“Κάνε μια ευχή – Make A wish Ελλάδος”

Κάθε Αστέρι κρύβει αγάπη και… ΕΥΧΕΣ!

1638544134568 1638544134574

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Make A Wish Κάνε μια ευχή Ελλάδος», βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές…


Μετάβαση στο άρθρο»

Μελωδικές εξερευνήσεις!

Μουσικοκινητικο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας, μέσα από τη μουσικοκινητικη αγωγή C.Orff ????????????????
Μετάβαση στο άρθρο»

Δεντροφύτευση στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας!!

Δεντροφύτευση: μια περιβαλλοντική κίνηση …”επανόρθωσης” της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση ❤️ Τα δέντρα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια της φύσης! Η αξία τους είναι τόσο σημαντική, που η παρουσία τους καθορίζει την ίδια τη λειτουργία του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος etwinning με τίτλο “Οι Σωματοφύλακες των Δέντρων – The t(h)ree Masketeers” – ένα έργο όπου συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Γαλλία και τη Λιθουανία – στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών φυτέψαμε 4 νέα δέντρα στην αυλή μας!! Στόχος μας…


Μετάβαση στο άρθρο»

Βιωματική επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Οι πρώτες βοήθειες στη σχολική μονάδα

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό σχολείο Φιλιατρών πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2021 πρόγραμμα βιωματικής επιμόρφωσης Αγωγής Υγείας με θέμα: “ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ”
Η επιμόρφωση έγινε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας και θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις (8 διδακτικές ώρες).
Όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα σας ευχαριστούμε πολύ την  


Μετάβαση στο άρθρο»

Όλα τα παιδιά έχουν Δικαιώματα!

Η σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά, μετατρέποντάς τους από παθητικούς αποδέκτες φιλανθρωπίας σε ανθρώπινα όντα με ένα ξεχωριστό σύνολο δικαιωμάτων. Η Σύμβαση αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μια ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία.

Μέσω των 54 άρθρων της, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού θέτει τα πρότυπα για την ευημερία των παιδιών σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους. Ισχύει για όλα τα παιδιά…


Μετάβαση στο άρθρο»