20 Ιανουαρίου – Happy Penguin Awareness Day!!

Γνωρίζετε πως πολλά είδη των αγαπημένων μας πιγκουίνων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν;

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που έχει φέρει τους πιγκουίνους τόσο κοντά στην εξαφάνιση, είναι η κλιματική αλλαγή. Η Ανταρκτική Χερσόνησος,, όπου ζουν πολλά είδη πιγκουίνου, έχει θερμανθεί κατά 2.4 °C τα τελευταία εξήντα χρόνια. Πρόκειται για μια από τις πιο δραματικές αυξήσεις θερμοκρασίας σε όλη την υδρόγειο. Έτσι, καθώς η Ανταρκτική μετατρέπεται σε εχθρικό περιβάλλον, οι πιγκουίνοι που ζουν εκεί εκτιμάται ότι κινδυνεύουν να αφανιστούν πλήρως μέχρι το 2099.

Σύμφωνα λοιπόν με την Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, στην Κόκκινη Λίστα των ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση βρίσκονται μεταξύ άλλων: ο Αφρικανικός πιγκουίνος, Spheniscus demersus, ο πιγκουίνος των νησιών Γκαλαπάγκος, Spheniscus mendiculus, και ο κιτρινομάτης πιγκουίνος, Megadyptes antipodes. Δέκα από τα δεκαοκτώ υπάρχοντα είδη πιγκουίνου καταγράφονται είτε ως υπό εξαφάνιση είτε ως ευάλωτα στην Κόκκινη Λίστα.

Ας βοηθήσουμε τον πλανήτη μας, ας βοηθήσουμε τους πιγκουίνους που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν! Η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, αλλά όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την καταπολεμήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον!

1642689712003