολόγος και η κ. Κυριακοπούλου Μαρία,  κοινωνική λειτουργός , οι οποίες αποτελούν και μέλη της Ε.Δ.Υ. του Νηπιαγωγείου μας, ενώ το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν κρατήθηκε έντονο σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με ερωτήσεις και ανταλλαγές απόψεων.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Σεμινάριο γονέων


Μετάβαση στο άρθρο»

“Πώς θα πάμε στη χώρα της Χαράς; (Επιτραπέζιο)

 Τα παιδιά αποφάσισαν να πάνε στη χώρα της χαράς ! Και πώς θα το πετύχουν αυτό; Ακολουθώντας απλά, τους παρακάτω κανόνες!

Ρίχνουν το ζάρι και προχωρούν τόσα κυκλάκια όσα δείχνει το ζάρι.

Όταν πέφτουν πάνω σε χαρούμενη φατσούλα πηγαίνουν 2 θέσεις μπροστά.

Όταν πέφτουν πάνω σε κουρασμένη φατσούλα χάνουν τη σειρά τους και κάθονται να ξεκουραστούν.

Όταν πέφτουν πάνω σε φοβισμένη φατσούλα πηγαίνουν μια θέση πίση για να πάρουν δύναμη και όταν πέφτουν πάνω σε θυμωμένη…


Μετάβαση στο άρθρο»

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

30 Ιανουαρίου, η ημέρα που η Χριστιανική Εκκλησία τιμά τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τους προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.
Τρία μεγάλα αναστήματα. Τρεις διάνοιες σπινθηροβόλες, πανεπιστήμονες. Τρεις καρδιές ανδρείες, γενναίες. Είναι οι τρεις Ιεράρχες: ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Χρόνια μας πολλά!!1675085607556


Μετάβαση στο άρθρο»

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς μέσα από τον Keith Haring

21 Ιανουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς
Έμπνευση ο Keith Haring, ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες στον κόσμο, και συγκεκριμένα το έργο που δημιούργησε και αποτελεί το λογότυπο “Best Buddies”.
Ένα έργο τέχνης, μια πολύχρωμα δημιουργία, που είναι τόσο απλό και ξεκάθαρο στην αποτύπωση των εννοιών της φιλίας, της συντροφικότητας και του ενός ατόμου που βοηθά ένα άλλο…
Μετάβαση στο άρθρο»

“Ο κόσμος μέσα μου!” – Σχέδιο εργασίας για τα συναισθήματα

Λέγοντας συναισθήματα εννοούμε τη χαρά ,τη λύπη, το θυμό, την αγάπη, το μίσος, τον ενθουσιασμό, το φόβο, τη φιλία, τη ζήλια, την απογοήτευση, την έκπληξη, την ηρεμία….. …περίπλοκος αλήθεια ο κόσμος μέσα μας!!

Θέλοντας λοιπόν να γνωρίσουμε τον περίπλοκο κόσμο των συναισθημάτων μας, ξεκινήσαμε να χτίζουμε τη νέα γνώση επάνω στην ήδη υπάρχουσα. Τι είναι συναίσθημα; Οι άνθρωποι αισθανόμαστε πάντα το ίδιο; Πώς οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πως αισθανόμαστε; Υπάρχουν πολλά ή λίγα συναισθήματα;

Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ |...  </p>
<p><a href=
Μετάβαση στο άρθρο»