Δελτίο τύπου: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η μελέτη του Φύλου και της πατριαρχίας ως πυρήνας της δομής των κοινωνιών μας αποτελεί κεντρικό θέμα της επιστημονικής μελέτης των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και ειδικότερα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της μελέτης του φύλου,  προσέγγισαν το συγκεκριμένο θέμα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επιστημονικά. Εκδήλωσαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν σχετική θεματικά εισήγηση σε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, επιθυμία που ευοδώθηκε με την επίσκεψη τους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη 18-5-2023 όπου και σε ρόλο φοιτητών παρακολούθησαν το πρώτο μέρος μιας πανεπιστημιακής παράδοσης σχετικής με “το Φύλο”.
Το σημαντικό αυτής της διδακτικής επίσκεψης, εκτός από το ίδιο το περιεχόμενο της διδασκαλίας, ήταν και  η γνωριμία τους με το χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία και ανάλυση ενός κοινωνικού φαινομένου το οποίο καθορίζει τις σχέσεις, τις συμπεριφορές και τις ταξινομίες που διέπουν τον κόσμο μας.
Ουσιαστικά, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρακολούθησαν ενεργά την πανεπιστημιακή παράδοση, θέτοντας ερωτήσεις, αναπτύσσοντας προβληματισμούς και εκθέτοντας τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα και ξεναγήθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου γνωρίζοντας από κοντά ένα Ανώτατο Ίδρυμα και βιώνοντας την ατμόσφαιρά του
Επίσης επισκέφθηκαν  και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο παλιό Φιξ, όπου αφού ήρθαν σε επαφή με σύγχρονες μορφές της τέχνης της εποχής μας και παρατήρησαν ένα μοντέρνο βιομηχανικό κτίριο με τη συνδρομή του καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Παναγιώτη Σιάγκρη, ενθουσιάστηκαν από όλες τις μοντέρνες συνθέσεις και εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζουν τον 21ο αιώνα και φυσικά ενεργοποιούν σκέψεις, συλλογισμούς και ερωτήματα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Για όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες της επίσκεψής μας ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Αθηνά Αθανασίου που μας πρόσφερε  τη μοναδική ευκαιρία εξοικείωσης μας με την επιστημονική σκέψη, τις κ. Ελένη Κακουλίδη και Ιωάννα Αγγελοπούλου που μας ξενάγησαν με εξαιρετική  προθυμία  στη βιβλιοθήκη και στους χώρους του Πανεπιστημίου όπως και τον διδάσκοντα ως ΕΔΥΠ της ΑΣΚΤ κ. Παναγιώτη Σιάγκρη που με την εισαγωγή του περί τέχνης μας αποκάλυψε σημαντικά “μυστικά” της.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση