Μελωδικές εξερευνήσεις!

Μουσικοκινητικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας, μέσα από τη μουσικοκινητικη αγωγή C.Orff ????????????????
Μετάβαση στο άρθρο»

Δεντροφύτευση στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας!!

Δεντροφύτευση: μια περιβαλλοντική κίνηση …”επανόρθωσης” της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση ❤️ Τα δέντρα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια της φύσης! Η αξία τους είναι τόσο σημαντική, που η παρουσία τους καθορίζει την ίδια τη λειτουργία του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος etwinning με τίτλο “Οι Σωματοφύλακες των Δέντρων – The t(h)ree Masketeers” – ένα έργο όπου συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Γαλλία και τη Λιθουανία – στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών φυτέψαμε 4 νέα δέντρα στην αυλή μας!! Στόχος μας…


Μετάβαση στο άρθρο»

Βιωματική επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Οι πρώτες βοήθειες στη σχολική μονάδα

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2021 πρόγραμμα βιωματικής επιμόρφωσης Αγωγής Υγείας με θέμα: “ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ”
Η επιμόρφωση έγινε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας και θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις (8 διδακτικές ώρες).
Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα σας ευχαριστούμε πολύ την  


Μετάβαση στο άρθρο»