Διαγωνισμός Helmepa 2023

IMG 0247 αντίγραφο

«Κλιματική αλλαγή: Υπάρχουν λύσεις!» Και φέτος τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας στο Ολοήμερο Τμήμα 1 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ναταλία Κανελλοπούλου συμμετείχαν με όρεξη και δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέα με τον φίλο τους το Γλάρο. Πρότειναν λύσεις για την κλιματική αλλαγή, τις ζωγράφισαν και τις έγραψαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Συνεχίστε την ανάγνωση →

Αυτή η συλλογή περιέχει 3 φωτογραφίες.

Με χαρά υποδεχτήκαμε και φέτος την Cosmic φ στο Νηπ/γείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Eco-Schools Greece-Οικολογικά Σχολεία με στόχο την προώθηση της βιωσιμότητας!
Αφού γνωρίσαμε πέρυσι την Κομποστοποίηση, αξιοποιήσαμε τα οργανικά υπολείμματα της τάξης αλλά και της κουζίνας του σπιτιού μας και θέσαμε σε λειτουργία τον κομποστοποιητή μας, ήρθε η ώρα να δούμε τα αποτελέσματα.
Καταφέραμε να φτιάξουμε το δικό μας #compost
Οι μαθητές/τριές μας συμμετείχαν οι ίδιοι στην διαδικασία κοσκινίσματος του compost και είδαν την τελική του χρήση ως λίπασμα στα φυτά του Σχολικού μας Κήπου!

“Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες”

παιχνίδια
Μια καμπάνια ευαισθητοποίησης κυρίως των γονέων, για την αρνητική επίδραση της κατάχρησης των οθονών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, ξεκίνησε φέτος στο Νηπιαγωγείο μας.
Οι μαθητές/τριες του 2ου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας, δημιούργησαν ένα υπέροχο  βιβλίο για το σκοπό αυτό, ύστερα από συζητήσεις, παιχνίδια ρόλων, δραματοποίηση, ζωγραφική κ.α. με τίτλο:
 Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες
  Το βιβλίο των παιδιών τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο άρθρου:
αλλά και διαβάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου της ΕΡΤ στην γνωστή εκπομπή της κ. Βάσιας Χατζηγιαννάκη 10′ Ακόμα.
Στο επίμετρο του βιβλίου, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες, η Δρ. Ίλια Θεοτοκά, Κλινική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια (Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο) και η κ. Ναταλία Κανελλοπούλου, Νηπιαγωγός και Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, παραθέτουν τις απόψεις τους για την κατάχρηση οθονών από παιδιά προσχολικής ηλικίας και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. 
Συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για την όμορφη προσπάθειά τους. Ελπίζουμε το μικρό αλλά μεγάλο σε νόημα βιβλίο μας, να αποτελέσει αφετηρία για περισσότερες δράσεις ευαισθητοποίησης και όλο και περισσότερα παιδιά να αρxίσουν  να παίζουν με αληθινά παιχνίδια, ώστε να απολαμβάνουν την ξεχωριστή τους παιδική ηλικία!
H εκπομπή της ertecho στις 14/3/2023 από την Β.Χατζηγιαννάκη: Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες
Το βιβλίο μας σε pdf: Αληθινά Παιχνίδια, Όχι Οθόνες
Ας βοηθήσουμε τα παιδιά να παίξουν αληθινά, όπως τους αξίζει!!!!